امشب شام چی درست کنم؟ (پنج شنبه ۶ اردیبهشت)

“`html
امشب چه غذایی درست کنم؟ چه چیزی بپزم که تکراری نباشه؟ این سوال یکی از دغدغههای بزرگ خیلی از افراد است؛ چه خانهدار باشند، چه شاغل یا دانشجو. همه به دنبال ایدههایی برای پختن یک غذای خوشمزه و سالم برای شام هستند.
بنابراین، ما در ششمین روز اردیبهشت ۱۴۰۳ در این مطلب از رضیم بلاگ پنج غذای متنوع و خوشمزه به شما معرفی میکنیم تا با توجه به سلیقه خود، یکی از آنها را برای شام امروزتان تهیه کنید و با عزیزانتان میل کنید.
معرفی ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه با غذاهای متنوع برای شام و طرز تهیه آنها آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.
۱- باقالی پلو با مرغ
باقالی پلو با مرغ یکی از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای مناسبتی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. این غذا با مواد سادهای مثل برنج، مرغ، باقالی و… خیلی راحت درست میشود و برای شام امشب شما مناسب است.
مراحل تهیه باقالی پلو با مرغ
مراحل تهیه باقالی پلو با مرغ به این شکل است:
- ابتدا پیاز را بشویید و پوست بکنید. آن را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
- در یک قابلمه کمی روغن بریزید. پیازها را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. حالا سیر را بشویید و پوست بکنید. سپس آن را ریز خرد کنید و به پیازها اضافه کنید. کمی دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
- حالا نوبت ادویههاست. کمی زردچوبه و فلفل قرمز به مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها بلند شود.
- مرغها را بشویید و آبکش کنید. سپس آنها را به مخلوط در قابلمه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. هر طرف مرغ را به خوبی سرخ کنید تا طلایی و برشته شود.
برای ادامه طرز تهیه این غذای محبوب، روی لینک رسپی باقالی پلو با مرغ کلیک کنید.
۲- خورشت قلیه میگو
قلیه میگو یکی از غذاهای دریایی خوشمزه ایرانی است که از شهرهای جنوبی کشور سرچشمه میگیرد. به خاطر طعم فوقالعادهاش، در تمام کشور پخته میشود.
این خورشت خوشمزه با میگو و سبزیجاتی مثل گشنیز و شنبلیله تهیه میشود و پیشنهاد خوبی برای یک شام خانوادگی است.
مراحل تهیه خورشت قلیه میگو
مراحل تهیه خورشت قلیه میگو به این صورت است:
- ابتدا شنبلیله و گشنیز را پاک کنید و بشویید. سپس آنها را در یک صافی بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود. بعد سبزیها را ریز خرد کنید.
- یک پیاز را پوست بکنید و خرد کنید. سیرها را هم پوست بکنید و خرد کنید.
- یک قابلمه مناسب برای پخت قلیه میگو بردارید. در آن مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود.
- وقتی روغن داغ شد، پیاز و سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
برای ادامه طرز تهیه این غذای دریایی خوشمزه، روی لینک رسپی خورشت قلیه میگو کلیک کنید.
۳- بادمجان کباب گیلانی
بادمجان کباب یکی از خوشمزهترین غذاهای شمالی است که در گیلان و مازندران تهیه میشود. این غذا هم به صورت گیاهی و هم با گوشت چرخکرده درست میشود و میتوانید آن را با برنج یا نان سرو کنید.
“““html
مراحل تهیه بادمجان کباب
مراحل تهیه بادمجان کباب گیلانی به شکل زیر است:
- اول از همه، باید بادمجانها را خوب بشویید و پوست آنها را بکنید. توجه داشته باشید که کلاهک بادمجان را جدا نکنید، زیرا باعث ولی شدن بادمجانها میشود. یک برش عمودی روی بادمجان بزنید و اگر بادمجانها بزرگ هستند، با کمک یک قاشق کوچک، داخل آنها را کمی خالی کنید.
- سپس بادمجانها را در یک ظرف آب و نمک بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. در نهایت بادمجانها را بشویید و با یک حوله خشک کنید.
- بعد از اینکه بادمجانها را خشک کردید، کمی روغن در یک ماهیتابه بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود. سپس بادمجانها را در روغن سرخ کنید.
- برای آماده کردن مواد میانی بادمجان کباب شمالی، اول پیازها را رنده کنید. سپس کمی روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید. وقتی پیازها نرم شدند، سیر رنده شده را اضافه کنید.
- بعد از ۲ دقیقه، گردوی میکس شده، رب انار، رب آلوچه و رب گوجهفرنگی را اضافه کنید. سبزیجات معطر را هم ریز خرد یا چرخ کنید و به همراه ادویهها به سایر مواد اضافه کنید. همه مواد را خوب تفت دهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
برای ادامه رسپی این غذای محلی و مخصوص شمالی روی لینک رسپی بادمجان کباب کلیک کنید.
۴- دمپخت سیر
دمپخت سیر یکی از انواع کتههاست که با سیر سبز تهیه میشود. این غذا با مواد ساده و در دسترس آماده میشود و خیلی سریع میتوانید آن را درست کنید. در روش اصلی این غذا از گوشتی استفاده نمیشود، اما برخی آن را با انواع گوشت هم درست میکنند.
مراحل تهیه دمپخت سیر
مراحل تهیه دمپخت سیر به شکل زیر است:
- اول برنج را تمیز کنید و بشویید. سپس آن را با کمی آب ولرم بخیسانید.
- سیرها را تمیز کنید، انتهای آنها را ببرید و برگهای زرد و پلاسیده را جدا کنید. سیرها را بشویید و در آبکش بگذارید تا کمی خشک شود. سپس با چاقو سیرها را به قطعات ۱-۲ سانتی برش بزنید.
- حالا پیاز را بشویید و پوست بکنید. آن را به صورت نگینی خرد کنید. در یک ماهیتابه، کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
- سیرهای خرد شده را به پیازها اضافه کنید و بگذارید با حرارت کم کمی تفت بخورند و آبشان بخار شود. هر چند دقیقه سیرها را هم بزنید تا به طور یکنواخت سرخ شوند.
-
به مقداری که دوست دارید، سیرها را تفت دهید، سپس حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید تا به مرحله بعد بروید.
برای ادامه رسپی این غذای پرخاصیت و خوشمزه روی لینک رسپی دمپخت سیر کلیک کنید.
۵- کاسرول مرغ و بروکلی
کاسرول به غذایی گفته میشود که در ظرفی عمیق و با دیواره بلند در فر پخته میشود و با همان ظرف سرو میشود! کاسرولها انواع مختلفی دارند که یکی از آنها کاسرول مرغ و بروکلی است.
شما میتوانید این غذای خوشمزه را با مواد ساده و متنوعی مانند بروکلی، مرغ، تخممرغ، شیر، پنیر پیتزا و… تهیه کنید و در وعده شام نوش جان کنید.
مراحل تهیه کاسرول مرغ و بروکلی
مراحل تهیه کاسرول مرغ و بروکلی به شکل…
“““html
زیر است:
- در ابتدا ساقه و برگهای کوچک کلم بروکلی را جدا کنید. بروکلی را خرد کرده و خوب بشویید. سینه مرغ را هم به قطعات کوچکتر برش بزنید.
- سپس پیاز را خرد کنید. در یک تابه مناسب، کمی روغن یا کره بریزید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کرده و در تابه بریزید. کمی پیاز را تفت دهید تا نرم شود. بعد، مرغ خرد شده را به همراه پیاز اضافه کنید.
- در این مرحله، ادویههایی مثل کاری، فلفل سیاه، نمک و کمی پودر سیر را به مرغ اضافه کنید تا طعم بگیرد. حرارت را کم کنید و بگذارید مرغ با حرارت ملایم بپزد.
- در حالی که مرغ در حال تفت خوردن و پختن است، در یک قابلمه آب بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس کلم بروکلیهای خرد شده را به آب جوش اضافه کنید. به مدت سه تا پنج دقیقه اجازه دهید بروکلیها در آب جوش پخته شوند. بعد از آن، آنها را از قابلمه خارج کرده و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و متفاوت، روی لینک رسپی کاسرول مرغ و بروکلی کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده شام را به شما معرفی کردیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان بگنجانید و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید.