امشب شام چی درست کنم؟ (دوشنبه ۱۳ فروردین)

“`html
امشب برای شام چی بپزم؟ به دنبال یک غذا باشم که تکراری نشه؟ آیا غذایی نونی یا رژیمی درست کنم؟ یکی از بزرگترین چالشهای خیلی از ما، چه در خانه، چه در محل کار یا دانشگاه، اینه که یک غذای خوشمزه و سالم برای شام تهیه کنیم.
به همین خاطر، ما امروز سیزدهم فروردین ماه ۱۴۰۳، در رضیم بلاگ تصمیم داریم ۵ غذای متفاوت و خوشمزه به شما معرفی کنیم تا با توجه به سلیقهتون یکی رو برای شام tonight انتخاب کنید و در کنار خانواده نوش جان کنید.
معرفی ۵ غذا برای شام امشب
در ادامه با چند غذای مختلف برای شام آشنا میشوید به همراه دستور پخت آنها. پس ادامه مطلب رو از دست ندید.
۱- قیمه لاپلو
قیمه لاپلو یک غذای خیلی خوشمزه و شناختهشده برای شماست که انتخاب خوبی برای یک شام خانوادگی به حساب میاد. همونطور که از اسمش پیداست، از ترکیب خورشت قیمه و پلو درست میشه و طعم فوقالعادهای داره.
مراحل تهیه قیمه لاپلو
برای تهیه قیمه لاپلو مراحل زیر رو دنبال کنید:
- اول از همه، لپهها رو آماده کنید. لپهها رو خوب بررسی کنید و اگر سنگ یا ناخالصی دارن جدا کنید. بعد با آب سرد چند بار بشویید تا تمیز بشن. همچنین لپهها رو دو تا سه ساعت قبل از پخت خیس کنید و ۱ تا ۲ بار آبشون رو عوض کنید، این کار کمک میکنه که نفخ لپه کمتر بشه.
- حالا پیاز رو به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز رو کمی تفت بدید تا نرم بشه و بوی خامیاش بره.
- سپس گوشت گوسفندی رو به قابلمه اضافه کنید و با پیاز تفت بدید تا رنگش تغییر کنه. بعد ادویهها مثل زردچوبه، فلفل قرمز و رب گوجهفرنگی رو اضافه کنید و چند ثانیه تفت بدید تا عطرش آزاد بشه.
- آب لپههای خیسانده رو بگیرید و اونها رو به قابلمه اضافه کنید. لپهها رو هم چند ثانیه تفت بدید تا بوی خامیشون بره و به ادویهها آغشته بشن.
برای ادامه دستور پخت این غذای مخصوص و خوشمزه، روی لینک رسپی قیمه لاپلو کلیک کنید.
۲- کادین بودو
کادین بودو، به معنای “کوفته ران خانم” یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ترکی هست که به خاطر شباهت کوفته به ران خانمها این اسم رو براش گذاشتن. جالبه، نه؟!
مدت زمان آمادهسازی و پخت این غذا در مجموع یک ساعت طول میکشه و درست کردنش خیلی سخت نیست. برای تهیه این کوفته نیاز به موادی مثل برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری و تخممرغ دارید.
مراحل تهیه کوفته کادین بودو
مراحل تهیه کوفته کادین بودو به صورت زیر است:
- بعد از اینکه برنج رو شستید، به مدت دو ساعت در آب خیس کنید. سپس برنج خیس خورده رو برای ۱۰ دقیقه در آب جوش بپزید تا نرم بشه. این زمان ممکنه بسته به نوع برنج کمی متفاوت باشه.
- حالا پیاز رو بشویید و خیلی ریز خرد کنید. پیاز باید خیلی ریز باشه. سپس مقداری روغن زیتون در تابه بریزید و وقتی گرم شد، پیازها رو اضافه کنید. پیازها رو کمی تفت بدید تا نرم بشن، حدود ۳ تا ۴ دقیقه کافی هست.
- بعد از اینکه پیازها خوب نرم شدن، نیمی از گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و مخلوط رو هم بزنید. حدود ۱۰ دقیقه تفت بدید تا آب گوشت کشیده بشه و رنگش تغییر کنه. بعد از اون میتونید شعله رو خاموش کنید.
- حالا جعفریها رو تمیز کنید، بشویید و ریز خرد کنید. سپس برنج پخته شده و جعفری رو به تابه اضافه کنید.
برای ادامه دستور پخت این غذای لذیذ روی لینک رسپی کوفته کادین بودو کلیک کنید.
۳- شاورما مرغ
شاورما یکی از غذاهای محبوب ترکیه و لبنان است که با…
“““html
شاورما با گوشت قرمز، گوشت مرغ یا ترکیبی از هر دو درست میشود. طعم خوشمزه گوشت کبابی همراه با نان پیتا و سس طحینه، تجربهای لذیذ و به یاد ماندنی را برای شما به ارمغان میآورد.
شما میتوانید شاورما مرغ را با مواد سادهای مانند سینه مرغ، ماست، پیاز، روغن زیتون، آبلیمو، سیر و… درست کنید و در کنار عزیزانتان در وعده شام میل کنید.
مراحل تهیه شاورما مرغ
برای تهیه ساندویچ شاورما مرغ به مراحل زیر توجه کنید:
- اول از همه باید مرغ را آماده کنیم. سینههای مرغ را به تکههای باریک برش بزنید و در ظرف بریزید. اگر فیله مرغ ندارید، میتوانید از مرغ با استخوان استفاده کنید و ابتدا استخوانها را جدا کنید، سپس تکههای گوشت را کوچکتر برش بزنید.
- پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. همچنین ماست غلیظ را هم اضافه کنید (هر چه ماست غلیظتر باشد، طعم مرغ بهتر میشود).
- سپس تمام ادویهها را به مخلوط اضافه کنید.
- سیر رندهشده و روغن زیتون را هم به مواد اضافه کنید (میتوانید از پودر سیر هم استفاده کنید).
- آبلیمو را هم به مخلوط مرغ اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. میتوانید کمی فلفل دلمهای هم اضافه کنید؛ فلفل دلمهای عطر و طعم خاصی به مرغ میدهد و بوی زهم مرغ را از بین میبرد.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه بر روی لینک رسپی شاورما مرغ کلیک کنید.
۴- ساندویچ تانتونی گوشت
ساندویچ تانتونی گوشت یکی از خوشمزهترین و محبوبترین ساندویچهاست که اصالت آن به ترکیه میرسد. این ساندویچ به روشهای مختلف و با انواع نان و گوشت در زمانی کوتاه تهیه میشود و گزینهای عالی برای کسانی است که وقت زیادی برای تهیه شام ندارند.
مراحل تهیه ساندویچ تانتونی گوشت
مراحل تهیه ساندویچ تانتونی گوشت به این شکل است:
- ابتدا گوشت را آماده کنید. راسته گوساله را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن گرفته شود. سپس با چاقوی تیزی گوشت را به نوارهای باریک برش بزنید. سعی کنید اندازهها یکسان باشند.
- سپس به پخت گوشت بپردازید. گوشت خردشده را در یک تابه بریزید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. درب تابه را بگذارید و ۳-۵ دقیقه زمان دهید تا گوشت شروع به آب انداختن کند.
- بعد از اینکه گوشت آب انداخت، حرارت را کم کنید و گاهی هم بزنید تا گوشتها به نیمپختگی برسند.
- در این مرحله ۱ پیمانه آب جوش به گوشت اضافه کنید و درب تابه را بگذارید و ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا گوشتها خوب بپزند و آب تابه بخار شود.
- در این حین، پیازها را آماده کنید. پیاز را بشویید و پوست بکنید. آن را به صورت خلالی یا نگینی برش بزنید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه روی لینک رسپی ساندویچ تانتونی گوشت کلیک کنید.
۵- فلافل خانگی
فلافل یکی از خوشمزهترین و کمهزینهترین غذاهایی است که در فستفودها وجود دارد و طرفداران زیادی دارد. اگر میخواهید در خانه با مواد باکیفیت و بهداشتی فلافلی مشابه مغازه درست کنید، با ما همراه باشید.
فلافل یک رسپی بسیار آسان دارد و با مواد اولیهای مانند نخود، سیبزمینی، پیاز، سیر، لیموی تازه، فلفل سیاه و… پخته میشود.
“““html
مراحل تهیه فلافل خانگی
مراحل تهیه فلافل خانگی به شرح زیر است:
- اول از همه، بیایید یک راز را فاش کنیم؛ سیبزمینی! بله، سیبزمینی راز طعم خوب فلافلهای بیرونی است. فروشندگان فلافل از سیبزمینی استفاده میکنند تا فلافلها خوشمزهتر و تردتر شوند. فلافلهایی که با سیبزمینی درست میشوند، عطر و طعمی شبیه به فلافلهای معروف دارند.
- راز دوم برای درست کردن فلافلهای خوشمزه، نحوه چرخ کردن مواد است. هنگام استفاده از چرخگوشت، باید از سری دهانه گشاد استفاده کنید تا نخودها بهخوبی چرخ شوند! اگر از سری تنگ استفاده کنید، نخودها گِل میشوند و ممکن است چرخگوشت هم بسوزد.
- در حین چرخ کردن نخودها، سیبزمینی را هم به آن اضافه کنید و با هم چرخ کنید. در آخر، پیاز خرد شده و سیر را هم اضافه کنید.
- حالا مخلوط بهدستآمده را یکبار دیگر با سری تنگتر چرخ کنید تا مخلوطی چسبناک و کرمرنگ به دست آورید.
- در مرحله بعد، آب لیموی تازه را به مخلوط اضافه کنید. لیمو تأثیر زیادی در طعم فلافل دارد. اگر لیمو تازه ندارید، میتوانید از آبلیمو هم استفاده کنید.
برای مشاهده کامل رسپی این غذای فستفودی پرطرفدار، روی لینک رسپی فلافل خانگی کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده شام را برای شما آماده کردیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید.