با این 13 ماده غذایی همیشه مغز سالم و جوان داشته باشید (2 نکته مهم)

“`html
سیزده غذا که مغز را جوان و سالم نگه میدارد
به گزارش رضیم : علاوه بر فعالیت روزانه که برای مغز خوب است، تغذیه مناسب که شامل اسیدهای آمینه ضروری، روغنهای امگا، ویتامینها و مواد معدنی است، حافظه را تیز و شفاف نگه میدارد. برای اینکه بتوانید مواد مغذی لازم را به مغز خود برسانید، از غذاهای زیر استفاده کنید.
1. ماهی غذای مفید برای مغز
پروتئین به عنوان یکی از اجزای ضروری برای ساخت انتقالدهندههای عصبی یا نوروترانسمیترها که پیامهای عصبی را منتقل میکنند، برای بهبود فعالیت مغزی بسیار مهم است. ماهی علاوه بر اینکه منبع عالی پروتئین است، غنی از روغنهای مفید مانند امگا ۳ نیز هست که از عملکرد خوب مغز محافظت میکند. ماهیهای دریایی مانند ماهی آزاد، هالیبوت، ماکرل و ساردین بهترین منابع این چربیهای اساسی هستند.
2. زغال اخته
این میوه خوشمزه پر از آنتی اکسیدانهای قوی است که رادیکالهای آزاد را که باعث پیری میشوند، از بین میبرد. همچنین این میوه به تأخیر انداختن کاهش عملکرد مغز که به سن بستگی دارد، کمک میکند و از سلولهای مغزی محافظت میکند تا از آسیبهای ناشی از مواد شیمیایی و ضربههای روحی جلوگیری کند. زغال اخته با دیگر عوامل پیری نیز مقابله میکند.
برای هوشیار و جوان ماندن مغز چه چیزهایی بخوریم؟
3. آجیل و دانهها بهترین مواد غذایی برای تقویت مغز
آجیل و دانهها غذاهای شگفتانگیزی برای مغز هستند. این غذاها پروتئین، اسیدهای چرب و آرژینین آمینه دارند، که به تحریک غده هیپوفیز برای آزاد کردن هورمون رشد کمک میکند. این هورمون بعد از ۳۵ سالگی کم میشود و از مغز در برابر پیری محافظت میکند.
4. سبزیجات خانواده کلم
کلم بروکلی، گل کلم و کلم فندقی از منابع غنی کولین هستند که برای بهبود حافظه و سلامت مغز ضروری است. کولین پیشنیاز استیل کولین است، مادهای که در کارکردهای مغز نقش دارد. با بالا رفتن سن، تولید طبیعی کولین در بدن کاهش مییابد. بنابراین خوردن غذاهایی که حاوی کولین هستند میتواند به افزایش تولید استیل کولین کمک کند و قدرت مغز را بهبود بخشد. سایر منابع کولین شامل تخممرغ، دانه سویا، بادام زمینی، کلم، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز است.
5. روغن: چربیهای غیراشباع یگانه
چربیهای غیراشباع تکگانه شامل اسیدهای چرب ضروری هستند که برای عملکرد مغز مهمند. روغن زیتون، کنجد، کانولا، بادام و روغن ماهی از منابع خوبی برای این نوع چربیها هستند. تحقیقات نشان میدهد که رژیم غذایی که شامل چربیهای غیراشباع است، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد. برعکس، کسانی که از روغنهای اشباع شده استفاده میکنند، بیشتر در معرض این بیماری هستند.
6. غذاهای دارای L-carnitine
مشکلات حافظهای که با سن افزایش مییابند، معمولاً به دلیل افزایش پلاک و کندی جریان خون در مغز رخ میدهد. L-Carnitine یک اسید آمینه است که به بهبود جریان خون در مغز کمک میکند و از اکسیداسیون چربی در مغز جلوگیری میکند. منابع خوب L-Carnitine شامل گوشت، ماهی، بوقلمون، گندم، آوکادو، شیر و لوبیای سویا هستند.
7. جلبکهای ریز مغز را تقویت و بازسازی میکنند
جلبکهای ریز مانند اسپیرولینا و کلورلا، منبعی عالی از پروتئین و مواد معدنی هستند و هضم آنها آسان است. با اضافه کردن این جلبکها به رژیم غذایی خود، میتوانید به عملکرد بهتر مغز کمک کنید.
8. چای سبز
چای سبز مانع از فعالیت آنزیمهایی میشود که در بیماری آلزایمر نقش دارند. همچنین غنی از پلیفنلها و آنتیاکسیدانها است که به محافظت از مغز در برابر پیری کمک میکند. توصیه میشود هر روز دو فنجان چای سبز بنوشید. برای کاهش کافئین، میتوانید چای سبز را ۴۵ ثانیه بخیسانید و سپس آب آن را دور بریزید و آب داغ تازه به آن اضافه کنید.
9. تقویتکنندههای گیاهی
عوامل بسیاری از داروهای گیاهی چینی وجود دارند که برای بهبود عملکرد مغز مفید هستند، مانند…
“`
جینکو، گوتوکولا و بیلوبا از گیاهانی هستند که میتوانید استفاده کنید. همچنین از داروهای گیاهی دیگری مانند سیب زمینی شیرین، رازیانه و گل انگشتانه نیز بهره ببرید.
10. انواع توت، به ویژه بلوبری
توتها دارای آنتیاکسیدانهای قوی هستند که میتوانند از بروز سرطان و بیماریهای قلبی جلوگیری کنند. این میوهها همچنین به تقویت حافظه کمک میکنند. تحقیقات نشان میدهد افرادی که صبح ناشتا یک کاسه کوچک بلوبری میل میکنند، مغز شادابتری دارند و تمرکز بهتری از خود نشان میدهند.
11. دانههای آفتابگردان و کدو تنبل
این دانهها سرشار از ویتامین E، منیزیم و امگا ۳ هستند و نه تنها حافظه را تقویت میکنند، بلکه باعث آرامش و تمرکز در مغز نیز میشوند.
12. گوجهفرنگی و تأثیر آن بر مغز
گوجهفرنگی حاوی آنتیاکسیدانی به نام لیکوپن است که میتواند از آسیبدیدگی مغز ناشی از رادیکالهای آزاد پیشگیری کند و در جلوگیری از بیماریهایی مانند آلزایمر نقش مهمی دارد. علاوه بر داشتن تغذیه سالم، خواب کافی، عدم استعمال دخانیات، ورزش و پیادهروی و دوری از استرس نیز میتواند به حفظ سلامت مغز کمک کند.
13. سالاد
یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف روزانه سالاد میتواند مغز را تا ۱۱ سال جوانتر نگه دارد. این مطالعه که روی حدود هزار نفر با میانگین سنی ۸۰ سال انجام شده، نشان میدهد که خوردن سالاد به بطور قابل توجهی در بهبود حافظه و سلامت مغز تأثیر دارد.