امشب شام چی درست کنم؟ (شنبه ۱ اردیبهشت)

“`html
امشب چه غذایی بپزم؟ دلم نمیخواهد تکراری باشد. آیا باید نانی باشد یا رژیمی؟ یکی از نگرانیهای بزرگ افراد، چه زن خانهدار، چه کارمند یا دانشجو، پیدا کردن ایده برای درست کردن یک غذای خوشمزه و سالم برای شام است.
بنابراین، ما در اولین روز اردیبهشت ۱۴۰۳ در رضیم بلاگ پنج غذای متنوع و خوشمزه را به شما معرفی میکنیم تا با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را برای شام امشبتان تهیه کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
پیشنهاد ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه میتوانید با غذاهای مختلف برای شام و طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- امگشت پلو
امگشت پلو یا مگشت پلو، یکی از انواع پلوهای مخلوط است که ممکن است کمتر اسمش را شنیده باشید. این غذای خوشمزه از شهرهای جنوبی کشور ما است. تهیه این غذا بسیار ساده و در دسترس است و در زمان کوتاهی آماده میشود. این غذا انتخاب خوبی برای روزهایی است که زمان زیادی برای پخت ندارید.
مراحل تهیه امگشت پلو
برای تهیه امگشت پلو، مراحل زیر را دنبال کنید:
- اولین کاری که باید بکنید این است که تن ماهی را آماده کنید. مقداری آب در یک ظرف بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. تن ماهی را درون آب قرار دهید و ۱۵-۲۰ دقیقه بگذارید بپزد.
- بعد از اینکه تن ماهی خنک شد، آن را از آب بیرون بیاورید و درب آن را باز کنید. در این زمان میتوانید به آمادهکردن برنج بپردازید.
- برنج را بشویید و با مقداری نمک و آب بخیسانید. سپس در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. برنجهای خیسانده شده را به آن اضافه کنید.
- ۶-۸ دقیقه منتظر بمانید تا برنج نیمپز شود و سپس آن را آبکش کنید. دقت کنید که زمان آبکش کردن به نوع برنجی که استفاده میکنید بستگی دارد.
- حالا نوبت پیاز است. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و پیازهای خرد شده را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی امگشت پلو کلیک کنید.
۲- ماش پلو با شوید
ماش پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که درست کردنش بسیار آسان است و به راحتی میتوانید غذایی سرشار از ویتامین برای شام امشب تهیه کنید.
برای تهیه این غذای مقوی به مواد اولیه سادهای مثل ماش، برنج، پیاز، شوید، نمک و فلفل نیاز دارید. البته میتوانید ماش پلو را با کوفته قلقلی یا مرغ هم درست کنید.
مراحل تهیه ماش پلو با شوید
مراحل تهیه ماش پلو با شوید به صورت زیر است:
- بهتر است از شب قبل ماش را در یک کاسه بریزید و با آب بخیسانید و هر ساعت یک بار آب آن را عوض کنید. این کار باعث میشود ماش راحتتر پخته شود و از نفخ شکم جلوگیری میکند.
- سپس برنج را پاک کنید و بشویید و در یک ظرف به همراه آب و نمک به مدت یک تا دو ساعت بگذارید تا خیس بخورد.
- ماشها را بشویید و با چهار پیمانه آب در یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم بپزید.
- وقتی ماشها پخته شدند، آنها باز میشوند. در این زمان، آب روی آن را نریزید زیرا حاوی ویتامینهای زیادی است و باید برای روی برنج نگه دارید.
- حالا نوبت به پخت برنج میرسد. یک قابلمه انتخاب کنید و درون آن آب، نمک و مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. سپس برنج را اضافه کنید و حدود ده دقیقه منتظر بمانید تا برنج کمی پخته شود.
برای ادامه رسپی این…
“““html
غذای مقوی و خاص روی لینک رسپی ماش پلو با شوید کلیک کنید.
۳- شنیسل مرغ
شنیسل یا شنیتسل مرغ (chicken schnitzel) یک غذای خوشمزه و محبوب در سطح جهانی است که طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید این غذا را به راحتی در خانه با چند ماده ساده مثل سینه مرغ، تخممرغ، آرد سوخاری، روغن زیتون و… تهیه کنید و برای شام سرو کنید.
شنیسل مرغ شبیه به استیک مرغ به صورت ورقههای نازک تهیه میشود و مانند مرغ سوخاری در تخممرغ و آرد سوخاری غلتانده میشود. شما میتوانید این غذای خوشمزه را هم در روغن سرخ کنید و هم بهعنوان یک غذای رژیمی در فر بپزید.
مراحل تهیه شنیسل مرغ
مراحل تهیه شنیسل مرغ به صورت زیر است:
- اگر میخواهید از سینه مرغ استفاده کنید، ابتدا سینه مرغ را بدون استخوان کنید و سپس فیله مرغ را بسته به سایز به دو یا سه لایه برش بزنید.
- یک نایلون فریزر روی میز بگذارید و تکههای مرغ را روی آن قرار دهید. سپس یک نایلون دیگر روی مرغها بگذارید و با بیفتککوب کمی آنها را بزنید تا لطیف شوند ولی له نشوند. برای این کار از قسمت میخی بیفتککوب استفاده کنید.
- برای مزهدار کردن مرغ، میتوانید از ادویهها و طعمدهندههای دلخواه استفاده کنید. اول سطح مرغ را با روغن زیتون بپوشانید.
- سپس ادویههایی مانند پودر سیر، پاپریکا و زنجبیل را روی مرغ بریزید و با دست مالش دهید تا مزه به خوبی جذب آن شود.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه روی لینک طرز تهیه شنیسل مرغ کلیک کنید.
۴- کوکوی کنگر با سیب زمینی
کوکوی کنگر یکی از کوکوهای خوشمزه با طعم منحصر به فرد است که خواص زیادی دارد. تهیه این کوکو بسیار ساده است و میتوانید با مواد سادهای مانند کنگر، سیبزمینی، سینه یا ران مرغ، پیاز، تخممرغ و… برای شام امشب تهیه کنید.
مراحل تهیه کوکوی کنگر با سیب زمینی
مراحل تهیه کوکوی کنگر با سیبزمینی به صورت زیر است:
- ابتدا سیبزمینیها را بشویید و داخل قابلمهای با مقداری آب گذاشته تا کاملاً بپزند. پس از پخت، میتوانید آنها را کنار بگذارید.
- سپس کنگرها را بشویید و در قابلمهای با مقدار آبی مناسب بریزید و اجازه دهید بپزد.
- در این مرحله، تکههای مرغ (سینه یا ران) را در قابلمه با مقداری آب بپزید و یک عدد پیاز و هویج با کمی نمک، فلفلسیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید، تا کاملاً پخته شوند.
- پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در تابهای با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و سرخ شود.
-
در یک ظرف کوچک، مقداری زعفران را با کمی آب مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد تا غلیظ شود.
برای ادامه رسپی این غذای ساده و مقوی روی لینک رسپی کوکوی کنگر با سیب زمینی کلیک کنید.
۵- کله گنجشکی
کله گنجشکی یکی از غذاهای خوشمزه تهرانی است که معمولاً بهصورت خوراک یا با برنج سرو میشود. روشهای تهیه و مواد اولیه برای این غذا متفاوت است.
این غذا معمولاً با گوشت چرخکرده گوسفند یا گاو تهیه میشود، اما اگر به هر دلیلی علاقهای به گوشت قرمز ندارید، میتوانید از گوشت مرغ استفاده کنید.
“`
مراحل تهیه کله گنجشکی
برای تهیه کله گنجشکی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز رنده کنید. برای سرعت بیشتر، میتوانید از میکسر یا خردکن هم استفاده کنید. پیاز رنده شده را در یک آبکش بریزید و با پشت قاشق به آن فشار بیاورید تا آب اضافیاش گرفته شود.
- در این مرحله، در یک کاسه مناسب، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، مقداری فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و پیاز رنده شده را بریزید. ابتدا با قاشق خوب همه مواد را مخلوط کنید، سپس با دست شروع به ورز دادن گوشتها کنید.
- حالا روی ظرف را پوشانده و بگذارید گوشتها کمی در یخچال استراحت کنند. این کار به شکلدهی و سرخ کردن قلقلیها کمک میکند. اگر زمان کافی ندارید، نگران نباشید و به مراحل بعدی بروید.
- اکنون گوجهفرنگیهای شسته شده را رنده کنید. باز هم میتوانید از میکسر یا خردکن استفاده کنید. یک عدد پیاز را به شکل نگینی خرد کنید. در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز را کمی تفت دهید تا کمکم نرم شود.
برای ادامه این رسپی خوشمزه، روی لینک رسپی کله گنجشکی کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای متنوع برای شام را به شما معرفی کردیم. حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان قرار دهید و از طعمهای ذکر شده لذت ببرید.