از موازی کاری در اعمال نظارت بر مواد غذایی تا ادعای وجود احشا مرغ در سوسیس و کالباس (2 نکته مهم)

“`html
سیامک مره صدق، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری طبنا، درباره نظارت بر برخی مواد غذایی که ممکن است به سلامت مردم آسیب برساند، صحبت کرد. او تاکید کرد که یکی از مسائل ضروری، یکپارچه شدن نظارت بر بهداشت و درمان در کشور است، امّا این مسئله متأسفانه به خوبی اجرا نمیشود.
این نماینده مجلس با انتقاد از تداخل در نظارت بر مواد غذایی، بیان کرد که نظارتها بین وزارت کشاورزی، سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تقسیم شده است. او گفت که تمامی این نظارتها باید زیر نظر وزارت بهداشت و درمان انجام شود، زیرا وجود تداخل میتواند مشکلاتی به وجود آورد.
مره صدق توضیح داد که نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و داروهای مکمل تماماً باید به عهده وزارت بهداشت باشد و سازمانهای دیگر نباید در این زمینه دخالت کنند، زیرا این دخالتها باعث میشود وزارت بهداشت نتواند نظرات خود را به درستی اعمال کند.
او با طرح این سؤال که آیا سازمانی بهتر از وزارت بهداشت برای نظارت بر مواد غذایی داریم، گفت که نمیتوان اجازه داد سازمانها درباره مواردی مانند کیفیت لبنیات یا وجود روغن پالم نظراتی بدهند زیرا این کار غیر تخصصی است.
از تداخل در نظارت بر مواد غذایی تا ادعای وجود احشاء مرغ در سوسیس و کالباس
او همچنین اظهار کرد: اگر ما همچنان بخواهیم با دلایل غیرقابلقبول درباره کیفیت مواد غذایی صحبت کنیم، پس نباید به باز بودن قهوهخانهها و استعمال قلیان در آنها انتقاد کنیم. زیرا نمیتوان گفت که به خاطر بیکار نشدن چند قهوهخانهچی، باید سلامت انسانها نادیده گرفته شود.
این نماینده کلیمیان با اشاره به اینکه نباید به نام حفظ شغل، جان و سلامت مردم را به خطر بیندازیم، گفت: اگر برای ایجاد اشتغال بخواهیم سلامت مردم را به خطر بیندازیم، بهتر است آن شغلها را حذف کنیم؛ چون این کار عواقب خطرناکی دارد.
**وزارت بهداشت لازم است وجود احشاء مرغ در سوسیس و کالباسها را بررسی کند
مره صدق به آمار مصرف دخانیات و قلیان اشاره کرده و گفت: باید به صورت واضح بگویم که مرگ و میر ناشی از مصرف قلیان و سیگار هیچچیز کمتر از مرگ و میر بر اثر مواد مخدر در کشور نیست، زیرا مرگ ناشی از مواد مخدر به شدت دردناک است و مرگ ناشی از سیگار یک مرگ تدریجی و خاموش است که توجه کمتری به آن میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: استفاده از غذاهای فست فودی و محصولات غیر استاندارد مانند سوسیس و کالباس میتواند منجر به مرگ شود زیرا گفته میشود که این محصولات ممکن است شامل احشاء مرغ و پوست چرب آن باشند و وزارت بهداشت باید بیشتر در این مورد دقت کند.
**افزایش سرطانها با تغذیه غیراصولی و پرخطر
او همچنین به افزایش بیماریهای ناشی از تغذیه نامناسب اشاره دارد.
“““html
ناامید کننده در زمینه شیوع بیماری های قلبی و عروقی و افزایش سرطان پستان در کشور تصریح کرد: بخشی از این موارد و آمارهای تلخ بر می گردد به تغییر رژیم غذایی و شیوههای زندگی مردم، تغییری که ما در آن افزایش مصرف سیگار، افزایش مصرف چربیهای حیوانی و دوری از مواد غذایی طبیعی را در آن مشاهده می کنیم.
**افزایش رستورانها با کاربری فست فود جای تعجب دارد؟
مره صدق با اشاره به افزایش مراکز غذایی و رستورانهایی با کاربری غذاهای فست فودی گفت: بنده هنوز نمیدانم دلیل وجود این همه مغازه فست فودی در یک خیابانی مثل یوسف آباد چیست که هر هفته یا هر ماه شاهد افتتاح شعبه جدیدی از فست فودیها هستیم.
**واردات شکر افزایش یافته است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه به برنامه پنجم توسعه در زمینه کاهش واردات شکر اشاره کرد و گفت: متاسفانه ورادات شکر از گذشته بیشتر هم شده است که این امر جای سوال دارد.
وی افزود: طبق برنامه پنجم توسعه قرار بوده که شرکتهای تولید کننده نوشابه میزان شکر مصرفی در نوشابهها را کاهش دهند که در حال حاضر هیچ اتفاقی در این زمینه نیافتاده است و باز هم جای سوال دارد.
**دست وزارت بهداشت را می بندند/
متولی استاندارد به مواد غذایی، وزارت بهداشت شود
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه با بیان اینکه نباید دست وزارت بهداشت را در خصوص اعمال نظارت بر مواد غذایی و سیاستهای مربوطه بست گفت: ما همواره از وزارت بهداشت و وزیر مربوطه شهامت و جسارت در زمینه مقابله با مواد غذایی آسیب رسان را دیدهایم، اما باید گفت این وزارت خانه در مقاطعی دستانش بسته بوده و نمیگذارند سیاست خود را به پیش ببرد.
وی با اشاره به اظهار نظر وزیر بهداشت در زمینه وجود روغن پالم در لبنیاتها و مخالفتها برخی در این زمینه اظهار داشت: اظهار نظر از جانب برخی که متخصص امر نبوده و میخواهند به نوعی نظرات خود را در زمینه سلامتی مردم اعمال کنند، تعجب برانگیز است. مثلا در زمینه خمیر مرغ هنوز وزارت خانه شروع به موضع گیری نکرده، اما برخی شروع به اظهار نظر کردند که این امر خود از جمله مسائلی است که باید با آنها ریشهای برخورد شود.
وی در ادامه با انتقاد از سازمان استاندارد و عدم پاسخگویی این سازمان در رابطه عدم کیفیت نظارتهای اعمال شده بر مواد غذایی تصریح کرد: معتقدم باید متولی استاندارد مواد غذایی در کشور وزارت بهداشت باشد که این هم مشاهد نمیشود.
**سیاستهای غلط رسانه ملی در زمینه تبلیغات مواد غذایی زیان آور برای کودکان
مره صدق در ادامه با اشاره به تهیه و تولید مواد غذایی پر نمک برای کودکان زیر پنج الی شیش سال گفت: به غیر از تهیه و تولید مواد غذایی پر نمک زیانآور برای کودکان، جالب این است که صدا و سیما هم کودکان و خانوادهها را تشویق به مصرف این مواد غذایی زیانآور میکند، چراکه به هیچ وجه نمیتوان به خوراکی چون چیس ارزش غذایی قائل بود که پر از نشاسته و نمک و روغن است و میتواند قربانیانی از جنس کودکان داشته باشد.
**مدارس به بخشنامههای وزارت آموزش و پرورش در زمینه کیفیت مواد غذایی در بوفهها اهمیت نمیدهند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه در خصوص وجود بخشنامههایی در وزارت آموزش و پرورش درزمینه بوفههای مدارس و دقت در مواد غذایی مورد استفاده در آن بیان داشت: با وجود ابلاغ بخشنامههای مذکور، هنوز شاهد اتفاقات ناگواری در مدارس هستیم که نشان میدهد مدتی است به بخشنامهها توجه نمیشود.
سایت رضیم
“`