اثرات و فواید بی نظیر زردچوبه برای درمان کبد چرب (2 نکته مهم)

خواص زردچوبه برای کبد
زردچوبه یک ادویهی معروف و پرکاربرد در دنیا است که تقریباً در اکثر غذاها به کار میرود. این ادویه نه تنها بوی بد غذاها را میگیرد بلکه برای سلامتی ما هم مفید است. زردچوبه به کبد شما کمکهای زیادی میکند و خوب است که دربارهی خاصیتهای این ادویه زرد رنگ بیشتر بدانیم.
مواد اکسیدان و رادیکالهای آزاد که میتوانند برای سلامتی مضر و حتی سرطانزا باشند، غالباً از مواد غذایی و نوشیدنیهای مصنوعی وارد بدن میشوند. این مواد در کبد، که وظیفهی تصفیه بدن را دارد، تبدیل به مواد ارزشمند یا مضر میشوند. به همین دلیل، مشکلات کبدی در سالهای اخیر بسیار زیاد شده است.
به گفته دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، استاد دانشگاه داروسازی تهران، زردچوبه خواص دارویی دارد که به حفظ سلامت کبد کمک میکند.
زیاد مصرف کردن زردچوبه ممکن است دستگاه گوارش را تحریک کند
زردچوبه پودر ریشهی یک گیاه است که مدتهای طولانی است به عنوان یکی از ادویههای مهم به شمار میرود. این ادویه خاصیتهای زیادی دارد، از جمله ضدمیکروب، ضدسرطان، آنتیاکسیدان، کاهشدهنده چربی خون، ضدنفخ و اسپاسم، تقویت سیستم ایمنی بدن و به خصوص محافظ کبد است.
اگر روزانه دو قاشق زردچوبه را با یک لیوان شیر مخلوط کنید، میتوانید یک جوشانده تهیه کنید که برای درمان کبد چرب خیلی مفید است. همچنین به خاطر وجود کورکومین در زردچوبه و خاصیت سمزدایی شیر، این دو ماده با هم به دفع سموم کبد کمک میکنند.
نوشیدن مخلوط شیر و زردچوبه به شما کمک میکند تا کبد خود را به راحتی و سریعتر پاکسازی کنید و همچنین کبد را تقویت میکند.
هرچند زردچوبه در مصرف غذایی اثرات خوبی دارد، اما اگر بخواهید از آن به عنوان دارو استفاده کنید (برای مثال برای مشکلات کبدی)، باید روزانه ۲ تا ۳ گرم از آن مصرف کنید.
باید توجه داشته باشید که مصرف زیاد زردچوبه ممکن است دستگاه گوارش را تحریک کند، بنابراین بهتر است این مقدار را به سه قسمت تقسیم کنید و مثلاً هر بار یک گرم به فاصلههای صبح، ظهر و شب مصرف کنید. یکی از روشهای ساده مصرف زردچوبه، قرار دادن آن در کپسولهای خالی 500 میلیگرمی است که میتوانید از داروخانه تهیه کنید.