امشب شام چی درست کنم؟ (جمعه ۱۱ خرداد)

“`html
امشب چه غذایی درست کنم؟ شام چه چیزی بپزم که تکراری نباشه؟ برای خیلیها، از خانهدارها گرفته تا کسانی که شاغل یا دانشجو هستند، پیدا کردن ایدهای برای پختن یک غذای خوشمزه و سالم برای شام خیلی اهمیت داره.
به همین خاطر، ما امروز در یازدهمین روز خرداد ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ قصد داریم ۵ غذای متفاوت و خوشمزه به شما معرفی کنیم تا طبق ذائقه خود یکی از اونها رو برای شام امشب انتخاب کنید و با عزیزانتون نوش جان کنید.
معرفی ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه میتونید با غذاهای مختلف برای شام به همراه دستور تهیه آنها آشنا بشید. با ما باشید.
۱- خورشت قیمه
قیمه یکی از غذاهای سنتی ایرانی هست که در خیلی از مراسمها و مهمانیها سرو میشه! این غذا خیلی راحت با مواد در دسترس مانند گوشت، لپه، پیاز، رب گوجه، لیمو عمانی و ادویهها درست میشود، ولی نکات ریزی داره که رعایت کردنش برای خوشمزه شدن و داشتن یک قیمهی مجلسی ضروریه.
مراحل تهیه خورشت قیمه
برای تهیه خورشت قیمه به صورت زیر عمل کنید:
- اول لپهها رو خوب بشویید و از شب قبل یا حداقل چند ساعت قبل در آب بخیسانید و آب اون رو عوض کنید. اگه اینکار رو نکردید، لپهها رو در کمی آب بجوشونید و کف اون رو بگیرید و بعد آبش رو دور بریزید.
- بعد از خیساندن یا پخت لپه، یک عدد پیاز بزرگ رو به قطعات ریز خرد کنید. روغن رو در یک قابلمه مناسب بریزید و اون رو روی حرارت قرار بدید تا داغ بشه و بعد پیاز رو به روغن اضافه کنید.
- اجازه بدید پیاز کمی نرم و طلایی بشه. نیازی به سرخ کردن کامل پیاز نیست چون میخواهیم پیاز با گوشت سرخ بشه تا عطرش به گوشت برسه.
- وقتی پیازها نرم و طلایی شد، گوشت خورشتی رو به پیاز اضافه کنید و خوب تفت بدید تا کمی سرخ بشه و رنگش عوض بشه.
- ادویههای دلخواه مثل زردچوبه، فلفل و چوب دارچین رو هم اضافه کنید و با گوشت و پیاز خوب تفت بدید.
برای ادامه دستور تهیه این غذای اصیل ایرانی روی لینک رسپی خورشت قیمه مجلسی کلیک کنید.
۲- هواری پلو جنوبی
آیا تا به حال اسم هواری پلو رو شنیدید؟ هواری پلو یک غذای سنتی جنوبی هست که با ماهی تازه تهیه میشه و طعم متفاوت و خوشمزهای داره. برای درست کردن این غذای خوشمزه فقط به چند مواد ساده مثل ماهی، برنج، تمبر هندی، زعفران دمکرده و گوجه نیاز دارید.
مراحل تهیه هواری پلو جنوبی
مراحل تهیه هواری پلو جنوبی با ماهی تازه به صورت زیر هست:
- ابتدا ماهی رو پاک کنید و آماده کنید. شاید در ابتدا پاک کردن ماهی سخت به نظر برسه، ولی بعد از کمی تمرین به راحتی میتونید ماهی رو فیله کنید. اگر این مرحله براتون سخت هست، میتونید این کار رو به کسی دیگه بسپارید.
- برای مارینیت کردن ماهی باید از تمبر هندی استفاده کنید. ابتدا هستههای تمبر هندی رو جدا کنید. برای این کار تمبر هندی رو با دو لیوان آب مخلوط کنید تا هستهها جدا بشن.
- سپس ماهی رو به مدت یک ساعت در محلول تمبر بخوابانید. بعد از یک ساعت ماهی رو خارج کنید و در یک صافی قرار بدید تا آب اضافیش بگیره. بعد از این مرحله میتونید ماهی رو سرخ کنید.
- بعد پیازها رو به صورت نگینی خرد کنید و در یک تابه مناسب بریزید. پیازها رو تفت بدید تا سبک و شفاف بشن. بعد سیر رو پوست بکنید و رنده کنید و به پیازها اضافه کنید و تفت بدید. این کار رو در دقایق آخر تفت دادن پیازها انجام بدید تا بوی سیر به خوبی بلند بشه.
- وقتی عطر سیر رو حس کردید، ماهی رو اضافه کنید. سپس بلافاصله زردچوبه، فلفل و…
- نمک را اضافه کنید. بعد از اینکه این ادویهها را به ماهی اضافه کردید، اجازه دهید ماهی سرخ و پخته شود. سپس آب تمر و زعفران دمکرده را روی ماهی بریزید.
“`html
برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و متفاوت دریایی روی لینک رسپی هواری پلو جنوبی کلیک کنید.
۳- حمص (هوموس) عربی
حمص یا هوموس یک غذای نونی بسیار خوشمزه و ساده است که طعم آن شباهت زیادی به فلافل دارد و اغلب بهعنوان میانوعده، پیشغذا یا یک غذای سبک در وعده شام سرو میشود.
این غذای کمهزینه با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترس بهراحتی تهیه میشود. اصالت حمص به لبنان برمیگردد؛ اما این غذا شهرت جهانی دارد و در اکثر منوها میتوانید آن را مشاهده کنید.
مراحل تهیه حمص (هوموس) عربی
مراحل تهیه حمص (هوموس) عربی به شرح زیر است:
- ابتدا به سراغ آمادهسازی نخودها بروید. آنها را تمیز کنید و بشویید.
- نخودها را با مقداری آب بخیسانید. بهتر است از ۲۴ ساعت قبل از طبخ غذا نخودها را بخیسانید تا در نهایت حمص شما بسیار نرم و لطیف شود. در این بازه زمانی باید چندین بار آب نخود را عوض کنید. (توجه داشته باشید که خیساندن حبوبات قبل از طبخ آنها تا حد زیادی نفخ آنها را میگیرد و روند پختشان را سریعتر میکند)
- حال به سراغ پختن نخودها بروید. آب آنها را بگیرید و با مقداری آب تازه آنها را درون قابلمه بریزید. حرارت را کم کرده و زمان دهید تا نخودها بهخوبی بپزند و نرم شوند. پس از پختهشدن بهتر است پوست نخودها را بگیرید.
- اکنون نخودهای پوست گرفتهشده و آب نخود را درون میکسر یا خردکن بریزید و بهخوبی میکس کنید تا بافتی یکدست و یکنواخت حاصل شود.
- در ادامه به مقدار دلخواه فلفل قرمز و نمک به ترکیب نخود بیفزایید و کمی هم بزنید تا ادویهها بهخوبی با مواد شما ترکیب شوند.
برای ادامه رسپی این غذای ساده و پرطرفدار روی لینک رسپی حمص (هوموس) عربی کلیک کنید.
۴- فلافل با قارچ و پنیر
علاقه زیاد ایرانیها به قارچ باعث شده تا آن را در اکثر غذاها از جمله فلافل وارد کنند. شما هم یک بار فلافل با قارچ و پنیر را امتحان کنید. درست است که حجم کمی از مواد تشکیلدهنده فلافل را تشکیل میدهد ولی تاثیر زیادی در مزه آن دارد.
مراحل تهیه فلافل با قارچ و پنیر
مراحل تهیه فلافل با قارچ و پنیر به شرح زیر است:
- در مرحله اول، نخودها را خیس کنید تا نفخ آنها از بین برود. در طی این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید. قارچها را میتوانید هم به صورت خام و هم تفتداده شده در فلافلها استفاده کنید.
- حال نخودها را در خردکن یا چرخ گوشت بریزید تا خرد شوند. سپس قارچها را با هر روشی که آماده کردهاید به آن اضافه کنید و کاملاً با هم مخلوط کنید.
- سپس پیاز و سیر را اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید. بعد جعفری خردشده، پودر زیره و پودر گشنیز را اضافه کرده و هم بزنید. حال تخممرغ را به مایه فلافل آمادهشده اضافه کنید و سراغ مرحله بعد بروید.
برای ادامه رسپی این غذای همهپسند و لذیذ روی لینک رسپی فلافل با قارچ و پنیر کلیک کنید.
۵- سالاد هندوانه و پنیر
سالاد هندوانه و پنیر یک سالاد ساده، خوشمزه و خنک برای روزهای گرم تابستان است که میتوانید از آن بهعنوان میانوعده یا یک غذای سبک در وعده شام استفاده کنید.
“““html
مراحل تهیه سالاد هندوانه و پنیر
مراحل تهیه سالاد هندوانه و پنیر به این شکل است:
- ابتدا هندوانه را شسته و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به قطعات کوچک برش بزنید و تخمههای آن را خارج کنید. تکههای هندوانه را در یک ظرف بریزید.
- سپس، خیار را شسته و به صورت حلقهای یا مکعبی برش بزنید. بهتر است از خیار با پوست استفاده کنید. حالا گوجه فرنگی را هم بشویید و به صورت مکعبی خرد کرده و به بقیه مواد اضافه کنید.
- در این مرحله، پنیر را به قطعات کوچک برش داده و به سالاد اضافه کنید. بعد از آن مقداری نعنا و جعفری خشک یا سبزی تازه خرد شده روی سالاد بریزید.
- برای تهیه سس سالاد، مقداری روغن زیتون را در یک کاسه بریزید و سپس سرکه بالزامیک یا سرکه قرمز را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
برای ادامه دستور این غذای خنک و سبک، روی لینک رسپی سالاد هندوانه و پنیر کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، ما لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده شام را به شما ارائه دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان قرار دهید و از طعمهای فوقالعاده آنها لذت ببرید.