ارده خانگی: دستور تهیه ارده کنجد به روش سنتی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه ارده خانگی مرحله به مرحله
از ارده در آشپزی لبنانی، ارمنی، یونانی، ترکی و … به طور زیادی استفاده میشود. ما ایرانیها معمولاً از کرم ارده شیرین شده برای صبحانه استفاده میکنیم. حالا در این مطلب من دستور تهیه ارده خانگی را به شما آموزش میدهم که میتوانید بعداً در خیلی از غذاهای خوشمزه مثل حمص، بابا غنوج و … استفاده کنید. با ما همراه باشید.
دستور تهیه ارده خانگی
ابتدا کنجدها را در یک تابه روی حرارت کم بریزید و به آرامی تفت دهید (برای من با شعله بسیار کم حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول کشید).
در ابتدا میبینید که کنجدها نازک هستند و هیچ چیزی به قاشق نمیچسبد. باید کنجدها را تفت دهید تا دانههای کنجد که نازک هستند کمی چاقتر شوند و به روغن بیفتند.
زمانی متوجه میشوید که به روغن افتادهاند که کنجدها چاقتر شوند و کمی به هم بچسبند و چند دانهای هم به قاشق بچسبد.
بعد از این که تفت دادن تمام شد، باید کنجدها را ترجیحاً داغ در آسیاب بریزید و بزنید. مدام به آسیاب استراحت بدهید و این کار را ادامه دهید تا کرم کنجد که غلیظ است شکل بگیرد.
زمانی که حالت کرم شکل گرفت، خودتان میتوانید غلظت آن را تعیین کنید که بیشتر در آسیاب بماند یا نه.
نکات آخر برای تهیه کرم ارده
۱) توجه داشته باشید که شما باید از کنجد خام و سفید استفاده کنید.
۲) بعد از سرد شدن ارده، آن را درون ظرف خشک و تمیز بریزید و هر بار قبل از استفاده به خوبی تکان دهید.
۳) بهترین روغن برای تهیه ارده، روغن کنجد است.
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی