رسپی
اشکنه : دستور تهیه ی اشکنه با تخم مرغ غذای سنتی اصفهانی ها (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه اشکنه خوشمزه با تخممرغ
احتمالاً نام اشکنه را از مادران و به ویژه مادربزرگهایمان زیاد شنیدهایم. در گذشته، خانوادهها به غذاهای ساده و کمتر گوشتی عادت داشتند و غذاهایی مانند اشکنه، کلهجوش و آب دوغ خیار طرفداران زیادی داشتند و به عنوان غذای اصلی در سفرهها مورد استفاده قرار میگرفتند. بیایید با هم اشکنه تهیه کنیم.
اشکنه – طرز تهیه اشکنه خوشمزه با روش ساده
در تمام انواع اشکنهها ابتدا پیاز خرد شده را در روغن سرخ میکنیم و سپس سایر مواد را به آن اضافه میکنیم.
یکی از انواع اشکنه، اشکنه شنبلیله است که تحت عنوان اشکنه رسمی نیز شناخته میشود و در تهیه آن از تخممرغ استفاده میشود.
اشکنه تخممرغ خوشمزه و ساده
مواد اصلی برای تهیه اشکنه
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- شنبلیله خشک و نرم 1 قاشق مربا خوری
- سیبزمینی متوسط 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- تخممرغ 2 عدد
طرز تهیه اشکنه
- پیاز را با کمی روغن سرخ کنید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
- پوست سیبزمینی را بکنید، بشویید و کاملاً خشک کنید. سیبزمینی را به صورت مکعبی خرد کرده و به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- رب را به سیبزمینی اضافه کرده و تفت دهید.
- مقداری آب به مواد اضافه کنید و بگذارید مخلوط چند بار جوش بزند.
- به آن نمک، فلفل و شنبلیله نرمشده را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم سیبزمینی کاملاً بپزد.
- تخممرغها را در ظرفی بشکنید تا از سالم بودن آنها مطمئن شوید. سپس آنها را داخل اشکنه بریزید و به آرامی هم بزنید تا تخممرغها یکجا بسته نشود. بعد از دو تا سه جوش، اشکنه آماده است.
طرز تهیه اشکنه شنبلیله یا رسمی
مواد لازم برای تهیه اشکنه شنبلیله یا رسمی
- تخممرغ 4 عدد
- پیاز ساطوری 1 عدد
- شنبلیله خشک 2 قاشق غذاخوری
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- روغن 3-4 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
- روغن را در قابلمهای بر روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
- آرد را اضافه کرده و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در روغن تفت دهید.
- زردچوبه و شنبلیله را اضافه کرده و با آرد و پیاز مخلوط کنید.
- آب، نمک و فلفل را بیفزایید و فرصت دهید تا به جوش آید.
- تخممرغ را در قابلمه شکسته و حرارت را کم کنید تا به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بجوشد.
جمعآوری شده از مجله رضیم
مریم امینی