امروز ناهار چی درست کنم؟ (چهارشنبه ۵ اردیبهشت)

“`html
امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ این سوالی است که خیلیها به آن فکر میکنند، چه شما دانشجو باشید، چه خانهدار یا شاغل. همه دوست دارند که ناهار خوشمزه و متفاوتی برای خود و خانوادهشان درست کنند.
به همین دلیل، امروز در پنجمین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ به شما ۵ غذا معرفی میکنیم تا بر اساس سلیقهتان یکی از آنها را برای ناهار تهیه کنید و لذت ببرید.
معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای ناهار و رسپی آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- خورشت قیمه
قیمه یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که معمولاً در مهمانیها سرو میشود. این غذا را میتوانید به آسانی با موادی مانند گوشت خورشتی، لپه، پیاز، رب گوجه فرنگی، لیمو عمانی و ادویهجات درست کنید. اما فوت و فنهایی برای خوشمزهتر شدن قیمه وجود دارد که باید رعایت شود.
مراحل تهیه خورشت قیمه
برای تهیه خورشت قیمه به این مراحل عمل کنید:
- لپهها را بشویید و از شب قبل در آب بخیسانید. اگر زمان کافی ندارید، میتوانید لپهها را در آب بجوشانید و سپس کف آنها را بگیرید و آب را خالی کنید.
- یک پیاز بزرگ را خرد کنید. کمی روغن در قابلمه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس پیاز را اضافه کنید.
- اجازه دهید پیازها کمی نرم و طلایی شوند. نیازی به سرخ کردن کامل پیاز نیست چون قرار است با گوشت پخته شود.
- گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- ادویههایی مثل زردچوبه، فلفل و دارچین را اضافه کنید و همراه با گوشت تفت دهید.
برای ادامه رسپی این غذا روی لینک رسپی خورشت قیمه مجلسی کلیک کنید.
۲- کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یکی از غذاهای معروف آذربایجان است و هر شهری رسپی خاص خود را دارد. این غذا با مواد متنوعی تهیه میشود و حتی میتوان بدون مواد میانی درست کرد.
درست کردن کوفته تبریزی کار سختی نیست، ولی نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید تا کوفته خراب نشود. با ما همراه باشید تا از تهیه این غذای سنتی لذت ببرید.
مراحل تهیه کوفته تبریزی
برای تهیه کوفته تبریزی به این مراحل عمل کنید:
- لپه را چند ساعت قبل خیس کنید و سپس با کمی آب بپزید، اما مراقب باشید که لپهها له نشوند.
- برنج را با مقداری آب بپزید تا نیم پز شود. هنگام پخت میتوانید کمی زعفران یا زردچوبه به آب اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری بگیرد.
- گوشت چرخ کرده، لپه پخته و پیاز را در دستگاه میکس کنید تا کاملاً مخلوط و یکدست شود.
- به مواد مخلوط شده، برنج نیم پز و سبزیها (تره و مرزه) را اضافه کنید.
برای ادامه رسپی این غذای سنتی روی لینک رسپی کوفته تبریزی کلیک کنید.
۳- سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که…
“““html
حساب میآید که معمولاً این غذا را در جشنهای مهم خود مثل شب یلدا، نوروز و سال نو تهیه و میخورند. اما شما میتوانید این غذای خوشمزه را به راحتی و در زمان کوتاه برای ناهار امروز خود درست کنید و لذت ببرید.
مراحل تهیه سبزی پلو با ماهی
مراحل طرز تهیه سبزی پلو با ماهی به این صورت است:
- در ابتدا به تعداد نفرات، برنج را پاک کرده، شسته و در آبی همراه با مقداری نمک خیس میکنیم.
- سپس سبزیها (تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر) را تمیز کرده، خوب میشوییم و میگذاریم آبشان کاملاً برود و بعد خرد میکنیم. در این هنگام یک قابلمه آب را روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاید.
- برنجی که با نمک خیس کردهایم را از آب خارج کرده و میشوییم تا نمک اضافی آن گرفته شود. سپس برنج را داخل قابلمه آب جوش میریزیم و کمی نمک اضافه کرده تا بپزد و برای آبکش کردن آماده شود.
- برنج را کمی نرمتر از حالت معمول برمیداریم، آبکش کرده و کنار میگذاریم و زعفران را دم میکنیم.
- یک قاشق غذاخوری کره و دو قاشق غذاخوری آب ته قابلمه میریزیم. سپس زعفران دمکرده را به آن اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت میگذاریم.
- اگر میخواهیم سبزی پلو تهدیگ داشته باشد، میتوانیم نان لواش را تکهتکه کرده و کف قابلمه بگذاریم بهطوریکه کف قابلمه کاملاً با نان پوشیده شود. تهدیگ نان یکی از خوشمزهترین تهدیگها به حساب میآید.
برای ادامه دستور پخت این غذای خوشمزه و محبوب، روی لینک رسپی سبزی پلو با ماهی کلیک کنید.
۴- خورشت آغوز مسما
«آغوز مسما مازندرانی» یا «گردو مسما» یکی از غذاهای اصیل شمالی است که معمولاً با گوشت مرغ، بوقلمون یا اردک طبخ میشود.
طرز تهیه آغوز مسما شباهت زیادی به فسنجان دارد، اما به خاطر نکات خاص و نوع رب انار ترش استفاده شده در آن، مزهاش کمی متفاوت است.
مراحل تهیه خورشت آغوز مسما
مراحل تهیه خورشت آغوز مسما با گوشت اردک به صورت زیر است:
- در مرحله اول باید اردک را به قطعات مناسب تقسیم کرده، بشویید و با دستمال خشک کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و تکههای اردک را در روغن سرخ کرده تا کاملاً طلایی شوند. بعد از سرخ شدن آنها را از روغن خارج کنید.
- بعد باید پیازها را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید. پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید و وقتی که سبک شدند، تکههای اردک و مقداری آب را به آن اضافه کنید.
- شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. بعد از جوشیدن، حرارت را کم کنید. توجه داشته باشید که پیاز باید کاملاً ریز خرد شود تا در خورشت ظاهر بهتری داشته باشد.
- اکنون دانههای گردو را در مخلوطکن یا آسیاب کاملاً میکس کنید. بهتر است برای تهیه خورشت آغوز مسما از گردوی تازه و چرب استفاده کنید تا طعم خورشت بهتر و خوشمزهتر شود.
برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه و اصیل شمالی، روی لینک رسپی خورشت آغوز مسما کلیک کنید.
۵- اشترودل مرغ و قارچ
اشترودل نوعی شیرینی اتریشی است که با مواد شیرین مثل شکلات یا سیب پر میشود، اما میتوان آن را با مواد دیگری مانند مرغ، گوشت یا سبزیجات نیز تهیه کرد. اشترودل مرغ و قارچ یک غذای بینالمللی و محبوب است که میتواند به عنوان یک غذای فانتزی برای ناهار آماده شود.
اگر اشترودل را در اندازه کوچک درست کنید، میتوانید آن را به عنوان فینگر فود یا پیشغذا نیز سرو کنید. این غذای خوشمزه بسیار مورد علاقه بچههاست و میتوانید آن را با سس کچاپ و انواع سبزیجات میل کنید.
“`
مراحل تهیه اشترودل مرغ و قارچ
برای تهیه اشترودل مرغ و قارچ، این مراحل را دنبال کنید:
- اول از همه باید مواد داخلی اشترودل را آماده کنیم. برای این کار، سینه مرغ را با یک عدد پیاز که خلالی خرد شده تفت دهید. کمی نمک و فلفل اضافه کنید تا رنگ مرغ عوض شود. بعد، به مرغ آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ بپزد.
- وقتی مرغ پخته شد، آن را با چاقو خرد کنید یا با دست ریش ریش کنید. یک عدد پیاز متوسط را به صورت نگینی خرد کنید و با دو قاشق روغن در تابه بریزید. با حرارت کم سرخ کنید تا طلایی شود.
- سپس، رب گوجه فرنگی را به پیازهای سرخشده اضافه کرده و یک دقیقه تفت بدهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
- حالا فلفل دلمهای نگینی خرد شده، ذرت، قارچ پخته و هویج نگینی خرد شده و بخارپز شده را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید.
- در این مرحله، نمک، فلفل و آویشن را به مواد داخل تابه اضافه کرده و اجازه دهید کمی تفت بخورد و بعد به مرحله بعد بروید.
برای ادامه دستور تهیه این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی اشترودل مرغ و قارچ کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای مناسب برای وعده ناهار آماده کردهایم. حتما این غذاهای خوشعطر و لذیذ را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از طعمهای بینظیر آنها بهرهمند شوید.