با این غذاها در ماه رمضان تشنه تر می شوید!

“`html
خوردن چه غذاهایی در ماه رمضان باعث تشنگی می شود؟
با این بخش از رضیم همراه باشید تا با غذاهایی که باعث تشنگی میشوند و غذاهای مناسب ماه رمضان آشنا شوید.
غذاهای تشنگیآور در ماه رمضان
تحمل گرسنگی از تحمل تشنگی سادهتر است. زیرا وقتی بدن آب نداشته باشد، نمیتواند درست عمل کند. این موضوع در روزهای عادی چندان مهم نیست چون هر زمانی میتوانیم آب بنوشیم، اما در ماه رمضان و هنگام روزهداری، بهخصوص اگر روزها گرم باشد، ساعتها آب به بدن نمیرسد.
برای اینکه در هنگام روزهداری در تابستان کمتر تشنه شوید، بهتر است از خوردن بعضی غذاها دوری کنید. در ادامه به این غذاها اشاره میکنیم. اگر در ماه رمضان غذاهای تند، چرب و سرخکردنی بخورید، طی روز تشنگی سختی را تجربه خواهید کرد.
همچنین تلاشهای بدنی زیاد، گرما و تابش آفتاب، بوهای مختلف، فکر و خیال، استرس و احساسات همگی میتوانند باعث افزایش تشنگی شما شوند. بنابراین برای کاهش تشنگی باید از برخی غذاها فاصله بگیرید.
این خوراکیها شما را تشنهتر میکند؟
شیرینی و تنقلات
با توجه به روزهای طولانی تابستان و فاصله کم میان افطار و سحری، باید از پرخوری در هنگام افطار خودداری کنید. در غیر این صورت ممکن است دچار مشکلات گوارشی شوید. در این روزها بهتر است از شیرینیها، بهخصوص زولبیا و بامیه، کمتر استفاده کنید. در مناطقی که درخت نخل ندارد، از خوردن خرما زیاد پرهیز کنید، اما در مناطق خرماخیز، خوردن خرما اشکالی ندارد. بهتر است به جای شیرینیهای پُرکالری، از مواد غذایی شیرین طبیعی مانند خرما و کشمش استفاده کنید.
غذاهای چرب
توصیه میشود از خوردن غذاهای چرب، بهویژه در وعده سحری، خودداری کنید چرا که این غذاها باعث تشنگی میشوند. اما اگر به هر دلیلی غذای چرب خوردید، کمی از پودر رازیانه با نبات را در آب حل کرده و بنوشید تا عوارض آن کاهش یابد. خوردن گوشت و پروتئینهای زیاد در وعده سحری همچنین ممکن است باعث دفع آب از بدن شود و در طول روز تشنگی شما را بیشتر کند.
نوشابهها و مایعات شور
اگرچه در زمان سحری نباید آب زیاد بنوشید، اما بهترین نوشیدنی آب است. بنابراین از نوشیدنیهای گازدار و شور، بهخصوص در هنگام سحر، خودداری کنید. همچنین بهتر است روزهداران در ماه رمضان از نوشیدنیهای شور مثل دوغ پرهیز کنند.
غذاهای خشک
در هنگام سحر از خوردن غذاهای خشکی مثل کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کتلت و گوشتهای سرخشده و کباب شده خودداری کنید چون این مواد غذایی باعث تشنگی میشوند.
نوشیدنیهای کافئیندار
از مصرف چای و قهوه در سحر پرهیز کنید. زیرا چای و قهوه باعث کمآبی میشوند.
خوراکیهای کنسروی و آماده
غذاهای آماده و کنسروی مثل سوسیس، کالباس، همبرگر و کنسروها که زیاد نمک و ادویه دارند، برای وعده سحری مناسب نیستند.
غذاهای مناسب برای افطار
وقتی روزه را باز میکنید، باید از خوراکیهای سنگین و چرب خودداری کنید، بهخصوص برای افرادی که معده حساسی دارند. بهتر است روزه خود را با یک استکان آب باز کنید تا به بدن آسیب نرسد.
“““html
برای افطار، میتوانید از آب گرم و یک عدد خرما استفاده کنید. اگر احساس گرسنگی شدید دارید، میتوانید دو یا سه لقمه غذا بخورید تا کمی گرسنگیتان برطرف شود. بهتر است شام را حداقل یک ساعت بعد از افطار میل کنید. خوراکیهای سبک مانند فرنی یا شله زرد برای وعده افطار مناسب هستند.
نکات برای جلوگیری از تشنگی در ماه رمضان
- توصیه میشود که به جای غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای آبپز، بخارپز و کبابی مصرف کنید.
- در تهیه غذاها از سبزیجات و میوههای مختلف مانند هویج، کاهو و کلم بروکلی استفاده کنید.
- بادنجان، فلفل و ادویههای تند ممکن است باعث احساس تشنگی در طول روز شوند.
- در وعده سحر، مصرف میوه را فراموش نکنید تا احساس تشنگی شما در طول روز کمتر شود.
توصیههای تغذیه برای تمامی گروههای سنی
تغذیه مناسب در ماه رمضان شامل سه وعده غذا، یعنی سحر، افطار و شام است. مصرف غذا در وعدههای سحری و افطار خیلی مهم است و بهتر است غذاهایی که در سحر میخورید ویژگی وعده ناهار را داشته باشند. افطار سبک به همه گروههای سنی کمک میکند که سیستم گوارش به درستی کار کند، زیرا خونرسانی به اندامهای دیگر افزایش مییابد و به محض شروع غذا خوردن در افطار، خون به سمت گوارش میرود.
همچنین، شروع افطار با مواد غذایی سالم مانند غلات، لبنیات و غذاهای کمچرب باعث میشود که مواد غذایی به آرامی به بدن منتقل شوند و میتوانید در طول شب غذا را کمکم مصرف کنید. بهتر است در فاصله میان افطار تا شام از میان وعدههای کوچک استفاده کنید تا بدن فرصت بیشتری برای بازیابی داشته باشد. همچنین بهتر است از مصرف زولبیا، بامیه و آشرشته که در فرهنگ روزهداران مرسوم است پرهیز کنید.
روزهداران میتوانند با خوردن آشهای سبک از مشکلات گوارشی جلوگیری کنند. همچنین میتوانند از مواد غذایی سالم مانند غلات، شیر و شیر برنج برای افطار استفاده کنند. لازم است که تمام روزهداران وعده سحری را در رژیم غذایی خود قرار دهند، زیرا حذف این وعده میتواند به سلامتی آنها آسیب بزند.
تحمل گرسنگی در ماه رمضان معمولاً آسانتر از تحمل تشنگی است. اما برای جلوگیری از تشنگی، مشاورههایی وجود دارد:
بهترین زمان برای نوشیدن آب، حداقل یک ساعت و نیم بعد از غذاست. همچنین نوشیدن آب خیلی سرد یا «تگری» در این زمان میتواند به سیستم گوارشی آسیب بزند. بنابراین بعد از مدتی که از غذا خوردن گذشت، میتوانید آب ولرم یا برخی شربتهای سنتی بنوشید.
اگر نتوانید مواد مغذی و معدنی که در اثر تعریق از دست رفتهاند را تأمین کنید، این مسئله میتواند به خستگی، سرگیجه و سردرد در پایان ماه رمضان منجر شود. برای جلوگیری از این مشکلات، لازم است که وعدههای افطار و سحر بهخوبی تدارک دیده شوند.
حدود یک ساعت بعد از افطار تلاش کنید که هشت لیوان آب و مایعات خنک تا زمان خواب بنوشید و از نوشیدنیهایی مانند چای، قهوه و نوشابههای گازدار پرهیز کنید، زیرا این نوشیدنیها میتوانند باعث از دست رفتن سریعتر آب بدن شوند.
به یاد داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در جلوگیری از تشنگی ندارد، زیرا اگر آب بیشتر از نیاز بدن نوشیده شود، بدن آن را دفع میکند. بهترین روش برای تأمین آب بدن، نوشیدن آب و مصرف میوههای آبدار در فاصله بین افطار تا سحر است.
برخی از شیرینیها و خوراکیهای مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، باعث افزایش غلظت مایعات در بدن میشوند و به همین دلیل روزهداران احساس تشنگی بیشتری میکنند. برای جلوگیری از این امر، بهتر است از قندهای طبیعی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده کنید.
از میوههایی که…
“`
زردآلو و هلو میوههایی خوب هستند چون به کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک میکنند و همچنین میتوانند مواد معدنی که به خاطر تعریق از بدن رفتهاند را جبران کنند.
برای جایگزینی مواد مغذی که از دست میروند، نوشیدن آبمیوهها و خوردن سبزیجات و میوههای آبدار مثل مرکبات و توتفرنگی خیلی مفید است. این میوهها علاوه بر آب، مواد ضروری مانند کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی و همچنین ویتامینهای C و B۱ و B۲ را فراهم میکنند.
میوههای آبدار مانند هندوانه و خربزه هم در تأمین مایعات بدن خیلی مؤثر هستند و بهتر است در فاصله افطار و سحر این میوهها را بخورید. همچنین، لیموترش هم میتواند در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی مفید باشد.
نوشیدن چای، بهخصوص چای پررنگ، بعد از سحری بهعنوان یک راه حل برای رفع تشنگی اشتباه است. این تصور که چای بعد از سحری میتواند تشنگی را برطرف کند نادرست است زیرا چای باعث میشود بیشتر ادرار کنید.
برای کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه میگیرند، بسیار مهم است که تمام مواد مغذی را در برنامه غذایی خود داشته باشند. این افراد باید در وعده سحر به اندازه کافی غذا بخورند و آب میوههایی مانند هویج و گوجهفرنگی را زیاد مصرف کنند.
لازم است از نوشیدن آب زیاد در حین غذا خودداری کنید، چون آب باعث رقیق شدن شیره گوارشی و مشکلاتی در هضم غذا میشود.
در فاصله افطار تا سحر، آب کافی بنوشید و دقت کنید که بین غذا فاصله بگذارید.
حتماً در وعده افطار و بهویژه سحر میوه بخورید. علاوه بر میوههای فصل، میتوانید از برگههای زردآلو، آلو، انجیر و نظیر اینها هم استفاده کنید. گوجهفرنگی هم میتواند بهعنوان میوه مصرف شود.
اگر در ماه رمضان یبوست گرفتید، علاوه بر میوه، از خورشهای ملین مثل خورش آلو و خورشهای سبزیدار بیشتر بخورید. معده خالی هنگام افطار نمیتواند غذای سنگین را تحمل کند، بنابراین بهتر است غذاهای آسانالهضم و نرم را در افطار انتخاب کنید.
اگر تخممرغ میخورید، بهتر است آن را بهصورت آبپز سفت یا نیمبند (به شرطی که سفیده آن بسته و زرده کمی سفت شده باشد) میل کنید. تخممرغ نیمرو کندتر هضم میشود و از تخممرغ آبپز سنگینتر است.
سالاد (بدون پیاز) یک همراه خوب برای غذا در ماه رمضان است. اگر به دلیل گرما یا فعالیتهای بدنی در روز زیاد عرق کردید، نمک از دست رفته را در افطار و سحر با روشهای مختلف جبران کنید.
نکاتی برای جلوگیری از تشنگی در ماه رمضان
بهتر است به جای غذاهای چرب و سرخشده، از غذاهای آبپز، بخارپز و کبابی استفاده کنید. در تهیه غذاها حتماً از انواع سبزیجات و میوههای مختلف مثل هویج، کاهو، کلم بروکلی و… بهره ببرید. بادنجان، فلفل و ادویهها بعضی اوقات باعث احساس تشنگی در طول روز میشوند. همچنین، مصرف میوه در وعده سحر را فراموش نکنید تا در طول روز کمتر تشنه شوید.