امروز ناهار چی درست کنم؟ (پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت)

“`html
امروز برای ناهار چی درست کنم؟ چه غذایی بپزم که جدید و خوشمزه باشه؟ این سوال برای همه کسانی که به آشپزی علاقه دارن و میخوان یه ناهار خوشمزه برای خودشون و خانوادهشون تهیه کنن، مطرحه. فرقی نمیکنه که دانشجو باشید، خانهدار یا شاغل.
به همین دلیل، امروز در سیزدهمین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ ۵ غذای متنوع و خوشمزه به شما معرفی میکنیم تا با توجه به سلیقهتون یکی از اونا رو برای ناهار امروز تهیه کنید و نوش جان کنید.
معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شما
در ادامه با غذاهای متنوع برای ناهار به همراه دستور تهیهشون آشنا میشید. با ما همراه باشید.
۱- ته چین مرغ مجلسی
تهچین یکی از غذاهای سنتی ایرانیه که به خاطر طعم عالی و ظاهر زیبایی که داره، خیلی تو مراسم و مهمانیها سرو میشه و به یکی از اصلیترین غذاهای ایرانی تبدیل شده.
این غذای مجلسی دستور تهیهی آسانی داره و با مواد اولیهای مثل برنج، سینه مرغ، پیاز، زعفران، خلال پسته، ماست چکیده و… درست میشه.
مراحل تهیه ته چین مرغ
مراحل تهیه ته چین مرغ مجلسی به این صورت است:
- در ابتدا سینه مرغ رو به همراه چند لیوان آب و پیاز خرد شده و زردچوبه توی یک قابلمه میریزیم. سپس قابلمه رو روی شعله ملایم گاز قرار میدیم تا مرغ پخته بشه.
- بعد از پخته شدن سینه مرغ، قابلمه رو از روی گاز برداشته و اجازه میدیم کمی خنک بشه. سپس سینه مرغ رو کاملاً ریش ریش میکنیم و توی یک ظرف میریزیم.
- بعد از اینکه برنج رو پاک کردیم، دو بار میشوریمش. توی قابلمهای که از قبل انتخاب کردیم، چند لیوان آب، نمک و مقداری روغن به همراه برنج میریزیم و روی شعله ملایم قرار میدیم.
- بعد از چند دقیقه برنج رو تست میکنیم و وقتی به اندازه کافی نرم شد (به طوری که اطراف برنج پخته و مغز آن کمی سفت باشه)، برنج آماده آبکشی است. برای آبکشی برنج، از آب ولرم استفاده میکنیم.
- سپس یک تابه مناسب انتخاب کرده و داخل آن روغن میریزیم. تابه رو روی شعله ملایم گاز قرار میدیم. بعد از داغ شدن روغن، سینه مرغ ریشریش شده رو داخل روغن تفت مییم.
- برای ادویه ته چین مرغ میتونیم از مقداری دارچین، نمک و فلفل سیاه استفاده کنیم و به مرغان داخل تابه اضافه کرده و دوباره میزنیم تا تفت بخوره.
برای ادامه دستور تهیه این غذای خوشمزه و همهپسند، روی لینک رسپی ته چین مرغ مجلسی کلیک کنید.
۲- خورشت قیمه
قیمه یکی از غذاهای سنتی ما ایرانیهاست که در مناسبتهای خاص و مهمانیها همیشه سرو میشه! این غذا راحت تهیه میشه و با مواد اولیهای مثل گوشت خورشتی، لپه خیس خورده، پیاز، رب گوجه فرنگی، لیمو عمانی و… درست میشه، ولی نکات ریز و فوت و فنهایی داره که رعایت اونها برای خوشمزه و مجلسی شدن قیمه لازم است.
مراحل تهیه خورشت قیمه
مراحل تهیه خورشت قیمه به این صورت است:
- ابتدا لپهها رو خوب میشوریم و از شب قبل یا حداقل چند ساعت قبل از پخت در آب خیس میکنیم و آبش رو عوض میکنیم. اگه این کار رو نکردیم، قبل از تهیه خورشت، لپهها رو در کمی آب میجوشونیم. حین جوشیدن، کف اونا رو میگیریم و در نهایت آبش رو دور میریزیم.
- بعد از خیس کردن یا پختن لپه، یک عدد پیاز درشت رو به صورت نگینی خرد میکنیم. روغن رو در قابلمهای مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدیم تا داغ بشه. سپس پیاز رو به روغن اضافه میکنیم.
- اجازه میدیم پیاز کمی نرم و طلایی بشه. نیازی به سرخ کردن پیاز نیست چون میخواهیم پیاز به همراه گوشت سرخ بشه تا گوشت هم عطر پیاز رو بگیره.
- وقتی پیازها نرم و طلایی شد، گوشت خورشتی رو به پیاز اضافه کرده و خوب تفت میدیم تا کمی سرخ بشه و رنگش تغییر کنه.
- ادویههای دلخواه مثل زردچوبه، فلفل، چوب دارچین و هل رو هم اضافه کرده و با گوشت و پیاز خوب مخلوط میکنیم.
“““html
برای ادامه رسپی این غذای اصیل ایرانی روی لینک رسپی خورشت قیمه مجلسی کلیک کنید.
۳- آش کنگر
کنگر یکی از سبزیهای خوشمزه و مفید فصل بهار است که علاوه بر طعم عالی، خاصیتهای درمانی زیادی هم دارد. میتوانید از این گیاه نه تنها در خورشتها بلکه در تهیه آش کنگر هم استفاده کنید. تهیه آش کنگر کار سادهای است و میتوانید آن را با مواد مختلف و در مدت زمان کمی درست کنید.
مراحل تهیه آش کنگر
برای تهیه آش کنگر، مراحل زیر را دنبال کنید:
- نخود و گندم را ابتدا بشویید و جداگانه چند ساعت در آب خیس کنید.
- پیاز را خلالی خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سوم از پیاز سرخ شده را برای تزئین کنار بگذارید.
- سپس بقیه پیازها، گندم و نخود را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا از خامی دربیاید.
- حالا همه مواد را در یک قابلمه مناسب بریزید و با آب قلم روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و اجازه دهید نخود و گندم بپزند.
برای ادامه رسپی این غذای خوشطعم و مقوی بهاری روی لینک رسپی آش کنگر کلیک کنید.
۴- اسنک مرغ
اسنکها از غذاهای سریع و آسان هستند که خانوادهها به آنها علاقه دارند. یکی از این اسنکها، اسنک مرغ است که تهیه آن بسیار ساده است و میتوانید با موادی مثل سینه مرغ، نان تست، قارچ، فلفل دلمه، پیاز و… آن را در ساندویچ ساز یا تابه درست کنید.
مراحل تهیه اسنک مرغ
مراحل تهیه اسنک مرغ به شرح زیر است:
- یک سینه مرغ بدون استخوان را به قطعات کوچک خرد کنید.
- پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و در تابه با دو قاشق روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
- سپس مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تا تغییر رنگ دهد تفت دهید.
- نمک، فلفل سیاه و آویشن را اضافه کنید و اجازه دهید مرغها بپزند تا آب آنها کشیده شود. میتوانید از ادویههای دیگر نیز برای طعمدار کردن استفاده کنید.
- قارچهای شسته و ورقهای خرد شده را به مواد اضافه کنید. حرارت را بالا ببرید تا قارچها بپزند و آب نیندازند.
برای ادامه رسپی این غذای فستفودی خوشمزه روی لینک رسپی اسنک مرغ کلیک کنید.
۵- کوکو سیب زمین زعفرانی
کوکو سیب زمینی زعفرانی یک غذای محبوب در ایران است که با مواد ساده درست میشود. زعفران موجود در این غذا عطر و طعمی بینظیر به آن میدهد و گزینهای عالی برای یک وعده غذایی خوشمزه و ساده است.
مراحل تهیه کوکو سیب زمینی زعفرانی
مراحل تهیه کوکو سیب زمینی زعفرانی به شرح زیر است:
- سیبزمینیها را خوب بشویید تا تمیز شوند. سپس، دو پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و سیبزمینیها را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید و سیبزمینیها آبپز شوند.
- زمانی که سیبزمینیها خوب پخته شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و سیبزمینیها را خارج کنید. سپس، سیبزمینیها را…
“““html - سیبزمینیها را به صورت ریز رنده کرده و در یک کاسه مناسب قرار دهید و بگذارید خنک شوند.
- تخممرغها را در یک کاسه بشکنید و به سیبزمینیها اضافه کنید. سپس به مقدار دلخواه نمک، زعفران و فلفل سیاه به مخلوط اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا همه مواد مخلوط شوند.
- نعناع، جعفری و گشنیز را شسته و تمیز کنید. سپس آنها را ریز خرد کرده و به مخلوط سیبزمینی و تخممرغ اضافه کنید.
برای ادامه دستور تهیه این غذای ساده و خوشعطر، روی لینک رسپی کوکو سیبزمینی زعفرانی کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای مختلف برای وعده ناهار به شما معرفی کردیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان قرار دهید و از طعم عالی آنها بهرهمند شوید.