انواع سس : دستور تهیه ۱۳ مدل از خوشمزه و پرطرفدارترین سس ها + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه انواع سس | دستور تهیه انواع چاشنی
سسها بسته به کاربردشان میتوانند رقیق یا غلیظ باشند. بعضی سسها ماندگاری بالایی دارند و میتوان آنها را در یخچال، فریزر یا دمای اتاق برای مدت طولانی نگهداری کرد، در حالی که بعضی دیگر باید به محض تهیه مصرف شوند. با ما همراه باشید.
معرفی و دستور تهیه سسهای خانگی
1 – سس سوبیز
مواد لازم :
- پیاز 200 گرم
- شیر هموژنیزه مقداری
- آب گوشت مقداری
- آرد سفید 6 قاشق سوپخوری
- کره 3 قاشق سوپخوری
- خامه 2 قاشق سوپخوری
- تخم مرغ 1 عدد
دستور تهیه :
- پیازها را ریز خرد کنید و با کره به مدت 15 دقیقه بپزید تا آبش تبخیر شود، سپس آرد را روی آن بریزید و آب گوشت را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- سپس نمک، فلفل و جوز هندی خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت بگذارید و مدام هم بزنید.
- پس از سه ربع ساعت، خامه یا کره را به سس اضافه کرده و سپس سرو کنید.
2 – سس مایونز
مواد لازم :
- زرده تخم مرغ 1000 گرم
- آب لیموترش 1 قاشق سوپخوری
- سرکه 1 قاشق سوپخوری
- روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
- فلفل به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه :
- دو زرده تخممرغ را به مدت 15 دقیقه خوب هم بزنید و در حین هم زدن، روغن زیتون را به آرامی اضافه کنید و نمک و فلفل بریزید.
- سپس بعد از 15 دقیقه دیگر، سرکه را قطرهقطره اضافه کنید.
- اگر سس بریده شود، یک قاشق آب سرد اضافه کرده و هم بزنید.
- این سس معمولاً با ماهی و مرغ سرو میشود.
3 – سس قند یک دقیقهای
مواد لازم :
- خردل 1 قاشق سوپخوری
- سرکه 3 قاشق سوپخوری
- فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوری
- روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه :
- همه مواد را با هم مخلوط کنید و در یک ظرف سس بریزید و سپس سرو کنید.
4 – سس قهوهای
مواد لازم :
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- کره 1 قاشق سوپخوری
- هندوانه 2 عدد
- پیاز 2 عدد
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
- جعفری ساطوری شده 100 گرم
…
“““html
دستور تهیه:
- پیاز و هویج را خرد کرده و در کره سرخ کنید. سپس کمی آب به آن اضافه کنید. وقتی که آرد به اندازه کافی سرخ شد، آب گوشت و شاخههای جعفری و جوز هندی خرد شده و فلفل و نمک را به آن اضافه کنید.
- بعد از اینکه خوب پخته شد، یک قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و مجدداً برای چند دقیقه بپزید و سپس از روی حرارت بردارید.
5 – سس رایگوت
مواد لازم:
- آرد سفید 100 گرم
- کره 1 قاشق سوپخوری
- آب گوشت 2 فنجان
- آب 1 قاشق سوپخوری
- سرکه 2 قاشق سوپخوری
- سس گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
- ترخون قدری
- جعفری خرد شده قدری
دستور تهیه:
- آرد را در نصف قاشق سوپخوری کره سرخ کنید تا رنگش تغییر نکند.
- سپس آب گوشت را به آن اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
- در ظرف دیگری، موسیر و سرکه را در دو قاشق آب کمی بجوشانید و سپس آن را داخل سس بریزید.
- بعد از اینکه سس را از روی حرارت برداشتید، جعفری و ترخون ریز شده و باقی کره را به آن اضافه کنید.
6 – سس هویج با خامه
مواد لازم:
- هویج 500 گرم
- کره قدری
- سس مایونز 1 فنجان
- آب 3 فنجان
- شکر 2 قاشق سوپخوری
- خامه 3 قاشق سوپخوری
- نمک 1 قاشق سوپخوری
دستور تهیه:
- اول پوست هویجها را بکنید و حلقه حلقه کنید و آنها را در کمی آب بپزید.
- وقتی که آب کم شد، سس سفید و خامه را به آن اضافه کنید و قابلمه را تکان دهید تا خوب مخلوط شود.
- سپس آنها را در ظرفی بریزید و سر سفره ببرید.
7 – سس گوجه فرنگی
مواد لازم:
- کره 100 گرم
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق سوپخوری
- آب 1 فنجان
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- آب لیموترش 0.5 فنجان
- فلفل قدری
- نمک قدری
دستور تهیه:
- کره را داغ کرده و سپس رب گوجه فرنگی و آرد و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کمی سرخ شود.
- بعد یک لیوان آب اضافه کرده و بگذارید بجوشد، ولی مراقب باشید خیلی غلیظ نشود.
- وقتی که به غلظت مناسب رسید، نیم استکان آبلیمو بریزید و از روی حرارت بردارید.
- اضافه کردن آبلیمو اختیاری است.
“““html
8 – سس اسپانیولی
مواد لازم :
- کره 50 گرم
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- آب گوشت 1000 گرم
- کرفس خرد شده 2 قاشق سوپخوری
- هندوانه 2 قاشق سوپخوری
- پیاز 2 قاشق سوپخوری
دستور تهیه :
- آرد را در کره تفت دهید تا قهوهای شود، سپس آب گوشت یا آب مخلوط با آب کباب را به آن اضافه کرده و کرفس، پیاز و هویج خرد شده را اضافه کنید. بگذارید نیم ساعت بپزد.
- بعد از اینکه پخت، آن را صاف کرده و روی خوراک گوشت یا مرغ بریزید و سرو کنید.
9 – سس هلندی
مواد لازم :
- کره 150 گرم
- شیر هموژنیزه 5 قاشق سوپخوری
- آب لیموترش 0.5 فنجان
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- نشاسته 1 قاشق سوپخوری
دستور تهیه :
- زردههای تخممرغ، نیمسیر کره، نشاسته و شیر را با هم مخلوط کنید. سپس آن را در کماجدان گذاشته و روی حرارت ملایم هم بزنید تا سفت شود.
- وقتی سس غلیظ شد، کماجدان را از روی حرارت بردارید و کمی کره به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- در آخر باقیماندهی کره را با کمی شیر، آبلیمو و فلفل مخلوط کنید و سرو کنید.
10 – سس پرتقال
مواد لازم :
- شیر هموژنیزه 2 قاشق سوپخوری
- شکر 1 فنجان
- آب پرتقال 1 فنجان
- آب لیموترش 2 قاشق سوپخوری
- پوست پرتقال 2 قاشق سوپخوری
دستور تهیه :
- شکر را در آب پرتقال بریزید، سپس پوست پرتقال را رنده کنید و با آن مخلوط کنید. بگذارید در یخچال تا به حالت یخزده درآید.
- بعد از آن شیر را اضافه کرده خوب هم بزنید و دوباره در یخچال بگذارید و سپس سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی سس فلفل ترکیه ای تند و بی نظیر
دستور تهیه ی سس مایونز در خانه سالم و خوشمزه
دستور تهیه تهیه ی سس قارچ با طعمی بی نظیر در منزل
11 – سس خردل شیرین سوزی
مواد لازم :
- خردل 5 قاشق سوپخوری
- شکر 10 قاشق سوپخوری
- سرکه قدری
دستور تهیه :
سرکه را با شکر و خردل مخلوط کنید و سپس تا یکدست شود.
“““html
را بصورت خمیر نرم در آورید و با قاشق خوب هم بزنید تا شکر کاملا جذب شود.
12 – سس بشامل
مواد لازم :
- شیر هموژنیزه 500 گرم
- پیاز 50 گرم
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- کره 37.5 گرم
- نعناع 100 فنجان
دستور تهیه :
- پیازها را خیلی ریز خرد کرده و با مقداری از کره مخلوط کنید.
- شیر را گرم کنید و نیمی از آن را روی پیازها بریزید. سپس نمک، فلفل، جوز هندی و برگهای معطر را اضافه کنید و بگذارید به آرامی بپزد.
- بعد از اینکه مخلوط را خوب هم زدید، آن را از الک رد کنید. بقیه کره را در قابلمه ذوب کنید و آرد را کمی در آن تفت دهید.
- باقی مانده شیر را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید و دوباره روی حرارت بگذارید تا کمی بجوشد.
13 – سس سیب
مواد لازم :
- سیب 1000 گرم
- کره 50 گرم
- شکر به مقدار لازم
- جوهر لیمو به مقدار لازم
دستور تهیه :
- سیبها را انتخاب کنید، پوست بکنید و خرد کنید. سپس در قابلمهای با کمی آب بپزید تا نرم شوند.
- وقتی سیبها نرم شدند، کره و شکر (اگر سیبها ترش باشند) به آن اضافه کنید.
- اگر سیبها شیرین بودند، چند قطره عصاره لیمو به آن اضافه کنید.