رسپی

استیک گوشت : دستور تهیه ی ۱۰ نوع استیک خوشمزه با گوشت (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه استیک و نکات مهم در طبخ آن

استیک یک تکه بزرگ از گوشت است که معمولاً از گوشت گاو تهیه می‌شود. گاهی هم ممکن است تکه‌های بزرگ از ماهی‌هایی مانند سالمون یا شیر به عنوان استیک شناخته شوند. برای تهیه استیک، گوشت را به صورت عرضی نسبت به بافت آن برش می‌زنند، در حالی که برای تهیه فیله، برش‌ها موازی با بافت گوشت هستند.

استیک‌ها معمولاً روی گریل یا کبابی درست می‌شوند و با انواع سس‌ها سرو می‌شوند. در فرانسه، این نوع گوشت را بیفتک می‌نامند. استیک‌ها معمولاً با سیب‌زمینی سرو می‌شوند و طعم آن‌ها شبیه کباب برگ و کباب چنجه است. در کشورهای مختلف، روش‌های پخت متفاوتی برای استیک وجود دارد.

انواع مختلف استیک

  • استیک دنده
  • استیک دنده بدون استخوان
  • استیک گرد
  • استیک سالیسبری که از گوشت چرخ‌کرده به همراه پیاز و گاهی قارچ تهیه می‌شود
  • استیک راسته
  • استیک مغز ران که نوعی استیک بدون استخوان است و مشابه استیک فیله می‌باشد

اغلب استیک‌ها حدود 150 تا 200 گرم وزن دارند و قطر آن‌ها بین 2 تا 4 سانتی‌متر است. معمولاً در کشورهای غربی، استیک نیم پز محبوب‌تر است، در حالی که در ایران مردم ترجیح می‌دهند که استیک‌ها مغزپخت باشند. زمان پخت استیک به ذائقه فرد و نوع گوشت بستگی دارد. به طور معمول، استیک‌ها به سه روش تهیه می‌شوند: خون‌دار (نیمه خام) با زمان پخت یک دقیقه از هر طرف، متوسط با 2 تا 3 دقیقه برای هر طرف، و مغزپخت با 8 تا 10 دقیقه برای هر طرف.

1. دستور تهیه استیک با فیله

برای تهیه استیک، برش زدن گوشت اهمیت زیادی دارد. انتخاب نوع گوشت هم تأثیرگذار است. در اینجا ما از فیله استفاده می‌کنیم، زیرا نرم‌تر و لطیف‌تر از سایر برش‌ها است.

دستور تهیه:

ابتدا قسمت‌های پاره شده فیله را جدا کنید و هرگونه رویه سفیدی که روی گوشت وجود دارد، پاک کنید. سپس گوشت را به قطر یک سانتیمتر برش بزنید. بعد با استیک کوب، گوشت را کمی بکوبید و با سس سویا و سس خردل به خوبی مالش دهید و بگذارید ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بماند تا ادویه‌ها به خورد گوشت برود. به خاطر نمک موجود در سس سویا، به میزان کمی نمک هم اضافه کنید.

فلفل را هم اضافه کنید و نعناع خرد شده را روی تکه‌های گوشت بریزید تا به آن‌ها بچسبد. معمولاً استیک‌ها را در تابه چدنی سرخ می‌کنند، اما برای جلوگیری از چسبیدن نعناع، می‌توانید از تابه مخصوص پن‌فراینی استفاده کنید. استیک‌ها را با سس فلفل خردل و قارچ سرو کنید.

2. دستور تهیه استیک دسته‌دار

مواد لازم:

  1. گوشت راسته گوسفند با استخوان دنده 2 تکه (250 گرم)
  2. سس سویا 1 قاشق غذاخوری
  3. روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
  4. گوجه‌فرنگی خرد شده 1 عدد
  5. پیازچه خرد شده 100 گرم
  6. نخود پخته 50 گرم
  7. نمک و فلفل به میزان لازم
  8. نعناع به میزان لازم

دستور تهیه:

گوشت گوسفند را با سس سویا، روغن زیتون و فلفل مزه‌دار کنید و برای 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید. سپس با بیفتک کوب تکه‌ها را بکوبید تا نرم شوند. سپس گوشت را روی یک توری فلزی قرار دهید و کباب کنید. پیازچه و گوجه‌فرنگی را همراه با کمی روغن زیتون تفت دهید و سپس نخود پخته را اضافه کنید. نمک و فلفل را هم به مخلوط اضافه کنید و آن را به همراه کباب و چند برگ نعناع سرو کنید.


3. شاتو بریان با سس قارچ

مواد لازم:

“““html

لازم :

  1. گوشت فیله تمیز شده 800 گرم
  2. سس قارچ 1 پیمانه
  3. کره 100 گرم
  4. نمک و فلفل بمیزان کافی
  5. روغن زیتون 50 گرم

دستور تهیه :

استیک گوشت : دستور تهیه ی ۱۰ نوع استیک خوشمزه با گوشت (مرحله به مرحله)

گوشت فیله تمیز شده را به 4 قسمت برش زده و با استیک کوب کمی بکوبید تا شکل گرد و منظم بگیرد. سپس دو طرف آن را با روغن آغشته کرده و به مقدار دلخواه فلفل بزنید.

گوشت را یکی یکی در ماهیتابه چدنی خوب سرخ کنید. اگر احساس کردید که مغز گوشت خام است، کمی آب اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد و آب جذب آن شود.

بعد از پخت، گوشت را در ظرف بچینید و روی آن سس قارچ یا سس فلفل بریزید. سپس اطراف آن را با جعفری و سیب زمینی سرخ شده تزئین کنید.

4. استیک با سس ذرت

مواد لازم:

  1. ۲ فنجان ذرت تازه
  2. نصف فنجان فلفل قرمز خرد شده
  3. یک چهارم فنجان پیازچه
  4. ۱ قاشق چای‌خوری گشنیز
  5. یک چهارم فنجان آب لیمو
  6. کمی شکر
  7. نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  8. ۴ قطعه استیک راسته
  9. ۱ قاشق چای‌خوری نمک
  10. نصف قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
  11. پودر فلفل قرمز خشک شده

دستور تهیه :

ذرتها را از وسط نصف کرده و در آبجوش بجوشانید. سپس آن‌ها را از آب جدا کرده و با فلفل قرمز، پیازچه، گشنیز، آب لیمو و شکر مخلوط کنید و به آن نمک و فلفل سیاه بزنید.

گریل را از قبل روشن کنید. نمک، فلفل سیاه و پودر فلفل قرمز را مخلوط کرده و به استیک‌ها بزنید و هر طرف را حدود ۵ دقیقه در فر بپزید. سپس با سس ذرت فلفلی سرو کنید.

5. دستور تهیه اسکالپ ناتور

مواد لازم :

  1. گوشت راسته پاک کرده گوساله 1 کیلو گرم
  2. آرد سوخاری 1 پیمانه
  3. تخم مرغ 4 تا 5 عدد
  4. روغن 150 گرم
  5. نمک و فلفل بمیزان لازم

دستور تهیه :

گوشت را به 6 قطعه تقسیم کنید. با استیک کوب، قطعات را بکوبید تا خیلی نازک نشود. دو عدد تخم‌مرغ را در ظرفی شکسته و با نمک و فلفل مخلوط کنید.

در ماهیتابه روغن ریخته و هر طرف گوشت را ابتدا در آرد سوخاری، سپس در تخم‌مرغ و دوباره در آرد سوخاری بزنید و در روغن داغ سرخ کنید. توجه داشته باشید که هنگام سرخ شدن گوشت را جابه‌جا نکنید تا یک طرف خوب سرخ شود.

برای هر نفر یک عدد اسکالپ ناتور در نظر بگیرید. اگر خواستید، برای هر نفر یک تخم‌مرغ در ماهیتابه بشکنید. حرارت را ملایم کنید و درب آن را ببندید تا سفیده تخم‌مرغ بپزد، سپس با کفگیر روی اسکالپ قرار دهید و اطرافش را با جعفری و سیب‌زمینی سرخ شده تزئین کنید.

استیک گوشت : دستور تهیه ی ۱۰ نوع استیک خوشمزه با گوشت


6. دستور تهیه اسکالپ پاند

مواد لازم :

  1. سینه مرغ به تعداد افراد
  2. تخم‌مرغ برای هر دو سینه 1 عدد
  3. آرد سوخاری بمقدار لازم
  4. نمک به مقدار لازم
  5. روغن برای سرخ کردن بمقدار لازم

دستور تهیه :

برای تهیه شنیتسل مرغ باید از سینه مرغ استفاده کنید. سینه مرغ را از استخوان جدا کنید و پوست آن را بکنید. با تقسیم کردن سینه به دو نیم، می‌توانید دو عدد شنیتسل تهیه کنید.

پس از جداسازی استخوان، به آن نمک زده و با استیک کوب بزنید تا نازک و پهن شود. سپس تخم‌مرغ را شکسته و با کمی نمک هم بزنید.

سپس قطعات سینه را ابتدا در آرد سوخاری بزنید، بعد در تخم‌مرغ غلتانده و دوباره در آرد سوخاری بزنید و در روغن ملایم سرخ کنید تا طلایی شود. توجه کنید هنگام سرخ کردن نگذارید یک طرف کاملاً سرخ شود قبل از سرخ کردن طرف دیگر.

7. استیک با سس قارچ

مواد لازم :

“““html

  1. گوشت فیله یا راسته ۱ کیلو گرم
  2. کره یا روغن مایع ۱۰۰ گرم
  3. فلفل و نمک به مقدار لازم

دستور تهیه :

گوشت را به قطعات ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرمی برش زده و کمی با استیک کوب می کوبیم تا کمی نازک‌تر شود. دقت کنید که شکل منظم داشته باشد. سپس اطراف آن را با کره نرم یا روغن چرب کرده و کمی فلفل می‌زنیم.

تابه چدنی را چرب کرده و کاملاً داغ می‌کنیم. سپس هر طرف از گوشت را در تابه سرخ می‌کنیم. توجه داشته باشید که فقط وقتی یک طرف استیک سرخ شد، طرف دیگر را سرخ کنید. همزمان ۲ یا ۳ استیک را با هم سرخ نکنید.

وقتی استیک سرخ شد و آن را در بشقاب قرار دادید، کمی نمک روی آن بریزید و اطرافش را با سیب‌زمینی سرخ‌کرده، جعفری و خیارشور تزیین کنید و روی آن سس قارچ بزنید. دستور تهیه سس قارچ در قسمت مربوط به سس‌ها آمده است.

۸. دستور تهیه استیک دو تایی

مواد لازم :

  1. راسته یا فیله گوساله ۲۰۰ گرم برای هر نفر
  2. فیله مرغ ۷۰ گرم برای هر فیله راسته
  3. سویا سس ۲ قاشق غذاخوری
  4. روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
  5. ادویه شامل جوز هندی، زنجبیل و فلفل سیاه به مقدار لازم

مواد سس فلفل

  • فیله گوجه‌فرنگی بدون پوست خرد شده ۴ عدد
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • عصاره مرغ و گوشت از هر کدام ۱ عدد
  • سرکه سفید ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر خردل ۱ قاشق مرباخوری

دستور تهیه :

برای ایمنی هنگام کار با تخته، ابتدا یک حوله خیس کنید و روی میز بگذارید. سپس تخته را روی آن قرار دهید تا موقع کار زیاد تکان نخورد و ثابت بماند.

کیسه فریزر را که چرب کرده‌ایم، روی تخته می‌گذاریم.

فیله گوسفند یا گوساله را داخل کیسه فریزر قرار داده و روی آن با نایلون می‌پوشانیم و با قسمت میخی استیک کوب، فیله را می‌کوبیم تا کمی پخش شود.

سپس سویا سس و روغن زیتون را روی فیله می‌ریزیم و ادویه‌ها و کمی روغن مایع اضافه می‌کنیم.

از یک چهارم یک عدد جوز هندی (تقریباً ۳ گرم) برای هر استیک رنده کنید و استفاده کنید.

تابه چدن را چرب می‌کنیم. نیازی به روغن زیاد نیست، فقط کافی است که کمی چرب باشد. ابتدا تابه را روی حرارت می‌گذاریم تا گرم شود و بعد چرب می‌کنیم.

فیله مرغ را روی فیله گوسفند می‌گذاریم و با نایلون فریزر روی آن پوشانده و می‌کوبیم تا هر دو فیله با هم ترکیب شوند. دقت کنید که تمام سطح فیله گوسفند با فیله مرغ پوشانده شود.

وقتی فیله مرغ کاملاً به فیله گوسفند چسبید، آن را به یخچال می‌گذاریم تا حداقل دو ساعت بخار بماند و طعم‌دار و ترد شود.

روغن را در تابه می‌ریزیم و به کمک برس، آن را به تمام سطح تابه می‌زنیم. فیله را که از یخچال خارج کردیم، داخل تابه قرار می‌دهیم تا سرخ شود.

برای سرخ کردن استیک‌ها، دقت کنید که اول تابه چدنی را گرم کنید و بعد یکی یکی استیک‌ها را سرخ کنید. چون اگر ۲ تا استیک را با هم سرخ کنید، آب می‌اندازند.

در ۵ دقیقه اول حرارت باید بالا باشد و سپس حرارت را کم کنید تا آب نیندازد.

دستور تهیه سس فلفل :

ظرف را روی حرارت می‌گذاریم و گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را که داخل بلندر پوره کرده‌ایم، داخل آن می‌ریزیم. سپس فلفل سیاه، سرکه سفید، شکر، روغن مایع و پودر خردل و عصاره‌های خرد شده را اضافه کرده و هم می‌زنیم.

این سس باید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم روی گاز آماده شود. وقتی استیک‌ها آماده شدند، با این سس سرو می‌کنیم.

استیک گوشت: دستور تهیه ی ۱۰ نوع استیک خوشمزه با گوشت


۹. استیک با پوره فلفل دلمه‌ای

مواد لازم :

  1. رنده پوست لیمو ۱ قاشق چای‌خوری
  2. آب لیمو ترش ½ پیمانه
  3. نمک و فلفل به مقدار لازم
  4. گوشت استیک قرمز ۴ عدد
  5. فلفل …
    “““html
  6. فلفل دلمه‌ای قرمز ۲ عدد
  7. پیاز کوچک ۱ عدد
  8. فلفل قمی قرمز ۲ عدد
  9. سیر خردشده ۲ حبه
  10. لیمو ترش سبز برای سرو

طرز تهیه :

در یک کاسه پوست لیمو ترش را رنده کنید، سپس دو قاشق سوپخوری روغن زیتون و فلفل را به آن اضافه کنید. استیک‌ها را در این سس بخوابانید. برای تهیه پوره فلفل، فلفل‌های دلمه‌ای را نصف کرده و دانه‌های داخل آن‌ها را دربیاورید. سپس با قلم‌مو، روغن زیتون روی آن‌ها بزنید و روی کباب‌پز قرار دهید تا پوست‌شان سیاه شود.

پیاز را هم به همین روش کباب کنید. بعد از اینکه پیاز و فلفل‌ها خنک شدند، پوست آن‌ها را بگیرید. سپس فلفل‌های کباب‌شده، پیاز کبابی، فلفل قمی قرمز، سیر و نمک را در مخلوط‌کن بریزید تا به شکل پوره در بیایند.

آبلیمو و کمی نمک به استیک‌ها اضافه کنید و بلافاصله استیک‌ها را از سس خارج کنید. آن‌ها را برای ۸ تا ۱۰ دقیقه روی کباب‌پز قرار دهید تا بپزند و با پوره فلفل سرو کنید. می‌توانید برای تزئین از رنده‌های پوست لیمو ترش و گلوت‌های لیمو استفاده کنید.

۱۰. طرز تهیه لم چاپس

مواد لازم :

  1. راسته با استخوان گوسفند ۱ کیلوگرم
  2. روغن‌زیتون ۴ قاشق سوپخوری
  3. پیاز ۱ عدد
  4. پودرسیر ½ قاشق چایخوری
  5. سس سویا ۱ قاشق سوپخوری
  6. نمک ۱ قاشق چایخوری
  7. فلفل ½ قاشق چایخوری
  8. کره و زعفران آب‌شده به مقدار لازم
  9. گوجه‌فرنگی، زیتون و سبزی در صورت تمایل

طرز تهیه :

ابتدا رگ‌ها و چربی‌های گوشت را بگیرید و استخوان‌ها را نگه‌دارید. سپس با دو قاشق روغن‌زیتون، پیاز، فلفل، پودرسیر، نمک و سس‌سویا مخلوط کرده و بگذارید به مدت ۵ ساعت مزه‌دار شود.

در یک تابه چدنی دو قاشق روغن‌زیتون بریزید و دو طرف گوشت را خوب سرخ کنید.

بعد از سرخ شدن، کمی کره و زعفران آب‌کرده روی آن بزنید تا طعم بهتری بگیرد و با گوجه‌فرنگی، زیتون و سبزی تزئین کنید.


بیشتر بخوانید :

طرز تهیه استیک گوشت و سس مخصوص استیک

روش آسان برای تهیه استیک پخته با سبزیجات آبدار

طرز تهیه ۳ نوع برگر و استیک خوشمزه و عالی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا