امروز ناهار چی درست کنم؟ (یکشنبه ۲۶ فروردین)

“`html
امروز برای ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تنوع داشته باشد؟ این سوالی است که اغلب افراد علاقهمند به آشپزی به آن فکر میکنند، چه دانشجو باشید، چه خانهدار یا شاغل. همه دوست دارند یک ناهار خوشمزه و خاص برای خود و عزیزانشان درست کنند.
به همین دلیل، در این مطلب از رضیم بلاگ در روز بیست و ششم فروردین ماه ۱۴۰۳، میخواهیم ۵ غذای خوشمزه و متنوع را به شما معرفی کنیم تا بتوانید یکی از آنها را برای ناهار امروز تهیه کنید و لذت ببرید.
معرفی ۵ غذا برای ناهار شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای ناهار و رسپی آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- قورمه سبزی
قورمه سبزی یکی از محبوبترین خورشتهای ایرانی است که تقریباً همه آن را دوست دارند. این غذای خوشمزه با مواد سادهای مانند لوبیا قرمز، سبزی خورشتی، گوشت تکهای و لیمو عمانی آماده میشود.
در بعضی شهرها به جای لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و به جای سبزیهای معمولی، از سبزیهای محلی و معطر استفاده میشود. همچنین قورمه سبزی را میتوان با گوشت مرغ یا گوشت قرمز تهیه کرد.
مراحل تهیه قورمه سبزی
مراحل تهیه قورمه سبزی به این صورت است:
- برای جلوگیری از نفخ معده بعد از خوردن قورمه سبزی، لوبیا قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و اگر میتوانید، آب آن را ۲ تا ۳ بار عوض کنید.
- سبزیهای خورشتی مانند اسفناج، تره، گشنیز، شنبلیله و جعفری را خوب بشویید و ریز خرد کنید. (اگر سبزی تازه ندارید، میتوانید از سبزی قورمه که قبلاً سرخ شده و در فریزر است استفاده کنید.)
- در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و سبزیهای خرد شده را تفت دهید. هرچه بیشتر سبزیها را تفت دهید، خورشت بهتر جا میافتد.
- پیازها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس در ماهیتابه با روغن تفت دهید تا کمی نرم شوند.
برای ادامه رسپی این غذای معروف، روی لینک رسپی قورمه سبزی کلیک کنید.
۲- مرغ بریان
مرغ یکی از غذاهای محبوب و ساده است که اکثر افراد حداقل دو بار در هفته از آن استفاده میکنند. ما در این بخش یک روش آسان و جذاب برای تهیه مرغ، یعنی مرغ بریان را بیان میکنیم که تجربه خوبی برای ناهار امروز شما خواهد بود.
این غذا همچنین مناسب مهمانیهاست و با توجه به سلیقه خود میتوانید آن را به صورت خانگی یا رستورانی مزهدار کنید.
مراحل تهیه مرغ بریان
مراحل تهیه مرغ بریان به این صورت است:
- در یک ظرف دربدار، یک مرغ شسته شده را با نمک، فلفل سیاه و زعفران دمکرده به خوبی مزهدار کنید.
- ۲ عدد پیاز، ۵ حبه سیر، ۱ عدد فلفل دلمهای خرد شده و آبلیمو را زیر و روی مرغ بریزید و به مدت ۵ ساعت در یخچال بگذارید.
- در یک ظرف دیگر، کره و زعفران دمکرده را مخلوط کرده و سیر رنده شده را اضافه کنید.
- مرغ را از یخچال خارج کرده و مواد اضافه شده را بردارید و به مرحله بعد بروید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی مرغ بریان کلیک کنید.
۳- موساکا بادمجان و گوشت چرخ کرده
موساکا یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که اصالت آن به کشور یونان برمیگردد. این غذا به عنوان یک غذای بینالمللی شناخته میشود و به طور کلی با بادمجان تهیه میشود، ولی…
“““html
موساکا یکی از غذاهای معروف است که در کشورهای مختلف با طرز تهیههای متفاوت و مواد گوناگون درست میشود.
مراحل تهیه موساکا بادمجان و گوشت چرخ کرده
برای درست کردن موساکا بادمجان و گوشت چرخ کرده، مراحل زیر را دنبال کنید:
- در ابتدا، بادمجانها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به صورت حلقههای یکسان برش بزنید. بر روی بادمجانها کمی نمک بپاشید و آنها را در یک صافی برای ۱۰-۱۵ دقیقه بگذارید تا تلخیشان گرفته شود.
- بعد از گذشت این زمان، بادمجانها را بشویید و با دستمال نخی خشک کنید. در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و بادمجانها را سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. بعد از سرخ شدن، بادمجانها را بر روی یک دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
- سپس پیاز را بشویید و پوست کنده، به صورت نگینی خرد کنید. در همان تابهای که بادمجانها را سرخ کردید، پیاز را بریزید و کمی تفت دهید تا طلایی و سبک شود.
- حالا گوشت چرخ کرده را به پیازهای تفت داده اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و بوی خامی آن بپرد.
برای ادامه تهیه این غذای خوشمزه و بینالمللی، روی لینک رسپی موساکا بادمجان و گوشت چرخ کرده کلیک کنید.
۴- شنگ پلو
شنگ پلو یکی از محبوبترین غذاهای بهاری در استان لرستان است. شنگ نوعی گیاه کوهی با خواص زیاد است که در فصل بهار رشد میکند و به پاکسازی بدن کمک میکند.
شنگ پلو را میتوان به روشهای مختلفی تهیه کرد که همه آنها ساده و راحت هستند. شما میتوانید آن را با مرغ، گوشت تکهای یا فقط با برنج درست کنید و این غذای خوشمزه را در فصل بهار به سفرهتان اضافه کنید.
مراحل تهیه شنگ پلو با گوشت تکهای
برای تهیه شنگ پلو با گوشت تکهای مراحل زیر را انجام دهید:
- قبل از شروع، برنج را بخیسانید. ابتدا برنج را با آب بشویید. سپس آن را با ۲ پیمانه آب و نمک در یک ظرف بریزید تا تمام برنج در آب غوطهور شود.
- در یک قابلمه دردار، پیازهای خرد شده و سیر را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و چند ثانیه اجازه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
- گوشتها را به اندازههای دلخواه برش بزنید و به ترکیب داخل قابلمه اضافه کنید. میتوانید از گوشت استخواندار یا گوشت گوساله هم استفاده کنید.
- همه مواد را به خوبی هم بزنید تا طعم پیاز و سیر به گوشت منتقل شود و رنگ خامی گوشت از بین برود. حالا ۱ لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و ۱ ساعت زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد.
برای ادامه تهیه این غذای مقوی و متفاوت بهاری، روی لینک رسپی شنگ پلو کلیک کنید.
۵- گراتن پاستا
گراتنها غذای متنوعی هستند که معروفترین آنها لازانیا است. گراتن پاستا طعمی شبیه به لازانیا دارد اما به جای ورقههای لازانیا از پاستا استفاده میشود.
کسانی که عاشق پاستا هستند، حتماً از این غذا خوششان میآید. ترکیب طعم پاستا و پنیر پیتزا عالی است و به خصوص برای بچهها غذایی جذاب محسوب میشود.
“““html
مراحل تهیه گراتن پاستا
مراحل تهیه گراتن پاستا با سس بشامل به زبان ساده به این شکل است:
- برای تهیه گراتن پاستا، ابتدا سس پاستا را آماده میکنیم. یک پیاز را به صورت ریز خرد کرده و با دو قاشق روغن در تابه تفت بدهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا کامل بپزد و رنگش تغییر کند.
- بعد از آن، نمک و ادویهها را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. (میتوانید از انواع ادویههای دلخواه استفاده کنید.) بعد کمی تفت بدهید و رب را به آن اضافه کنید و ادامه دهید تا رنگ رب خوب باز شود. در آخر، به دلخواه کمی زعفران اضافه کنید.
- سپس قارچ و فلفل دلمهای خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا همه مواد خوب پخته شوند و طعمها با هم مخلوط شوند. بعد حرارت را خاموش کرده و سس پاستا را کنار بگذارید.
- حالا نوبت تهیه سس بشامل است. کره و آرد را در تابهای بریزید و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا کره ذوب شده و با آرد مخلوط شود. این مواد را بر روی حرارت کم تفت دهید تا طعم خامی آرد گرفته شود، اما تغییر رنگ ندهد.
برای ادامه این رسپی خوشمزه و محبوب، لطفاً روی لینک رسپی گراتن پاستا کلیک کنید.
در این نوشته از مجله آشپزی رضیم، لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار به شما ارائه دادهایم. پیشنهاد میکنیم حتماً این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان قرار دهید و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید.