بادام زمینی و طب سنتی آن (2 نکته مهم)

“`html
کلیات گیاه شناسی
بادام زمینی، گیاهی است که به طور طبیعی در برزیل رشد میکند و سپس به جاهای دیگر دنیا معرفی شده است. این گیاه برای رشد به آب و هوای گرم نیاز دارد. بادام زمینی یک گیاه یکساله است که ساقهاش راست و به ارتفاع حدود 30 سانتیمتر میرسد. برگهای این گیاه از دو زوج برگچه تشکیل شده و گلهای آن به رنگ زرد دارای دو نوع مختلف میباشند. بعد از اینکه گلها بارور شدند، دم گل خم شده و به سمت خاک میرود و کم کم در خاک فرورفته و میوه از داخل خاک تشکیل میگردد.
میوه بادام زمینی حدود 4 سانتیمتر طول دارد و پوستهای شکننده به رنگ خاکستری مایل به زرد دارد. بر روی این پوسته، یک تا سه برآمدگی دیده میشود که هرکدام محل دانهها را نشان میدهد. دانههای بادام زمینی شبیه به فندق هستند و رنگی سفید مایل به زرد دارند و شکل آنها تخممرغی است. دانهها دارای پوستهای نازک به رنگ قرمز قهوهای هستند.
ترکیبات شیمیایی:
بادام زمینی شامل موادی نظیر آراشین، کوناراشین، چربی، پروتئین و ویتامینهای مختلف است. در هر 100 گرم بادام زمینی بدون پوست، مواد زیر موجود است:
آب 6 گرم
پروتئین 26 گرم
چربی 48 گرم
مواد نشاستهای 16 گرم
کلسیم 600 میلیگرم
فسفر 400 میلیگرم
آهن 2 میلیگرم
سدیم 5 میلیگرم
پتاسیم 670 میلیگرم
ویتامین ب 1 1 میلیگرم
ویتامین ب2 0/15 میلیگرم
ویتامین ب 3 16 میلیگرم
بادام زمینی بسته به محل کشت آن بین 40 تا 50 درصد روغن دارد که به روغن آراشید معروف است. این روغن از اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریک و پالمتیک و اسیدهای چرب اشباع نشده مانند اسید لینولئیک تشکیل شده است. میزان چربیهای اشباعشده در روغن آراشید تقریبا 30 درصد است. برای تولید روغن آراشید ابتدا پوسته بادام را میشکنند و دانهها را جدا میکنند. سپس پوسته نازک قرمز رنگ را برمیدارند و دانهها را در دستگاههای خاصی خرد کرده و به شکل خمیر در میآورند. سپس خمیر را در دستگاه فشار میریزند و بدون حرارت روغن آن را خارج میکنند که به این روغن، روغن فشار اول گفته میشود.
برای تولید روغن فشار دوم، مابقی خمیر فشار اول را با آب مخلوط کرده و مدتی میگذارند بماند و سپس در دستگاه فشار قرار میدهند و روغن فشار دوم را به دست میآورند. از باقیمانده فشار دوم تحت گرما روغنی به دست میآید که به روغن فشار سوم معروف بوده و بیشتر برای ساخت صابون استفاده میشود. روغن آراشید بویی ملایم و رنگی زرد روشن دارد.
خواص داروئی:
بادام زمینی در طب سنتی ایران حالت متعادل دارد. از آنجا که بادام زمینی سرشار از پروتئین است، از نظر غذایی مهم است.
1- برای تقویت ریه و طحال مفید است.
2- کلسترول خوب خون را افزایش میدهد.
3- درد معده را کاهش میدهد.
4– نرمکننده سینه است.
5- سرفه خشک را درمان میکند.
“`
6-شیر مادران شیرده را افزایش میدهد.
7-به عنوان ملین عمل میکند.
8-بسیار مغذی است.
9-برای تقویت ذهن و حافظه مفید است.
10-به هضم غذا کمک میکند.
نحوه استفاده:
نحوه تهیه کره بادام زمینی
برای تهیه کره بادام زمینی، 500 گرم بادام زمینی پوست کنده را با مقداری آب ترکیب کرده و به جوش میآوریم تا کمی پخته شود (ولی له نشود). سپس 400 گرم روغن نارگیل را به آن اضافه میکنیم و همه مواد را در مخلوط کن ریخته تا کاملاً به صورت کره درآید. در آخر، کمی نمک به آن اضافه کنید.
شما میتوانید کره بادام زمینی را بدون روغن نارگیل هم تهیه کنید. کافی است که به جای روغن نارگیل، آب اضافه کنید.
مضرات:
بادام زمینی با اینکه بسیار مغذی و خوشمزه است، به دلیل داشتن روغنهای اشباع شده میتواند باعث افزایش کلسترول خون و تصلب شرایین شود. بنابراین، کسانی که مبتلا به بیماریهای قلبی هستند یا کلسترول خون بالایی دارند، باید از مصرف آن پرهیز کنند.
اگر کره بادام زمینی میخرید، دقت کنید که تازه باشد و از کارخانهای مطمئن تهیه شده باشد زیرا برخی محصولات بادام زمینی و یا کره آن ممکن است به علت عدم دقت در تولید، آلوده به مواد سمی مانند افلاتوکسین شوند که خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهد.
گردآوری: مجله اینترنتی رضیم