تغذیه سالم

اهمیت خوردن پنیر و خرما در تغذیه سالم (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

خواص خوردن خرما با پنیر

بسیاری از ما دوست داریم در صبحانه از پنیر استفاده کنیم. پنیر یک ماده لبنی مفید است که می‌توانید آن را در وعده صبحانه یا به عنوان میان وعده مصرف کنید. این ماده را می‌توان با چیزهای دیگر مثل گردو، خیار و گوجه فرنگی میل کرد. برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند که پنیر طبع سردی دارد و به همین خاطر بهتر است آن را با چیزی گرم مصرف کنید.

اگر پنیر را به تنهایی مصرف کنید، ممکن است باعث ایجاد سردی در بدن شود. از این‌رو، بهتر است آن را با خرما که یک میوه سالم و مغذی است، میل کنید. خرما در کشورهای مختلفی مثل مصر، عربستان سعودی، ایران و برخی کشورهای اروپایی پرورش می‌یابد و طعم لذیذی دارد.

با این حال، خیلی‌ها ترکیب پنیر و خرما را قبول ندارند چون طعم شور پنیر و شیرینی خرما با هم تقریبا تضاد دارد. اما اگر از خواص این ترکیب اطلاع پیدا کنید، حتماً آن را به رژیم غذایی‌تان اضافه خواهید کرد.

ارزش غذایی خرما و پنیر

قبل از هر چیز، بهتر است که با ارزش غذایی خرما و پنیر آشنا شوید. در هر ۱۰۰ گرم خرما این ارزش‌ها وجود دارد:

انرژی: 281 کیلوکالری
چربی کل: ۰٫۴ گرم
چربی اشباع: ۰ گرم
کلسترول: ۰ میلی‌گرم
سدیم: ۲ میلی‌گرم
پتاسیم: ۶۵۶ میلی‌گرم
کربوهیدرات کل: ۷۵ گرم
فیبر خوراکی: ۸ گرم
قند: ۶۳ گرم
پروتئین: ۲٫۵ گرم
ویتامین سی: ۰٫۴ میلی‌گرم
کلسیم: ۳۹ میلی‌گرم
آهن: ۱ میلی‌گرم
ویتامین دی: ۰ IU
منیزیم: ۴ میلی‌گرم

ارزش غذایی پنیر به صورت زیر است:
انرژی: 403 کیلوکالری
چربی کل: 33 گرم
چربی اشباع: 21 گرم
کلسترول: 105 میلی‌گرم
سدیم: 621 میلی‌گرم
پتاسیم: 98 میلی‌گرم
کربوهیدرات کل: 1.3 گرم
فیبر خوراکی: 0 گرم
قند: 0.5 گرم
پروتئین: 25 گرم
ویتامین سی: 0 میلی‌گرم
کلسیم: 721 میلی‌گرم
آهن: 0.7 میلی‌گرم
ویتامین دی: 24 IU
منیزیم: 28 میلی‌گرم

فواید مصرف خرما و پنیر

همانطور که گفته شد، خرما و پنیر هر کدام خواص خاص خود را دارند. در ادامه، مهم‌ترین فواید مصرف خرما و پنیر را برای شما بیان می‌کنیم. بهتر است این ترکیب را در وعده صبحانه یا به عنوان میان وعده مورد استفاده قرار دهید:

شاخص گلیسمی پایین

بهتر است پنیر را با یک ماده غذایی که شاخص گلیسمی پایین دارد، مصرف کنید. مطالعات نشان داده‌اند که خرما دارای شاخص گلیسمی پایینی است و به طور ناگهانی قند خون را بالا نمی‌برد. غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا، قند خون را به سرعت افزایش می‌دهند و باعث ترشح هورمون انسولین می‌شوند.

خاصیت خرما خوردن با پنیر

این موضوع می‌تواند به چاقی و اضافه وزن منجر شود یا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. بنابراین افرادی که دیابت دارند، بهتر است از غذاهای با شاخص گلیسمی پایین استفاده کنند. برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که خرما برای بیماران دیابتی مفید است و به تنظیم قند و کلسترول خون کمک می‌کند. پس می‌توانید این میوه را با پنیر مصرف کنید.

خرما سرشار از آنتی اکسیدان است

اهمیت خوردن پنیر و خرما در تغذیه سالم (2 نکته مهم)

یکی دیگر از مزایای خوردن خرما با پنیر، دریافت آنتی‌اکسیدان‌ها است. مطالعات نشان می‌دهند که خرما دارای آنتی‌اکسیدان زیادی است. آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را که باعث بروز خیلی از بیماری‌ها می‌شوند، از بین می‌برند. این ترکیبات به دیواره سلول‌ها آسیب می‌زنند و باعث التهاب می‌شوند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خرما به کاهش التهاب کمک می‌کنند. با افزایش سن، خطر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد هم بیشتر می‌شود. بنابراین هم بچه‌ها و هم بزرگترها می‌توانند از خرما و پنیر استفاده کنند.

کمک به کنترل قند خون

یکی دیگر از خواص خرما و پنیر کمک به کنترل قند خون است. به جای استفاده از قندهای ناسالم، بهتر است در صبحانه از خرما استفاده کنید. خرما یک ماده غذایی با شیرینی طبیعی است و حاوی شکر تصفیه شده نیست.

غذاهای حاوی شکر تصفیه شده، کالری بالایی دارند و به راحتی به صورت چربی در بدن ذخیره می‌شوند. مواد
“““html

غذاهایی که دارای قند طبیعی هستند، به راحتی در بدن هضم می‌شوند. برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن خرما با پنیر می‌تواند به کاهش علائم بیماری دیابت کمک کند. این ترکیب سطح گلوکز در خون را کاهش می‌دهد.

کاهش فشار خون

مصرف ۶ عدد خرما با اندازه استاندارد، بیش از ۸۰ میلی‌گرم منیزیم بدن را تامین می‌کند. به همین دلیل یکی از مزایای دیگر خوردن خرما با پنیر، کاهش فشار خون است. منیزیم یک ماده معدنی بسیار مهم است که به تنظیم فشار خون کمک می‌کند. وقتی نمک زیادی مصرف شود، رگ‌های خونی تنگ می‌شوند.

همان‌طور که می‌دانید، پنیر طعم شوری دارد و سرشار از نمک است. بنابراین بهتر است آن را با غذایی که دارای منیزیم بالا است، مصرف کنید. چرا که منیزیم به گشاد شدن رگ‌های خونی کمک می‌کند و اثرات منفی نمک را کاهش می‌دهد. همچنین منیزیم به خون این امکان را می‌دهد که به راحتی در بدن جریان داشته باشد.

منبع عالی کلسیم

از دیگر ویژگی‌های مثبت خوردن خرما با پنیر، تامین کلسیم بدن است. کلسیم و پتاسیم دو ماده مهم برای حفظ حجم و استحکام استخوان‌ها هستند. یک عدد خرما دارای مقادیر قابل توجهی پتاسیم و کلسیم است. بر اساس مطالعه‌ها، خرما و پنیر هر دو غنی از کلسیم هستند و به حفظ استحکام استخوان‌ها کمک می‌کنند. به همین خاطر، توصیه می‌کنیم خرما و پنیر را به رژیم غذایی فرزندان و کودکان خود اضافه کنید.

تامین فیبر بدن

ترکیب خرما با پنیر، بخش زیادی از فیبر مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. فیبر یکی از مواد مغذی مهم است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند. هر رژیم غذایی سالم باید مقداری فیبر داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که فیبر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی انواع سرطان را کاهش می‌دهد.

همچنین فیبر به تنظیم وزن کمک می‌کند. در دو عدد خرما با اندازه متوسط، بین ۳ تا ۴ گرم فیبر وجود دارد که مقداری بیشتر از نیاز روزانه بدن است. بعد از خوردن خرما، احساس سیری بیشتری خواهید کرد و به این ترتیب کمتر به سمت خوراکی‌های ناسالم یا چرب می‌روید. اضافه بر این، فیبر به تغذیه باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند.

بهبود عملکرد قلب

در پنیر و خرما مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی وجود دارد. آنتی‌اکسیدان و فیبر موجود در خرما به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند. برخی از این آنتی‌اکسیدان‌ها، مانند پلی فنول‌ها، التهاب‌های بدن را کاهش می‌دهند و از سلامت قلب حمایت می‌کنند. علاوه بر این، فیبر به تنظیم مقدار کلسترول و تری‌گلیسیرید کمک می‌کند. تمام این عوامل در نهایت به تقویت سیستم قلبی عروقی کمک می‌کنند.

ارزش غذایی خرما و پنیر

رشد عضلات

یکی دیگر از مزایای خوردن خرما با پنیر، کمک به رشد عضلات است. برای داشتن بدنی با عضلات قوی و خوش فرم، باید هر روز ورزش کنید و غذای سالم مصرف کنید. یکی از بهترین مواد غذایی برای رشد ماهیچه‌ها، پروتئین است. همان‌طور که می‌دانید، پنیر سرشار از پروتئین است و به حفظ توده‌های عضلانی کمک می‌کند. ترکیب خرما و پنیر به طور همزمان، کربوهیدرات، فیبر، اسیدهای چرب سالم و پروتئین لازم برای بدن را فراهم می‌کند.

کاهش استرس

در پنیر چندین نوع آمینواسید وجود دارد که به کاهش استرس کمک می‌کنند. از جمله این مواد می‌توان به سروتونین و تریپتوفان اشاره کرد که به کاهش تنش و استرس در بدن کمک می‌کنند. ترکیب خرما و پنیر، آمینواسیدهای ضروری را برای بدن فراهم می‌کند و باعث کاهش اضطراب می‌شود.

حفظ سلامت دندان‌ها

پنیر و خرما یک ترکیب عالی برای حفظ سلامت دندان‌ها به حساب می‌آیند. اخیراً تحقیقی در آکادمی دندانپزشکی عمومی آمریکا انجام شده است که اثر پنیر بر سلامت دندان‌ها را بررسی کرده است. نتایج نشان داد که پنیر می‌تواند اسید موجود در پلاک دندان را خنثی کند و از پیشرفت حفره‌های دندانی جلوگیری کند.

این محصول لبنی باعث قلیایی شدن محیط دهان شده و مشکلات دندانی را کاهش می‌دهد. محققان همچنین متوجه شده‌اند که پنیر یک لایه محافظ دور دندان‌ها ایجاد می‌کند. این ماده غذایی میزان بزاق دهان را افزایش می‌دهد که به قلیایی شدن دهان کمک می‌کند. نوعی ترکیبات شیمیایی دیگر…

“`

از پنیر در دهان، ماده‌ای آزاد می‌شود که از تجمع اسید روی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

تأمین باکتری‌های خوب برای بدن

اگر به دنبال یک ترکیب عالی برای تأمین باکتری‌های خوب بدن هستید، خرما و پنیر انتخاب خوبی هستند. فیبر موجود در خرما به رشد باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کند. پنیر هم دارای هزاران یا میلیون‌ها باکتری مفید است و این باکتری‌ها را به بدن می‌رساند.

این باکتری‌های مفید به عملکرد مناسب اندام‌های داخلی کمک می‌کنند و از بروز بسیاری از بیماری‌ها مثل اسهال عفونی، بیماری کرون و مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کنند. برای حفظ سلامتی، بدن به باکتری‌های خوب نیاز دارد.

بهبود دوران بارداری

اگر دوران بارداری سختی را پشت سر می‌گذارید، پنیر و خرما را امتحان کنید. اما بهتر است قبل از مصرف این ترکیب با متخصص تغذیه مشورت کنید، زیرا ممکن است برای وضعیت شما مناسب نباشد. خانم‌ها در دوران بارداری به ویتامین‌ها، مواد معدنی، کلسیم و پروتئین نیاز دارند.

این مواد به رشد جنین کمک می‌کنند. همانطور که گفته شد، خرما و پنیر منبع خوبی از کلسیم هستند و مواد معدنی لازم برای جنین را تأمین می‌کنند. همچنین مواد موجود در خرما و پنیر به بهبود عملکرد مغز جنین کمک می‌کنند. علاوه بر این، مصرف پنیر می‌تواند حجم شیر مادر را افزایش دهد.

منبع : فیت کلاب

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا