دارو های گیاهی

باید و نبایدهای درمان غلظت خون در طب سنتی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

درمان غلظت خون در طب سنتی

«غلظت خون» یکی از مشکلاتی است که امروزه بسیاری از افراد به دلیل شیوه نادرست زندگی، تغذیه نامناسب و… دچارش می‌شوند، بدون اینکه خودشان این موضوع را بپذیرند. اگر غلظت خون به موقع درمان نشود، می‌تواند عوارض زیادی داشته باشد و حتی موجب بیماری‌های دیگر شود. بنابراین، ضروری است که روش‌های مناسب برای کاهش غلظت خون بررسی کنیم. بیایید با هم علائم این مشکل، عوارض و نیز راهکارهای درمانی آن را مرور کنیم!

در طب سنتی، بسیاری از غذاها و میوه‌ها به عنوان “غذای دارویی” شناخته می‌شوند؛ مثل عناب که یکی از بهترین مواد برای رقیق کردن خون به شمار می‌آید. همچنین خاکشیر، سکنجبین، سرکه‌شیره، گل گاوزبان، چای به و میوه‌های قرمز رنگ مثل گیلاس، آلبالو، زغال‌اخته، انار، شاتوت، زرشک سیاه، کاسنی، شاهتره و خوراکی‌های ترش‌مزه مثل سرکه، آبلیمو و نارنج اگر با غذا استفاده شوند، در درمان غلظت خون بسیار موثرند.

غلظت خون بالا یعنی چه؟

در طب مدرن، وقتی تعداد گلبول‌های خون در حجم خاصی بیشتر باشد، فرد غلظت خون دارد و به سرم یا مایعات خون توجهی نمی‌شود.

اما در طب سنتی، اگر گلبول‌های خون کمتر شود ولی سرم خون غلیظ‌تر باشد، به این معناست که غلظت خون وجود دارد.

همچنین در طب مدرن، وقتی اکسیژن کافی به بدن نمی‌رسد، بدن سعی می‌کند گلبول‌های قرمز بیشتری تولید کند که این افزایش گلبول‌ها منجر به غلظت خون می‌شود.

ولی در طب سنتی معتقدند که تجمع اخلاط غلیظ در جریان خون، که معمولاً به دلیل غلبه بلغم و صفراست، باعث کندی و غلظت خون می‌شود.

مهمترین دلایل ایجاد غلظت در خون

یکی از مهمترین دلایل ایجاد غلظت در خون، عدم فعالیت بدنی و ورزش است. همچنین مصرف غذاهای غلیظ یا همزمان مصرف غذاهای با مزاج‌های مختلف، مثل غذاهای سرد با چربی و شیرینی، باعث افزایش چربی خون، اختلال و نارسایی کبد می‌شود که در نهایت منجر به غلظت خون می‌شود و می‌تواند مشکلاتی نظیر بیماری‌های قلبی، چربی کبد، سکته و دردهای مفاصل ایجاد کند.

  1. مزاج آدم‌ها می‌تواند تأثیر زیادی بر روی بدنشان داشته باشد. گاهی گرما در بدن بیشتر از حد طبیعی است که این امر می‌تواند موجب تجزیه رطوبت و مایعات بدن، از جمله خون شود، و بخش سرمی خون را غلیظ کند.
  2. دمای بدن اگر دمای بدن پایین‌تر از حد طبیعی (۳۷ درجه سانتی‌گراد) برود، ممکن است خون نیز غلیظ شود. در چنین شرایطی، دمای پایین بدن می‌تواند باعث مشکل غلظت خون شود، مشابه یخ و آب که یخ به دلیل چگالی بالاتر، غلیظ‌تر است.
  3. سیگار ارسال سیگار و دخانیات نیز به افزایش غلظت خون کمک می‌کند.
  4. افراد چاق مستعد غلظت خون، همچنین بالا بودن فشار خون و چربی خون نیز به دنبال دارد. بنابراین، آنها باید بیشتر به برنامه غذایی خود توجه کنند.

علائم غلظت خون

ممکن است غلظت خون برای چندین سال هیچ علامتی نداشته باشد یا وقتی علائم اولیه بروز کنند، به قدری خفیف به نظر برسند که شما فکر نکنید نیاز به آزمایش خون دارید. اما علائم عمومی نیز وجود دارند، که شامل موارد زیر می‌شود: احساس خستگی بدون دلیل، که به علت ناکافی بودن اکسیژن در سلول‌های بدن است.

  • گلگونی چهره
  • قرمزی چشم
  • اختلال در هوشیاری
  • اختلال در تمرکز و توجه
  • اختلالات و دردهای قاعدگی
  • خواب آلودگی
  • مشکلات بینایی (مثل تاری دید)
  • اختلال در تنفس
  • تیرگی رنگ لب (به خصوص هنگام فعالیت بدنی)
  • کبودی در انگشتان دست، لب و زبان
غلظت خون در کودکان نیز بسیار شایع است و می‌تواند تأثیر زیادی بر روی رشد قد و جسم آنها داشته باشد؛ کودکانی که دائماً دچار خون‌دماغ می‌شوند و بی‌حوصله‌اند.
و نشاط کودکی ندارند، دچار غلظت خون هستند.

درمان غلظت خون در طب سنتی

درمان و کاهش غلظت خون

۱) تغییر رژیم غذایی

اولین کار برای کنترل و کاهش غلظت خون، تغییر در رژیم غذایی است. باید از برخی غذاها که باعث غلیظ شدن خون می‌شوند، دوری کنید. غذاهای معتبر که باید از سفره‌ی شما حذف یا کمتر مصرف شوند، عبارتند از:

غذاهایی که باید کنار بگذارید

  1. هلیم، کله پاچه، آش رشته
  2. گوشت گاو، دل، قلوه، جگر سیاه
  3. غذاهای سرخ شده در روغن
  4. شیرینی، کیک، بیسکویت و غیره
  5. ماکارونی و لازانیا و پنیر پیتزا
  6. فست فود، سوسیس و کالباس
  7. انواع سس و کنسرو
  8. غذاهای مانده
  9. نان‌های بدون سبوس
  10. مصرف خرما برای کسانی که کبد چرب دارند و غلظت خون دارند، بسیار مضر است.

درمان غلظت خون در طب سنتی

غذاهایی که باید استفاده کنید

۱) سبزیجات را در هر وعده غذا بگنجانید:

باید و نبایدهای درمان غلظت خون در طب سنتی (2 نکته مهم)
  • کدو سبز، لوبیا سبز، بامیه، بروکلی
  • هویج، کاهو، جوانه‌ها (جوانه گندم، جوانه ماش و …)
  • اسفناج، ریحان، گشنیز، مرزه، جعفری
لطفاً نگویید که سبزیجات سرد هستند؛ می‌توانید آنها را بخارپز کنید و کمی زیره سبز یا زعفران به آن اضافه کنید تا سردی آنها کاهش یابد.
  • خورشت‌های کنگر، به، آلو، اسفناج، خورشت لوبیا سبز، همه اینها برای رقیق کردن خون مفید هستند و تعادل را در بدن برقرار می‌کنند؛
  • مصرف برنج با شوید، گشنیز یا سماق هم خیلی خوب است؛
  • آبگوشت مرغ ساده هم مفید است که به جای نخود از لپه استفاده می‌شود و اگر با غوره تازه مصرف شود، اثر رقیق‌کنندگی بیشتری دارد.
  • در طب سنتی، ماءالجبن و ماءالشعیر برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله غلظت خون بسیار مفید هستند.
  • مصرف آب انار ملس (ترش و شیرین) نیز برای بهبود غلظت خون مفید است.

درمان غلظت خون در طب سنتی

داشتن تحرک و پرهیز از بی تحرکی

کار بعدی که کنار رژیم غذایی بسیار موثر است این است که روزی یک پیاده‌روی منظم داشته باشید.

مصرف دمنوش عناب

برای تهیه دمنوش عناب: ده عدد عناب را با چنگال سوراخ کنید و نیم ساعت در یک لیوان آب جوش بگذارید، سپس آن را با قاشق فشار دهید و صاف کنید و بنوشید.

دمنوش عناب و آویشن: ۷ تا ۱۰ عدد عناب را با یک قاشق چایخوری آویشن در آب جوش دم کنید و سپس صاف کنید و بنوشید. این ترکیب برای رقیق کردن خون بسیار مناسب است و جایگزین خوبی برای کسانی است که نمی‌توانند حجامت یا اهداء خون کنند.

حجامت یا اهداء خون

حجامت در فصل بهار یا اهداء خون هم در درمان غلظت خون بسیار موثر است و باید همیشه زیر نظر پزشک انجام شود و با توجه به شرایط فرد باشد. هرگز به صورت خودسرانه انجام ندهید.

آبگوشت مغذی نیز برای غلظت خون بسیار مفید است و در طب سنتی مزایای زیادی برای آن ذکر شده است؛ آبگوشت مرغ نیز توصیه می‌شود که به جای نخود از لپه استفاده می‌شود و اگر با غوره تازه مصرف شود، رقیق‌کننده خون بیشتری می‌شود.

در طب سنتی، ماءالجبن و ماءالشعیر برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله غلظت خون بسیار مفید هستند. همچنین مصرف چای ایرانی کم‌رنگ به همراه شکر یا نبات هم می‌تواند به درمان غلظت خون کمک کند.

کاهش غلظت خون ناشی از سردی و گرمی

غلظت خون یا به دلیل سردی افزایش می‌یابد یا به دلیل حرارت سوخته می‌شود.

اگر غلظت خون به خاطر سردی باشد، باید خوراکی‌های گرم و رقیق‌کننده به افراد داده شود؛ مانند گل گاو زبان، سنبل طیب، بادرنجبویه، اسطوخودوس، پونه، آویشن و سیر. همچنین خوردن خاکشیر مفید است.

تمام مواد غذایی که سودا را از بدن خارج می‌کنند، همچنین خون را هم رقیق می‌کنند. ولی اگر غلظت خون از حرارت باشد، باید حرارت را کاهش داد.

زرشک، ترشی‌ها، آبغوره و چای ترش بسیار توصیه می‌شوند که هم فشار را تنظیم می‌کنند و هم غلظت خون را کاهش می‌دهند؛ همچنین مصرف آبلیمو و خاکشیر به همه افراد توصیه می‌شود.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا