رسپی

ادوا پیلو (ادویه پلو) (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

ادوا پیلو (ادویه پلو)

در این غذا از ادویه‌ای به نام ادویه پلویی استفاده می‌شود که طعم خاصی دارد و این غذا را به یکی از غذاهای ویژه این استان تبدیل می‌کند. ادویه این غذا معمولاً در بازار پیدا می‌شود، اما اگر دوست دارید خودتان آن را درست کنید، باید از موادی که در ادامه گفته می‌شود استفاده کنید.

برای تهیه این ادویه به ۴ قاشق سوپ‌خوری پودر دارچین، ۱ قاشق چای‌خوری پودر جوز هندی، ۲ قاشق سوپ‌خوری پودر زیره، ۶ قاشق سوپ‌خوری پودر گل سرخ و ۱ قاشق چای‌خوری پودر هل نیاز داریم. این مواد را با هم مخلوط کنید تا ادویه پلویی به دست آید. بهتر است به مقدار کم این ادویه را تهیه کنید، زیرا با گذشت زمان عطر آن کمتر می‌شود.

دستور ارائه شده مربوط به ادویه پلویی تبریز است که برای تهیه این غذا از آن استفاده می‌شود. یکی از پودرهای مهم در این غذا، دارچین است. دارچین معمولاً از پوست درختچه‌ای که بومی سری‌لانکا و جنوب هند است تهیه می‌شود. در زمان‌های قدیم از دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده می‌شد.

دارچین در بیشتر کشورها به عنوان ادویه و چاشنی برای غذاها و شیرینی‌ها استفاده می‌شود. در ایران، در قنادی‌ها به شکل‌های مختلف مثل عصاره، اسانس و گرد موجود است. گرد دارچین به عنوان تزئین در شُله زرد و حلیم، به‌خصوص در غذاهای نذری، استفاده می‌شود. همچنین، دارچین می‌تواند فعالیت مغز را افزایش دهد و برای تقویت ذهن مفید باشد.

با این خاصیت، خوردن دارچین می‌تواند به کاهش فشارهای عصبی و جلوگیری از از دست دادن حافظه کمک کند. دارچین که در بسیاری از نان‌ها و شیرینی‌ها به کار می‌رود، همچنین به عنوان ماده‌ای ضدکپک در بسته‌بندی مواد غذایی استفاده می‌شود.

به شما پیشنهاد می‌کنیم با دستور تهیه قیمه نثار و رنگین پلو نیز آشنا شوید.

مواد لازم :

برنج: ۳ پیمانه
سیب زمینی متوسط: یک عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار کافی
ادویه پلویی: به مقدار کافی
روغن: ۴ قاشق غذاخوری

برای تزیین غذا:

پیاز سرخ کرده
زرشک
خلال پسته
خلال بادام

دستور تهیه ادوا پیلو

برای مصرف در کنار پلو:

مرغ یا ماهیچه گوسفند: ۴ تکه
زعفران دم کرده: یک گرم
آب لیمو، آب غوره و رب گوجه فرنگی: به میزان لازم

مراحل پخت :

ادوا پیلو (ادویه پلو) (مرحله به مرحله)

گام ۱: برنج را حداقل از ۳ ساعت قبل خیس کنید.
گام ۲: قبل از آبکش کردن برنج، سیب‌زمینی را با رنده به صورت چیپسی ورقه ورقه کرده و بگذارید کاملاً خشک شود.
گام ۳: سپس برنج را روی شعله بگذارید تا به مرحله آبکش کردن برسد.

گام ۴: پس از آبکش کردن، ته قابلمه روغن ریخته و ورقه‌های سیب‌زمینی را بعد از گرم شدن روغن کف قابلمه بچینید.
گام ۵: سپس برنج را به تدریج داخل قابلمه ریخته و ادویه پلویی و زعفران را بین آن بریزید. در آخر روغن را روی برنج ریخته و اجازه دهید تا کامل دم بکشد.

دستور تهیه ادویه پلو

گام ۶: در این فاصله مرغ یا گوشت را که پخته‌اید با سس تهیه شده از مخلوط زعفران، آب لیمو، رب، آبغوره، آب مرغ و مقداری روغن آماده کرده و کنار بگذارید.
گام ۷: هنگام سرو غذا مقداری از پلو را با مواد تزئینی (پیاز داغ، زرشک، خلال پسته و خلال بادام) مخلوط کرده و روی برنجی که در دیس کشیده‌اید بریزید و قطعات مرغ یا گوشت را روی آن قرار دهید و سس را روی آن بریزید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا