رسپی

امروز ناهار چی درست کنم؟ (جمعه ۲۱ اردیبهشت)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

امروز برای ناهار چه چیزی درست کنم؟ چه غذایی بپزم که تکراری نباشه؟ این سوالی است که ذهن همه افرادی که عشق به آشپزی دارند، به خود مشغول کرده و هر کسی می‌خواهد یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و خانواده‌اش تهیه کند، با آن روبه‌رو می‌شود.

به همین دلیل، امروز در بیست و یکمین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در مقاله‌ای از رضیم بلاگ پنج غذای متنوع و خوشمزه را به شما معرفی خواهیم کرد تا با توجه به سلیقه خود یکی از آن‌ها را برای ناهار امروزتان بپزید و لذت ببرید.

معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شما

در ادامه با غذاهای متنوع برای ناهار و طرز تهیه آن‌ها آشنا خواهید شد. با ما باشید.

۱- زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای معروف و ویژه ایرانی‌هاست که روش‌های مختلفی برای پخت آن وجود دارد و احتمالاً شما هم با یکی از این روش‌ها آشنا هستید. اما ما یکی از ساده‌ترین و بهترین روش‌ها را برای شما توضیح خواهیم داد تا عطر و طعم این غذا حفظ شود.

برای تهیه این غذا به چند ماده اولیه ساده احتیاج دارید، مثل مرغ، پیاز، خلال پسته، زرشک، زعفران دم‌کرده و رب گوجه‌فرنگی.

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی به شرح زیر است:

  1. ابتدا مقداری روغن در تابه می‌ریزیم و تکه‌های مرغ را با فاصله در آن می‌چینیم. سپس ادویه‌ها شامل ادویه کاری، زردچوبه، چوب دارچین، پیاز، برگ بو و فلفل قرمز را روی مرغ‌ها می‌پاشیم تا مزه‌دار شوند.
  2. در حین سرخ شدن مرغ‌ها، برای اینکه مطمئن شویم داخل آن‌ها هم خوب پخته شود، در تابه را می‌گذاریم تا مرغ‌ها به مدت ۳۰ دقیقه با بخار خودشان بپزند.
  3. بعد از ۳۰ دقیقه، تکه‌های مرغ را برمی‌گردانیم تا طرف دیگرشان هم به خوبی سرخ شود. سپس آن‌ها را از تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم.
  4. حال برای تهیه سس، در یک تابه دیگر مقداری روغن ریخته و رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم. سپس هم می‌زنیم تا رنگ رب باز شود.

برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه روی لینک رسپی زرشک پلو با مرغ مجلسی کلیک کنید.

۲- آبگوشت سنتی

آبگوشت یا دیزی غذایی است که از گوشت گوسفند تازه و دنبه همراه با حبوباتی مثل نخود و لوبیا، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود. این غذای مغذی و پرکالری در بسیاری از خانواده‌های ایرانی به عنوان ناهار روز جمعه شناخته می‌شود.

برای تهیه یک آبگوشت خوشمزه به مهارت زیادی نیاز نیست و فقط کافیست دقت و زمان کافی بگذارید تا طعم منحصر به‌فرد آن حاصل شود.

رسپی آبگوشت

مراحل تهیه آبگوشت سنتی

مراحل تهیه آبگوشت سنتی به این صورت است: 

  1. در ابتدا، نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ نداشته باشند. اگر فراموش کردید، می‌توانید آن‌ها را در تابه‌ای با کمی آب تفت دهید.
  2. در مرحله بعد، گوشت و دنبه را تمیز کرده و به تکه‌های مساوی تقسیم کنید. سپس در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و گوشت‌ها را در آن تفت دهید تا طلایی شوند.
  3. پیازها را خوب بشویید و به صورت نگینی خرد کنید و در یک تابه تفت دهید. سپس نخود و لوبیا را آبکش کرده و به آن‌ها اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
  4. حالا ترکیب نخود، لوبیا و پیاز را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و به قدری آب بریزید که ۶ تا ۸ برابر مواد باشد. بگذارید روی حرارت ملایم بپزد.

برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه روی لینک رسپی آبگوشت سنتی کلیک کنید.

۳- زیر برنجی (چلو گوشت لری)

زیر برنجی یا چلو گوشت لری یکی از غذا‌های بسیار خوشمزه و پرطرفدار قدیمی است که اصالت آن به لرستان برمی‌گردد. در این غذا از گوشت بز استفاده می‌شود که به همین دلیل طعمی خاص و ویژه دارد.

امروز ناهار چی درست کنم؟ (جمعه ۲۱ اردیبهشت)

“““html

دلیل اینکه در بعضی از شهرهای دیگر به این غذا “بز برنج” گفته می‌شود، وجود نام‌های مختلف است.

این غذا دستورپخت سختی ندارد و با چند مواد اولیه ساده همچون ماهیچه گوسفند، زعفران حل شده، پیاز، چوب دارچین، برنج، زرشک، کره و ادویه تهیه می‌شود.

رسپی زیر برنجی (چلو گوشت لری)

مراحل تهیه زیر برنجی (چلو گوشت لری)

مراحل تهیه زیر برنجی (چلو گوشت لری) به این شکل است:

  1. ابتدا گوشت را بشویید و به قطعات بزرگ برش بزنید. آن را در یک قابلمه مناسب قرار دهید.
  2. پیاز را بشویید و پوست آن را بکنید. آن را به ۲-۴ قسمت برش بزنید و روی گوشت بگذارید. حرارت را روشن کنید تا قابلمه گرم شود. سپس مقداری زردچوبه و چوب دارچین به گوشت اضافه کنید و ۲-۳ پیمانه آب جوش به قابلمه بریزید.
  3. حرارت را افزایش دهید تا مواد درون قابلمه بجوشند و سپس درب آن را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید که گوشت به مدت ۱-۲ ساعت بپزد و نرم شود.
  4. در اینجا به سراغ برنج می‌رویم. برنج خیس‌خورده را با مقدار مناسبی آب، نمک و روغن در قابلمه بریزید و آن را به روش کته بپزید.
  5. وقت آن است که پخت گوشت را بررسی کنید. اگر گوشت پخته شده، چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید و کمی نمک، فلفل سیاه و آبلیمو به آن اضافه کنید.
  6. کمی گوشت را هم بزنید و درب قابلمه را ببندید. به آن ۱۵-۳۰ دقیقه زمان دهید تا گوشت با طعم‌دهنده‌ها بپزد و سس غلظت مناسبی بگیرد.

برای ادامه دستور تهیه این غذای اصیل و محبوب، روی لینک رسپی زیر برنجی (چلو گوشت لری) کلیک کنید.

۴- لوبیا پلو شیرازی

لوبیا پلو شیرازی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین پلویی است که می‌توانید با گوشت مرغ یا قرمز طبق سلیقه خود تهیه کنید. عطر شوید تازه و طعم خاص لوبیا چشم بلبلی ترکیب قشنگی است که شیرازی‌ها به این غذا بسیار علاقه دارند.

رسپی لوبیا پلو شیرازی

مراحل تهیه لوبیا پلو شیرازی

مراحل تهیه لوبیا پلو شیرازی به این شکل است:

  1. در ابتدا لوبیا را تمیز کنید و بشویید. بهتر است ۱-۲ ساعت قبل از پخت، لوبیا را خیس کنید. برنج را هم بشویید و در آب بخیسانید.
  2. حالا به سراغ پخت لوبیا بروید. دو برابر مقدار لوبیا، آب به آن اضافه کنید. لوبیاهای چشم بلبلی را همراه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت کم بگذارید تا ۲۰-۳۰ دقیقه بپزد و آب آن کاهش یابد.
  3. سبزی‌های تازه را تمیز کنید و بشویید. آن‌ها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها برود. سپس با چاقوی تیز، آن‌ها را به طور یکنواخت خرد کنید و کنار بگذارید.
  4. سپس به سراغ پخت مرغ بروید. مقداری آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. حالا تکه‌های مرغ را در آب جوش بگذارید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا مرغ بجوشد.
  5. پس از گذشت این زمان، مرغ‌ها را از قابلمه خارج کنید و با کمی آب بشویید. در یک تابه مقداری روغن و زعفران بریزید و مرغ‌ها را در آن سرخ کنید تا هر دو طرفشان طلایی شود.

برای ادامه دستور تهیه این غذای اصیل و سنتی، روی لینک رسپی لوبیا پلو شیرازی کلیک کنید.

۵- ساندویچ رست بیف

ساندویچ رست بیف یکی از انواع ساندویچ‌های خوشمزه و محبوب است که از تکه‌های گوشت گاو تهیه می‌شود. این ساندویچ را می‌توان به صورت سرد یا گرم و به همراه انواع سس در وعده ناهار میل کرد.

“““html
مراحل تهیه ساندویچ رست بیف

مراحل تهیه ساندویچ رست بیف

مراحل تهیه ساندویچ رست بیف به شرح زیر است:

  1. ابتدا گوشت گوساله را به قطعات کوچک خرد کنید. یک قابلمه مناسب را روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. سپس گوشت‌ها را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا سرخ شوند. وقتی گوشت کمی سرخ شده و آب انداخت، آماده مرحله بعد است.
  2. در ادامه، پیاز را شسته و پوست بکنید. سپس آن را به صورت خلالی خرد کنید و پیازهای خرد شده را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید.
  3. حالا ادویه‌های مخصوص ساندویچ رست بیف مانند پودر آویشن، رزماری، پودر کاری و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس یک پیمانه آب جوش به مخلوط اضافه کرده و بگذارید همه مواد بپزند و طعم‌ها به هم بخورد.
  4. وقتی گوشت‌ها به طور کامل پخته شدند، آن‌ها را از قابلمه خارج کرده و بعد از اینکه خنک شدند، آن‌ها را ریش ریش کنید.
  5. اکنون به سراغ قارچ‌ها بروید. آن‌ها را بشویید و بعد برش بزنید. کمی آبلیمو به قارچ‌ها اضافه کنید و سپس آن‌ها را در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید. بگذارید قارچ‌ها تفت بخورد تا آبشان کشیده شود.

برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه، بر روی لینک رسپی ساندویچ رست بیف کلیک کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای متنوع برای وعده ناهار را معرفی کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم حتماً این غذاهای معطر و خوشمزه را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید و از طعم فوق‌العاده آن‌ها لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا