از خواص کرفس چه میدانید؟ (2 نکته مهم)

کرفس، گیاهی دوساله و علفی است که به ارتفاع ۲۰ تا ۶۰ سانتیمتر میرسد و جزء سبزیجات خوراکی به شمار میرود. از این گیاه در تهیه غذاها استفاده میشود.
در احادیث پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) آمده است: “کرفس گیاه پیامبران است. به کرفس مراجعه کنید، زیرا اگر چیزی بتواند عقل را افزایش دهد، آن کرفس است.” همچنین فرمودند: “کرفس میتواند مشکلات را برطرف کرده و روح را شاداب کند. این گیاه حافظه را تقویت کرده و به درمان بیماریهای پوستی کمک میکند.”
خواص کرفس:
1. کرفس خاصیت بادشکنی دارد.
2. عرقآور است.
3. دردها را تسکین میدهد.
4. برای کبد و طحال مفید است.
5. باعث تحریک آروغزدن میشود.
6. دهان را خوشبو میکند.
7. بیشتر افراد میگویند که همه نوع کرفس با معده سازگار است و بهترین زمان مصرف آن بعد از غذاست.
8. ادرارآور و قاعدهآور است.
9. تخم کرفس برای درمان آب آوردن شکم مفید است و کبد را پاکسازی میکند.
10. برای درمان مشکلات گوارشی، سکسکه، آسم، ضعف اعصاب، یرقان، نقرس، رماتیسم، سنگ کلیه و بیماریهای مثانه، میتوان ۵۰ تا ۶۰ گرم برگ کرفس را در یک لیوان آب دم کرده و سه بار در روز مصرف کرد.
11. تخم کرفس برای درمان آرتریت روماتوئید مفید است؛ میتوان روزی یک قاشق چایخوری از پودر کرفس را مصرف کرد. (ترکیبات کرفس دارای ویژگیهای تسکیندهنده هستند.)
از خواص کرفس چه میدانید؟
12. آب کرفس باعث کاهش فشار خون با منشا سردی میشود. طرز تهیه: آب کرفس را با مقدار مساوی شیر و شکر مخلوط کرده و صبح، ظهر و شب یک استکان مصرف کنید. بعد از یک هفته، فشار خون را اندازهگیری کرده و بر اساس آن مقدار دارو را تنظیم کنید.
13. کرفس دارای موادی است که از گسترش سلولهای سرطانی جلوگیری میکند و مادهای به نام acetilenic دارد که رشد تومورها را متوقف میکند.
14. جالینوس میگوید: بهتر است کرفس را با کاهو بخوریم تا تأثیر سردی کاهو را کاهش دهیم.
احتیاط:
1. خوردن کرفس ممکن است حملات بیماران صرع را تشدید کند.
2. زنان باردار و شیرده نباید کرفس مصرف کنند.
3. سیما رفیعی، کارشناس گیاهشناسی، میگوید که خوردن کرفس خام خوب نیست؛ چرا که هضم آن زمانبر است و ممکن است موجب ناراحتی معده شود.
مصلح کرفس، انیسون است.
منبع:جام نیوز