رسپی

اشپل ماهی و بهترین دستور تهیه آن (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

اشپل ماهی و بهترین دستور تهیه آن

اشپل ماهی معمولاً به عنوان یک مخلفات غذایی کنار غذای اصلی سرو می‌شود. در استان‌های گیلان و مازندران، با استفاده از اشپل ماهی غذاهای خوشمزه و جذابی تهیه می‌کنند.

با اشپل ماهی می‌توان غذاهای مختلفی تهیه کرد، مانند: اشپل با سبزیجات، اشپل لقمه، اشپل با تخم‌مرغ و اشپل با پاستا. در این مقاله به شما خواص اشپل ماهی و دستور تهیه انواع غذا با اشپل ماهی را معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

اشپل ماهی چیست؟

اشپل در واقع به تخم ماهی‌های دریایی گفته می‌شود و جزو مواد مغذی و پرکالری محسوب می‌شود. این تخم‌ها در پرده نازکی در شکم ماهی‌هایی مانند: ازون برون، سالمون و ماهی سفید وجود دارند و می‌توان از آن‌ها در تهیه غذا استفاده کرد.

خواص اشپل ماهی

اشپل ماهی دارای فولیک اسید و آهن بالایی است که به رفع فقر آهن کمک می‌کند. همچنین، اشپل منبع غنی از فسفر است که برای تقویت عملکرد مغز مفید است.

ویتامین B۱۲ در اشپل ماهی به تنظیم متابولیسم بدن کمک می‌کند و می‌تواند غذایی که می‌خوریم را به انرژی تبدیل کند. امگا۳ که برای سلامت مغز و قلب ضروری است نیز در اشپل ماهی به وفور یافت می‌شود. سرو اشپل ماهی به عنوان وعده غذایی یا چاشنی، می‌تواند از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری کند.

احتمالاً شنیده‌اید که ماهی حاوی جیوه است و مصرف زیاد آن می‌تواند خطرناک باشد. اما اشپل ماهی برخلاف خود ماهی، جیوه ندارد و می‌توانید از آن با خیال راحت استفاده کنید. اشپل‌ها خود دارای روغن هستند، بنابراین بعد از خوردن آن‌ها، بدن انرژی زیادی دریافت می‌کند.

تفاوت اشپل ماهی با خاویار

خاویار و اشپل هر دو تخم ماهی هستند، اما تفاوت در نوع ماهی‌ای است که هرکدام تولید می‌شود. اشپل را می‌توان از انواع مختلف ماهی‌ها استخراج کرد، در حالی که خاویار بیشتر از ماهی‌های خاصی مانند ازون برون و فیل ماهی به‌دست می‌آید. خاویار دریای خزر معمولاً سیاه رنگ است، در حالی که اشپل‌ها غالباً رنگ آجری دارند. همچنین خاویار نسبت به اشپل از نظر قیمت خیلی گران‌تر است.

دستور تهیه و مراحل پخت اشپل ماهی

تهیه اشپل ماهی یا خوراک اشپل ماهی بسیار ساده است و فقط نیاز به کمی دقت دارد. ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

  • اشپل ماهی دویست گرم یا یک عدد
  • پیازچه یا برگ سیر خرد شده یک سوم فنجان
  • سبزیجات معطر خرد شده (نعنا، خالواش، پونه، چوچاق و… ) یک فنجان
  • مغز گردو خرد یا آسیاب شده نصف یک فنجان
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
  • رب انار یک قاشق غذاخوری
  • روغن به مقدار لازم

مراحل پخت اشپل ماهی

اشپل ماهی را با چنگال خوب هم بزنید تا بافت آن باز شود. سپس پیازچه، رب انار و گردو را به اشپل‌ها اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
حالا نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید. تابه را روی حرارت بگذارید و مواد را داخل آن بریزید تا کمی تفت بخورد. اگر لازم باشد، مقداری روغن هم به آن اضافه کنید.
برای اینکه خاصیت سبزی از بین نرود، سبزی‌ها را دیرتر به مواد اضافه کنید و هم بزنید. بعد از اینکه اشپل ماهی‌ها کاملاً سرخ شدند، می‌توانید آن را سرو کنید.

دستور تهیه و مراحل پخت اشپل ماهی

اشپل ماهی و بهترین دستور تهیه آن (مرحله به مرحله)

دستور تهیه اشپل شور

اشپل شور یک غذای محلی است که به گیلان برمی‌گردد. این غذا معمولاً با غذاهایی مثل: باقلاقاتق، میرزاقاسمی، و پلوکباب سرو می‌شود. دستور تهیه اشپل شور ساده است و نیاز به مواد اولیه کمتری دارد. مواد لازم برای تهیه اشپل شور:

  • اشپل ماهی سفید
  • سنگ نمک بلوری
  • کاغذ آچهار تمیز
  • ظرف درب‌دار

مراحل تهیه :

اشپل را خوب بشویید و مراقب باشید کیسه روی آن پاره نشود.
اشپل را داخل کاغذ بپیچید.
در آخر آن را در ظرف درب‌دار بگذارید و بگذارید چند روز بماند تا شور شود.

“““html

ظرف را با نمک پر کنید، به طوری که ارتفاع نمک دو سانتیمتر از سطح ظرف بالا بیاید.
سپس اشپل را داخل ظرف قرار داده و دوباره روی آن را با نمک بپوشانید. یک استکان آب هم روی آن بریزید و درب ظرف را ببندید.
ظرف را به مدت سی تا چهل روز در یخچال یا در جایی خنک نگهداری کنید. بعد از این مدت، اشپل شور شما آماده سرو است.

طرز نگهداری اشپل ماهی

برای نگهداری اشپل ماهی، بعد از خرید آن را داخل یک ظرف پر از آب بگذارید تا خونابه آن جدا شود. اشپل را در آبکش قرار دهید و سپس بعد از خروج آب اضافی، آن را در یک کیسه فریزر بگذارید و در یخچال نگهداری کنید. اشپل ماهی در یخچال دو روز و در فریزر بین دو تا چهار ماه ماندگاری دارد.

نکات و فوت‌وفن‌های تهیه اشپل ماهی و سرو آن کنار غذا

بعد از شستن اشپل ماهی، پوست نازک آن‌ها را با احتیاط جدا کنید.
برای استفاده از اشپل در غذاهای مختلف، آن‌ها را با چنگال در کاسه‌ای از هم جدا کنید تا بافت منسجم آن‌ها باز شود.
اشپل ماهی کالری و کلسترول بالایی دارد؛ بنابراین کارشناسان تغذیه پیشنهاد می‌کنند که از روغن خود اشپل‌ها برای پخت‌وشان استفاده نمایید.
می‌توانید غذاهایی با اشپل را به همراه ترشیجات محلی یا زیتون میل کنید.

 انواع غذا با اشپل ماهی

دستور تهیه انواع غذا با اشپل ماهی

خواص زیاد و طعم خاص اشپل ماهی باعث شده تا در آشپزی سنتی و اصیل ایرانی بسیار محبوب باشد. غذاهای مختلفی با اشپل ماهی تهیه می‌شوند که در ادامه تعدادی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

دستور تهیه کوکوی اشپل ماهی

کوکو سبزی و کوکوی سیب‌زمینی از غذاهای محبوب ما ایرانی‌ها هستند. اما آیا تا به حال اسم کوکوی اشپل ماهی را شنیده‌اید؟ کوکوی اشپل ماهی یکی از غذاهای سنتی و محبوب گیلان است که طعم فوق‌العاده‌ای دارد. برای تهیه کوکوی اشپل ماهی به مواد زیر نیاز دارید:

  • اشپل ماهی سفید پانصد گرم
  • برگ سیر خرد شده نصف یک پیمانه
  • نمک یک یا دو قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه یک سوم قاشق مرباخوری
  • تخم‌مرغ دو عدد
  • روغن به مقدار کافی
  • زردچوبه یک قاشق مرباخوری

دستور تهیه :

مانند هر غذای دیگری که با اشپل تهیه می‌شود، ابتدا باید اشپل‌ها را خوب بشویید.
سپس برگ سیر خرد شده را با نمک، فلفل، زردچوبه و تخم‌مرغ به اشپل اضافه کنید و همه را خوب مخلوط کنید.
در یک تابه با اندازه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
مواد کوکو را در تابه ریخته و روی آن را صاف کنید. پس از سرخ شدن یک طرف کوکو، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. کوکوی اشپل ماهی شما آماده سرو است. نوش جان.

دستور تهیه اشپل ماهی با سبزیجات

دستور تهیه اشپل ماهی با سبزیجات

اشپل ماهی با سبزیجات را می‌توان همراه با نان سرو کرد. اگر به دنبال غذایی مقوی و سرشار از فیبر و ویتامین هستید، پیشنهاد می‌کنیم اشپل ماهی با سبزیجات را امتحان کنید. مواد لازم برای تهیه آن عبارتند از:

  • اشپل ماهی یک عدد
  • قارچ خرد شده یک فنجان
  • فلفل دلمه‌ای سبز دو قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه‌ای قرمز یک قاشق غذاخوری
  • هویج رنده شده نصف
  • روغن به مقدار کافی
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور تهیه:

بعد از شستن اشپل ماهی، آن را با چنگال هم بزنید تا بافتش باز شود.
سپس سبزیجات و ادویه‌ها را به اشپل اضافه کرده و هم بزنید.
مواد آماده شده را در روغن سرخ کرده و نوش جان کنید.

منبع : رستوران ارکیده

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا