رسپی

اگر در خانه گوشت و اسفناج دارید حتما خورش اسپناساک درست کنید (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه خورش اسپناساک مازندران با گوشت

خورش اسپناساک یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که دستورهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. این خورش خوشمزه که یکی از بهترین غذاهای استان مازندران حساب می‌شود، با اسفناج درست می‌شود و به همین خاطر غذایی سالم و مقوی است. افرادی که از مازندران نیستند معمولاً این خورش را با نام خورش اسفناج می‌شناسند، اما در مازندران به آن اسپناساک می‌گویند.
این خورش معمولاً با گوشت گوسفند تهیه می‌شود، اما اگر گوشت گوسفند را دوست ندارید، می‌توانید این غذا را با گوشت مرغ یا غاز هم درست کنید. برای راهنما و تهیه این خورش خوشمزه، با ما در سایت دستور تهیه رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای خورش اسپناساک

گوشت گوسفندی 300 گرم
اسفناج 1 کیلوگرم
سبزیجات معطر 300 گرم
سیر 3 حبه
پیاز 2 عدد متوسط
هویج 1 عدد
تخم مرغ 3 عدد
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه و روغن به میزان لازم

دستور تهیه خورش اسپناساک

برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی، ابتدا اسفناج‌ها را پاک می‌کنیم و در ظرفی می‌ریزیم و آب روی آن‌ها می‌ریزیم تا به مدت 30 دقیقه خیس بخورند تا گل و لای آن‌ها خارج شود.
سپس آن‌ها را آبکش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم تا آب اضافی‌شان خارج شود. جعفری، نعناع و تره را نیز پاک می‌کنیم، می‌شوییم و در آبکش می‌گذاریم تا آب اضافیشان خارج شود. بعد، اسفناج‌ها را روی تخته آشپزخانه می‌گذاریم و ریز خرد می‌کنیم.
گوشت گوسفند را نیز روی تخته ریخته و به قطعاتی به اندازه 2 سانتیمتر خرد می‌کنیم. سپس پیازها و سیرها را پوست می‌گیریم، می‌شوییم و روی تخته به صورت نگینی خرد می‌کنیم.
در یک قابلمه، کمی روغن ریخته و پیازها و سیرهای خرد شده را تقریبا تفت می‌دهیم تا کمی نرم شوند. بعد گوشت‌های خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم.
سپس مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت پاشیده و مداوم تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و خوب سرخ شود. بعد، اسفناج‌ها را اضافه کرده و بلافاصله کمی نمک می‌زنیم و حرارت را زیاد می‌کنیم.

به‌طور مداوم تفت می‌دهیم تا اسفناج‌ها آب نیندازند و سپس سبزی‌های معطر را اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم. بعد آب گرم روی مخلوط ریخته و درب قابلمه را گذاشته و حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم تا گوشت‌ها خوب بپزد.
پس از حدود 1 ساعت و 30 دقیقه از پخت مواد، هویج را با پوست‌گیر تمیز کرده، می‌شوییم و به صورت نگینی خرد می‌کنیم و به خورش اضافه می‌کنیم. همچنین تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای می‌شکنیم و با چنگال خوب هم می‌زنیم و به خورش اضافه می‌کنیم تا به خورش مزه دهد (این مرحله اختیاری است). حالا کمی صبر می‌کنیم تا خورش کاملاً جا بیفتد و مواد خوب بپزند. در انتهای پخت وقتی که سبزی‌ها و گوشت‌ها خوب پخته بودند، اگر تمایل داشتید، می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج را به خورش اضافه کنید. خورش اسپناساک را که آماده شد، در کاسه‌ای کشیده و با برنج یا نان سنگک میل کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا