امشب شام چی درست کنم؟ (دوشنبه ۱۷ اردیبهشت)

“`html
امشب چه غذایی درست کنم؟ چه چیزی بپزم که تکراری نباشه؟ نونی باشه یا رژیمی؟ یکی از نگرانیهای بزرگ خیلی از افراد، چه خانمهای خانهدار، چه شاغلین و چه دانشجویان، اینه که چگونه یک غذای خوشمزه و سالم برای شام تهیه کنند.
به همین خاطر، ما در هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ پنج غذای متنوع و خوشمزه به شما معرفی خواهیم کرد که میتوانید یکی از آنها را برای شام امشبتان تهیه کرده و کنار عزیزانتان میل کنید.
معرفی ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای شام و طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- خورشت زرشک آلو
یکی از خوشمزهترین خورشتهای ایرانی، خورشت زرشک آلو است که طعمی ملایم دارد و به روشهای مختلفی تهیه میشود. این خورشت میتواند به عنوان غذای مجلسی نیز سرو شود، اما باید چند نکته را رعایت کرد تا طعم آن عالی شود.
شما میتوانید خورشت آلو زرشک را با چند تکه مرغ و زرشک به همراه انواع آلو (مثل آلو سیاه، آلو بخارا و آلو قیسی) برای شام امشبتان درست کنید و از آن لذت ببرید.
مراحل تهیه خورشت زرشک آلو
برای تهیه خورشت زرشک آلو مراحل زیر را دنبال کنید:
- در ابتدا پیاز را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید. یک قابلمه آماده کنید و کمی روغن در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، پیاز رنده شده را به آن اضافه کرده و با حرارت کم تفت دهید.
- زمانی که پیاز طلایی شد، تکههای مرغ شسته شده را به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ و پیاز به آرامی تفت بخورند.
- برای از بین بردن بوی مرغ، میتوانید آن را بیشتر تفت دهید. وقتی مرغ و پیاز کمی سرخ شدند، رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ مرغ تغییر کند.
- در این مرحله کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید. سپس آلو بخارا که قبلاً شسته و خیساندهاید را به مرغ اضافه کرده و دو تا سه لیوان آب بریزید. درب قابلمه را بگذارید تا مرغ بپزد و آماده مرحله بعد شوید.
برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه و محبوب، روی لینک رسپی خورشت زرشک آلو کلیک کنید.
۲- دختر لوس با بادمجان
دختر لوس یک غذای سنتی گیلانی است که شباهت زیادی به میرزا قاسمی و کال کباب دارد و برای تهیه آن از بادمجان، گوجه، گردو و سبزیهای معطر استفاده میشود. این غذا کاملاً گیاهی است و تفاوت اصلی آن با کال کباب معروف، وجود گوجهفرنگی در آن است.
مراحل تهیه دختر لوس با بادمجان
برای تهیه دختر لوس با بادمجان مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا بادمجانها و گوجهها را بشویید. سپس آنها را روی زغال یا گاز کباب کنید. برای تهیه این غذا تنها باید از بادمجان و گوجه کبابی استفاده کنید تا غذا بوی دودی بگیرد. همچنین به یاد داشته باشید که برای کبابی کردن بادمجان، با چاقو یا چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا حرارت بهتر داخل آن جریان پیدا کند.
- پس از کبابی شدن، پوست گوجهها و بادمجانها را جدا کنید. برای این کار بهتر است بادمجانهای کبابی را چند دقیقه در ظرف در بسته بگذارید تا عرق کند و پوست آنها به راحتی جدا شود. سپس به پوست کردن گوجهها بپردازید.
- بادمجان را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با یک وسیله خوب آن را له کنید. اگر بادمجان دانه دارد، حتماً دانههای آن را جدا کنید، چرا که دانههای بادمجان طعم تلخی دارند و نباید در غذا استفاده شوند.
- سپس گوجهها را هم با همان وسیله خرد کنید. میتوانید به جای وسیله، از گوشتکوب دستی برای له کردن آنها استفاده کنید.
- در نهایت باید گردو را پودر کنید. برای این کار میتوانید گردوها را در مخلوطکن یا غذاساز بریزید و پودر کنید. اگر به این دستگاهها دسترسی ندارید، میتوانید از گوشتکوب برای له کردن گردوها استفاده کنید.
برای ادامه طرز تهیه این غذا، با ما باشید.
“““html
غذای متفاوت و جذاب روی لینک رسپی دختر لوس با بادمجان کلیک کنید.
۳- شامی لپه
شامی لپه یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن به شهرهای شمالی برمیگردد. همانطور که از نامش پیداست، مواد اصلی آن لپه است.
این شامی خیلی شبیه کوکو سیبزمینی و کتلت است و بعضی افراد آن را با گوشت چرخکرده و برخی بدون گوشت درست میکنند. این غذا را میتوان به صورت خوراک با انواع نان یا با برنج در وعده شام سرو کرد.
مراحل تهیه شامی لپه
مراحل تهیه شامی لپه به شکل زیر است:
- لپه را تمیز کرده و بشویید. چند ساعت قبل از پخت، آن را با مقداری آب بخیسانید. بهتر است در این مدت چند بار آب لپه را عوض کنید.
- لپههای خیسانده شده را با مقداری آب در یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا لپه کاملاً بپزد و نرم شود.
- پس از پخته شدن لپهها، آنها را با گوشتکوب بکوبید و له کنید. برای سریعتر شدن کار، میتوانید لپههای پخته شده را درون میکسر پوره کنید. لپههای له شده را در یک ظرف مناسب بریزید و کنار بگذارید.
- سپس سیبزمینی را بشویید و پوست بکنید. آن را به ۲-۴ قسمت برش بزنید و با مقداری آب، نمک و زردچوبه در قابلمهای بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. ۱۵-۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا سیبزمینیها خوب بپزند و نرم شوند.
- پس از پخت، سیبزمینیها را از آب خارج کنید و بگذارید کمی خنک شوند. سیبزمینیهای خنک شده را با گوشتکوب یا چنگال له کرده و به ظرف لپه اضافه کنید.
برای ادامه رسپی این غذای راحت و لذیذ روی لینک رسپی شامی لپه کلیک کنید.
۴- ساندویچ تن ماهی
ساندویچ تن ماهی یکی از ساندویچهای پرطرفدار و خوشمزه است که خیلی ساده و راحت تهیه میشود و میتوانید آن را در وعده شام میل کنید.
مراحل تهیه ساندویچ تن ماهی
مراحل تهیه ساندویچ تن ماهی به شکل زیر است:
- در ابتدا تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید تا آماده سرو شود. حتما روغن تن ماهی را بگیرید. بعد از باز کردن قوطی، تن ماهی را در داخل آبکش بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا روغن اضافیاش خارج شود. (برخی از روغنها که در تهیه تن ماهی استفاده میشود، میتواند مضر باشد).
- پس از خنک شدن، با دو چنگال یا هر وسیلهای که دارید، تکههای ماهی را کوچک کنید.
- خیارشورها را با چاقو به صورت نگینی خرد کنید. دانههای ذرت آبپز شده را به خیارشور اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. بهتر است ذرت بیشتر از خیارشور باشد.
برای ادامه رسپی این غذای ساده و راحت روی لینک رسپی ساندویچ تن ماهی کلیک کنید.
۵- کله جوش
کله جوش یکی از خوراکهای سنتی و اصیل ایرانی است که به اصفهان مربوط میشود. مواد اصلی کله جوش کشک، گردو و نعناع هستند. در بعضی مناطق به جای کشک از ماست هم استفاده میکنند که طعم بسیار خوبی دارد.
در روش سنتی تهیه کله جوش از گوشت استفاده نمیشود، اما در بعضی مناطق مانند تبریز و زنجان، از گوشت چرخ کرده در تهیه کله جوش استفاده میکنند که به صورت قلقلی درمیآید. زمان تهیه این غذای آسان و کمهزینه نیز بسیار کوتاه است و سریع آماده میشود.
“`
مراحل تهیه کله جوش
مراحل تهیه کله جوش اصفهانی به این صورت است:
- اول، پیاز را از پوست خارج کنید، بشویید و آن را به صورت نگینی خرد کنید.
- سپس یک تابه مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید و بگذارید داغ شود. بعد پیازهای خرد شده را داخل تابه بریزید و هم بزنید تا تفت بخورند و کمی نرم شوند.
- بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، مقداری نمک و زردچوبه به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملاً مخلوط شوند. سپس کمی دیگر تفت دهید و بعد گردوی خرد شده را نیز به تابه اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
- برای آماده کردن نعنا خشک، یک تابه جداگانه بردارید و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس نعنا را به تابه اضافه کنید و تفت دهید.
برای ادامه دستور پخت این غذای خوشمزه و اقتصادی، روی لینک رسپی کله جوش کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای مناسب برای وعده شام به شما معرفی کردیم. توصیه میکنیم حتماً این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان قرار دهید و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید.