ادویه تند بندری؛ دستور تهیه و ترکیبات آن (مرحله به مرحله)

“`html
ادویه تند بندری؛ دستور تهیه و ترکیبات آن
ادویهها جزو مهمی از غذاها هستند و بدون آنها، طعم غذا خوشمزه نخواهد بود. استفاده از ادویهها در کشورهای مختلف با توجه به سلیقههای متفاوت مردم انجام میشود. برای مثال، در کشورهای عربی و خاورمیانه از ادویههای بیشتری استفاده میشود و مردم هند هم ادویههای تند را دوست دارند.
در ایران هم مناطق مختلف از ادویههای مختلف استفاده میکنند، به خصوص در شهرهای جنوبی که ادویههای تند و با طبع گرم بیشتر محبوب است. در این مقاله، یکی از معروفترین ادویههای جنوبی، یعنی ادویه تند بندری را معرفی کرده و طرز تهیه و ترکیبات آن را بررسی میکنیم.
ادویه تند بندری چیست؟
ادویه تند بندری طعمی تند و سوزان دارد و بیشتر در شهرهای جنوبی ایران مصرف میشود. این ادویه از ترکیب چندین ادویه تهیه میشود و طعمی خوش و معطر دارد. معمولا از این ادویه در تهیه سوسیس بندری و انواع ترشیها مانند ترشی انبه استفاده میکنند.
نکته مهم این است که در تهیه این ادویه، باید به میزان هر کدام از ادویهها دقت کنید تا طعم نهایی خوب و دلپذیر شود.
مواد لازم برای تهیه ادویه تند بندری:
زنجبیل خشک: ۴ تکه متوسط
دارچین: ۶ چوب متوسط
میخک: ۸ عدد
زیره سیاه: ۴ قاشق غذاخوری
جوز هندی: ۴ عدد
دانه فلفل سیاه: ۶ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: ۱۴ عدد
زردچوبه: ۶ قاشق غذاخوری
هل سبز: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل پاپریکا: ۲ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز: ۲ قاشق غذاخوری
همانطور که میبینید، ترکیبات ادویه تند بندری بسیار متنوع هستند. برخی از آنها برای ایجاد طعم تند و برخی دیگر برای خوشعطر کردن ادویه به کار میروند.
دستور تهیه ادویه تند بندری:
برای تهیه ادویه تند بندری بهتر است مراحل زیر را با دقت انجام دهید:
مرحله اول: تکههای بزرگ مواد اولیه مانند چوب دارچین و زنجبیل خشک را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
مرحله دوم: چوبهای دارچین، دانههای هل، دانههای فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل خشک و میخک را در یک تابه بزرگ بریزید و به مدت یک دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی ادویهها به مشام برسد.
مرحله سوم: ادویهها را از روی حرارت بردارید و سریعاً آسیاب کنید. بهتر است در حین گرم بودن ادویهها آنها را آسیاب کنید.
مرحله چهارم: آسیاب کردن ادویهها را ادامه دهید تا تمام قطعات پودر شده و یکدست شوند.
مرحله پنجم: از یک الک تمیز و خشک برای جدا کردن دانهها و قطعات آسیابنشده استفاده کنید. این کار باعث میشود ادویه نهایی صاف و نرم باشد.
مرحله ششم: جوز هندی را رنده کرده و به ترکیب ادویه بندری اضافه کنید.
مرحله هفتم: ادویه به دست آمده را در یک شیشه تمیز و دربسته ریخته و در جایی خشک و تاریک نگهداری کنید. به این ترتیب، میتوانید به مدت حداقل شش ماه از این ادویه استفاده کنید.
نکته 2: بیشتر مواد ب…
“““html
مواد موجود در ادویه تند بندری، مانند فلفل قرمز و زنجبیل، ممکن است باعث سوزش و حساسیت شوند. برای اینکه هنگام تفت دادن و آسیاب کردن این ادویهها دچار عطسه یا سرفه نشوید، بهتر است هنگام کار از ماسک استفاده کنید تا پودر این مواد در هوا پخش نشود. اگر هم دچار مشکلات تنفسی هستید، بهتر است از کسی کمک بگیرید.
سخن پایانی
استفاده از ادویههای مختلف در تمام فرهنگها رایج است و بستگی به آب و هوا، نوع خاصی از ادویهها بیشتر مصرف میشود. یکی از ادویههای محبوب در جنوب کشور، ادویه بندری است که طعم تند و عطر خوبی دارد. این ادویه معمولاً در تهیه ترشیها و غذاهایی مانند سوسیس بندری استفاده میشود. ترکیبات این ادویه شامل فلفل قرمز، دانه فلفل سیاه، جوزهندی، دارچین و سایر مواد است. با توجه به تندی این ادویه، بهتر است در اضافه کردن آن به غذا یا ترشی دقت کنید.
تهیه این ادویه در خانه بسیار آسان است؛ فقط کافی است مواد اولیه را به مقدار مناسب آماده کنید و دستورالعمل ترکیب آن را طبق آنچه در این متن آمده است، مرحله به مرحله دنبال کنید.