رسپی

اگر زرشک سیاه شد چه کنیم + ۳ روش‌ پیشگیری از سیاه شدن

بهترین آپلیکیشن آشپزی

اگر زرشک را به درستی نگهداری نکنید، پس از مدتی کیفیت آن کاهش می‌یابد و رنگش تیره می‌شود. در این مقاله از مجله رضیم به شما می‌گوییم که اگر زرشک سیاه شد چه باید کرد و چگونه زرشک تازه و خشک را نگهداری کنیم.

برای جلوگیری از سیاه شدن زرشک، باید آن را در یخچال یا فریزر قرار دهید یا در بسته‌بندی مناسب نگه‌ دارید و در مکانی دور از حرارت و نور بگذارید تا کیفیت زرشک‌ها تغییر نکند. به یاد داشته باشید که زرشک سیاه معمولاً فاسد است و دیگر قابل استفاده نخواهد بود. برای اطلاعات بیشتر درباره نگهداری زرشک در خانه، می‌توانید این مقاله را تا انتها بخوانید.

چگونه زرشک را نگهداری کنیم که سیاه نشود؟

برای جلوگیری از سیاه شدن زرشک، ابتدا باید آن را در یخچال یا فریزر قرار داده یا در جای مناسب نگه‌ دارید. در ادامه به چند روش برای نگهداری طولانی‌مدت زرشک بدون تغییر رنگ اشاره می‌شود.

۱- زرشک‌ها را در یخچال بگذارید

برای نگهداری زرشک تازه، می‌توانید زرشک‌ها را به آرامی از خوشه جدا کرده و با آب زیاد بشویید. سپس آن‌ها را آبکش کرده و برای چند دقیقه روی پارچه پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.

حالا زرشک‌ها را در کیسه‌های زیپ‌دار یا ظروف دربسته قرار داده و در یخچال بگذارید. با این روش می‌توانید زرشک‌ها را بسته به کیفیت‌شان، بین ۱۵ تا ۷۵ روز در یخچال نگهداری کنید.

برای نگهداری زرشک خشک در یخچال هم باید آن را از رطوبت دور نگه دارید. برای این منظور، زرشک‌ها را در یک کیسه نخی بریزید و داخل یک ظرف پلاستیکی قرار دهید. سپس ظرف را در یخچال بگذارید. با این روش می‌توانید زرشک‌ها را تا یک سال در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: روش خشک کردن زرشک تازه در خانه

۲- زرشک‌ها را در فریزر قرار دهید

برای نگهداری زرشک تازه در فریزر، ابتدا باید آن‌ها را به خوبی بشویید و دانه‌های تیره و سیاه را جدا کنید. سپس آن‌ها را آبکش کرده و برای چند دقیقه روی پارچه پهن کنید تا خشک شوند.

حالا می‌توانید زرشک‌های تازه را در کیسه‌های زیپ‌دار یا ظروف پلاستیک درب‌دار قرار دهید و درب آن را محکم ببندید و ظرف یا کیسه را در فریزر بگذارید. با این روش، کیفیت و رنگ زرشک‌ها بیشتر از یک سال حفظ می‌شود.

می‌توانید همین روش را برای نگهداری زرشک خشک نیز استفاده کنید. به همین شکل، زرشک‌ها را در کیسه زیپ‌دار بریزید و در فریزر قرار دهید.

۳- زرشک را در کابینت قرار دهید

اگر زرشک زیادی دارید و فضای کافی برای نگهداری آن در یخچال و فریزر ندارید، بهتر است آن را بسته‌بندی کرده و در ظروف دربسته یا کیسه‌های زیپ‌دار بریزید. سپس بسته‌های زرشک را در مکانی خشک، دور از نور و حرارت قرار دهید.

شاید از خود بپرسید چرا زرشک قرمز سیاه می‌شود. دلیل آن قرارگیری زرشک در معرض نور و حرارت است که فعالیت آنزیم‌هایی را افزایش می‌دهد که رنگ زرشک را تغییر می‌دهد. بهتر است زرشک‌ها را در کابینتی که از گرما و رطوبت دور است قرار دهید تا کیفیت زرشک‌ها حفظ شود.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل تشخیص آب زرشک اصل از تقلبی

با زرشک سیاه شده چه کنیم؟

اگر پرسش‌تان این است که چرا زرشک سیاه می‌شود، باید بگوییم که قهوه‌ای شدن زرشک تازه به معنای ضعیف شدن پوست میوه و کاهش کیفیت آن است. معمولاً سیاه شدن زرشک نشان‌دهنده فساد آن است و زرشک سیاه دیگر قابل استفاده نخواهد بود. وقتی رنگ زرشک تیره می‌شود، تمام خواص خود را از دست می‌دهد و ممکن است برای سلامتی مضر باشد.

اگر زرشک سیاه شد چه کنیم + ۳ روش‌ پیشگیری از سیاه شدن

معمولاً سیاه شدن زرشک به دلیل نگهداری آن در دمای بالا و مکان مرطوب اتفاق می‌افتد. از مهم‌ترین مضرات زرشک سیاه می‌توان به عفونت معده و مشکلات گوارشی اشاره کرد.

زمانی که زرشک به دلیل نگهداری نامناسب سیاه شود، معمولاً بوی نامطبوعی نیز پیدا می‌کند و به همین دلیل باید آن را دور ریخت و دیگر قابل استفاده نیست.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به نکاتی درباره جلوگیری از سیاه شدن زرشک و روش‌های صحیح نگهداری آن اشاره شد. فراموش نکنید که زرشک سیاه شده دیگر قابل استفاده نیست و ارزش غذایی خاصی ندارد و باید دور ریخته شود. شما از چه روشی برای جلوگیری از سیاه شدن زرشک استفاده می‌کنید؟

سایت رسپی آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا