رسپی

ادویه های مخصوص انواع ترشی + دستور تهیه (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

ادویه مخصوص ترشی

ادویه ترشی چیست ؟

برای تهیه هر نوع ترشی، نیاز به ادویه خاصی داریم. اگر از ادویه مخصوص ترشی استفاده کنید، می‌توانید طعم بهتری به ترشی خود بدهید. ادویه‌هایی که معمولاً برای ترشی استفاده می‌شوند شامل موارد زیر است:

گلپر ادویه خوش عطر ترشی

یکی از ادویه‌هایی که برای ترشی به کار می‌رود، گلپر است. این گیاه در مناطق کوهستانی رشد می‌کند و دارای ساقه ضخیم و برگ‌های گردی است. گلپر به خاطر عطر زیادی که دارد، نمی‌توان آن را خام مصرف کرد.

این گیاه خواص زیادی دارد، مانند افزایش انرژی بدن، تقویت معده و بهبود تنفس. ولی نکته مهم این است که مصرف زیاد آن ممکن است باعث سقط جنین شود.

تخم گشنیز ادویه ترشی

تخم گشنیز یکی دیگر از ادویه‌های ترشی است که طرفداران زیادی دارد. این دانه‌ها گرد و سفید رنگ هستند و در ادویه هندی نیز به کار می‌روند. اگر تخم گشنیز را نخورده باشید عطر خاصی ندارد و بعد از ساییدن به سرعت عطرش را از دست می‌دهد.

زردچوبه ادویه لازم در ترشی

زردچوبه یکی از ادویه‌های مهم است که در بسیاری از غذاها و ترشی‌ها استفاده می‌شود. زردچوبه برای تهیه ترشی بسیار ضروری است چون هم به ترشی رنگ زیبا می‌دهد و هم عطر خوبی به آن اضافه می‌کند، به ویژه اگر زردچوبه شیرین باشد.

فلفل سیاه مهم ترین ادویه ترشی

فلفل سیاه نیز یکی از ادویه‌های ترشی مهم است. این فلفل میوه یک بوته گرمسیری است و عطر و طعم خاصی دارد. از این فلفل در بسیاری از غذاها نیز استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید ترشی خوش عطر و طعمی داشته باشید، حتماً از فلفل سیاه استفاده کنید.

چه ادویه ای برای ترشی بریزیم ؟

زنجبیل ادویه معطر ترشی

زنجبیل یکی از خوش عطرترین گیاهانی است که در پخت غذا و ترشی به کار می‌رود. این گیاه از ریشه گیاه بومی هندوستان و مناطق گرمسیری است و در آشپزی هندی، چینی و ژاپنی جایگاه ویژه‌ای دارد.

به یاد داشته باشید، ادویه‌هایی که در بالا ذکر شد مهم‌ترین انواع ادویه ترشی بودند، ولی ادویه‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند عطر و طعم خاصی به ترشی بدهند و بر اساس سلیقه شما انتخاب می‌شوند.

هر نوع ترشی چه ادویه ای لازم دارد ؟

ادویه ترشی لیته بادمجان

ادویه ترشی لیته بادمجان به ازای 1 کیلوگرم بادمجان شامل:

ادویه های مخصوص انواع ترشی + دستور تهیه (مرحله به مرحله)
  • زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
  • نعنا، ترخون، جعفری تازه (خشک) 2 پیمانه (3 قاشق غذاخوری)
  • پودر گلپر 1 قاشق غذاخوری
  • سیاه دانه درسته 1 قاشق غذاخوری

ادویه ترشی چیست

ادویه مخصوص ترشی بادمجان چیست ؟

ادویه ترشی بادمجان شکم پر

ادویه ترشی بادمجان شکم پر برای 1 کیلوگرم بادمجان شامل:

  • گلپر 2 قاشق غذاخوری
  • سیاه دانه درسته 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چایخوری
  • نعنا، ترخون، جعفری تازه (خشک) 2 پیمانه سبزی ساطوری (3 قاشق غذاخوری)
  • تخم گشنیز درسته 1 قاشق چایخوری
  • فلفل سبز یا قرمز 1 عدد


“““html
نکات مهم درمورد ادویه ترشی بادمجان شکم پر:

ادویه‌های ترشی بادمجان شکم پر در مناطق مختلف کشور، تفاوت‌هایی دارند. ترکیبی که در اینجا آمده، مخصوص تهران است. در رشت، از ادویه‌ها و سبزیجاتی مانند: سبزی خالواش، نعنا و چوچاق استفاده می‌شود و به ازای هر کیلو بادمجان، دو تا سه حبه سیر اضافه می‌شود. همچنین گلپر و سیاه‌دانه از مواد ادویه ترشی حذف می‌شود.

در بوشهر هم یک ترکیب خاص برای ادویه این نوع ترشی وجود دارد. به ازای هر کیلوگرم بادمجان، نیم پیمانه مخلوط سیاه‌دانه، تخم گشنیز و فلفل سیاه درسته و بیش از یک قاشق غذاخوری فلفل قرمز نیم‌کوب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ادویه مخصوص ترشی

ادویه مخصوص ترشی بادمجان شکم پر چیست ؟

ادویه ترشی انبه

ادویه ترشی انبه به ازای 1 کیلوگرم انبه بدون هسته شامل موارد زیر است:

  • فلفل سبز یا قرمز تند 4-5 عدد
  • سیر تازه (پودر سیر) 4-5 حبه (1 قاشق مرباخوری)
  • پودر زنجبیل 1 قاشق غذاخوری
  • پودر تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
  • پودر تخم شنبلیله 1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه درسته 1 قاشق غذاخوری
  • پودر خردل 1 قاشق مرباخوری
  • زیره درسته 1 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه 1 قاشق مرباخوری

برای تهیه ادویه ترشی انبه، همه ادویه‌هایی که نام بردیم را به جز پودر خردل، به مدت یک تا دو دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. پودر خردل را هم در زمان اضافه کردن سرکه به انبه، اضافه کنید.

چه ادویه ای برای ترشی خوب است

ادویه مخصوص ترشی انبه چیست ؟

ادویه ترشی گل کلم

ادویه ترشی گل کلم به ازای 1 کیلوگرم گل کلم شامل موارد زیر است:

  • پودر ترخون خشک 2 قاشق غذاخوری
  • پودر گلپر 1 قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز تند 2 عدد

توجه داشته باشید که ادویه مخصوص ترشی گل کلم نیازی به بو دادن ندارد. همچنین می‌توانید برای خوش‌عطر شدن ترشی، ترخون و فلفل سبز تازه را ریز خرد کرده و به ترشی اضافه کنید.

ادویه معطر برای ترشی

ادویه مخصوص ترشی گل کلم چیست ؟

ادویه ترشی مخلوط

ادویه ترشی مخلوط به ازای 1 کیلوگرم سبزیجات شامل موارد زیر است:

  • دارچین 1 قاشق غذاخوری
  • پودر گلپر 100 گرم
  • فلفل سیاه 1 قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز 1 قاشق غذاخوری
  • پودر رازیانه 50 گرم
  • پودر تخم گشنیز 50 گرم
  • پودر ریشه جوز بویا 25 گرم
  • جوز رنده شده 2 عدد
  • پودر زیره سبز 50 گرم

برای تهیه ادویه مخصوص ترشی مخلوط، باید قبل از اضافه کردن، ادویه‌ها را بو دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود. همه مواد فوق را جداگانه آسیاب کرده و پودر کنید، سپس با هم مخلوط کنید و در یک تابه روی حرارت ملایم به مدت یک الی دو دقیقه تفت دهید.

اگر دوست دارید، می‌توانید کمی نمک هم به این ادویه اضافه کنید. دقت کنید که این نوع ادویه باید در ظرف دربسته و در جای تاریک و خشک نگهداری شود.

ادویه برای ترشی

ادویه مخصوص ترشی مخلوط چیست ؟

دستور تهیه ادویه ترشی

علاوه…

“““html

شما می‌توانید یک ادویه مخصوص برای ترشی‌ها تهیه کنید که به تمامی ترشی‌ها بیفزاید. برای تهیه این ادویه دو راه وجود دارد که در ادامه توضیح می‌دهیم.

روش اول:

در مرحله اول از دستور تهیه ادویه ترشی، باید ادویه کاری با کیفیت، مقداری دانه گشنیز، مقداری سیاه‌دانه و مقداری گلپر را با هم ترکیب کنید و بکوبید. این ادویه را زمانی که سرکه را به ترشی اضافه می‌کنید، به مخلوط اضافه کنید.

مقدار ادویه ترشی بستگی به اندازه ظرف دارد. برای مثال، اگر یک ظرف سه لیتری ترشی درست می‌کنید، باید دو قاشق از این ادویه به آن اضافه کنید.

ادویه مخصوص ترشی

چگونه برای ترشی ادویه درست کنیم؟

روش دوم:

مواد لازم برای تهیه ادویه ترشی:

  • پودر گلپر ۱۰ قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز ۵ قاشق چای‌خوری
  • دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره ۲ قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر رازیانه ۱ قاشق چای‌خوری
  • سبزی معطر (مرزه، ترخون، گشنیز، نعناع) ۲ قاشق چای‌خوری

برای تهیه ادویه ترشی، همه مواد را با هم ترکیب کنید و به مقدار لازم در ترشی اضافه کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا