دانستنی های پزشکی

با بوی بد دهان در ماه مبارک رمضان چکار کنیم؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

با بوی بد دهان در ماه مبارک رمضان چکار کنیم؟، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله رضیم قرار داده ایم , با مجله رضیم همراه باشید.

با بوی بد دهان در ماه مبارک رمضان چکار کنیم؟

دکتر سیدضیاء الدین مظهری، متخصص تغذیه گفت: وقتی در ماه رمضان غذاهایی مثل گوشت قرمز، ماهی و مرغ زیاد مصرف می‌کنیم، ممکن است بوی بد دهان پیش بیاید. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل بهتر است در وعده‌های افطار و سحر از این نوع غذاها کمتر استفاده کنیم. او افزود: خوردن میوه و سبزیجات در فواصل بین افطار و سحر می‌تواند به کاهش بوی بد دهان کمک کند، و سبزیجات پخته هم در این زمینه موثر هستند.

مظهری به روزه‌دارها توصیه کرد که در فواصل بین افطار تا سحر، مخصوصاً در سحر، بیشتر از مایعات و میوه و سبزی خوراکی‌های غنی از فیبر مانند سیب، کاهو، کلم و هویج استفاده کنند. این متخصص همچنین بر این نکته تأکید کرد که باید از پرخوری پرهیز کرد تا مشکلات گوارشی به وجود نیاید. پرخوری باعث فشار زیاد به معده و روده‌ها می‌شود که می‌تواند به نفخ و بوی بد دهان منجر شود.

مظهری تأکید کرد که پرخوری و انباشت مواد غذایی در معده همچنین ممکن است باعث ریفلاکس (برگشت غذا از معده به مری) شود که این مسئله هم به بد بو شدن دهان کمک می‌کند. بنابراین، جلوگیری از پرخوری می‌تواند به حل مشکل بوی بد دهان کمک کند. همچنین، حذف وعده سحری و مصرف غذاهای سنگین که بر روند هضم غذا تأثیر می‌گذارد، عفونت‌های دهان و دندان، عفونت‌های سینوس و لوزه و دیگر مشکلات گوارشی می‌تواند عامل بوی بد دهان در زمان روزه‌داری باشد.

به طور کلی، پزشکان عنوان کرده‌اند که بیماری‌هایی مانند عفونت‌های کبدی، کلیوی، دیابت پیشرفته، عفونت‌های دندان و لثه، سینوزیت، ترشحات مزمن سینوس و التهاب حفره‌های بینی نیز می‌توانند سبب بوی بد دهان شوند. همچنین، مشکلات گوارشی مانند زخم‌های معده و روده و تجمع باکتری‌ها در روده کوچک که با نفخ همراه است، می‌تواند باعث بد شدن بوی دهان شود.

تحقیقات حاکی از این است که در حالت عادی، وقتی فرد روزه نیست، بدن از قند خون برای تولید انرژی استفاده می‌کند. اما در زمان روزه‌داری، که قند خون کم است، چربی‌ها تجزیه می‌شوند و موادی به نام کتون تولید می‌کنند که به عنوان گاز از دهان خارج شده و باعث بوی بد دهان می‌شوند.

مظهری همچنین خشک شدن دهان به دنبال کمبود آب در روزه‌داری را یکی دیگر از دلایل بوی بد دهان عنوان کرد و برای رفع این مشکل، توصیه کرد که روزه‌داران باید در فواصل بین افطار تا سحر و مخصوصا در وعده سحر، مایعات و میوه و سبزیجات با فیبر بالا مصرف کنند. او همچنین هشدار داد که روزه‌داران از مصرف سیر و پیاز پرهیز کنند و به نکات بهداشتی دهان و دندان مانند مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه‌های آنتی باکتریال قبل و بعد از افطار و سحر توجه داشته باشند که این موارد نیز در حل این مشکل مؤثر است.

با بوی بد دهان در ماه مبارک رمضان چکار کنیم؟

در این مطلب چند روش خانگی ساده و بدون دردسر برای رفع بوی بد دهان و خوشبو کردن آن ذکر شده است. هر یک از این روش‌ها به پاک‌سازی دهان کمک کرده و میزان سموم موجود در آن را کاهش می‌دهد. این راهکارها عبارتند از:

1- جویدن کمی سبزی جعفری می‌تواند بوی بد دهان را کاهش دهد. این بو معمولاً به دلیل خستگی روزانه و نخوردن غذا ایجاد می‌شود. وقتی که بعد از غذا جعفری مصرف می‌کنید، نفس شما معطرتر می‌شود. جعفری دارای مقدار زیادی کلروفیل است که به عنوان یک خوشبوکننده طبیعی عمل می‌کند. این سبزی همچنین مانند یک خنک‌کننده طبیعی در دهان عمل کرده و احساس تازگی و تمیزی به آن می‌دهد. اگر برگ‌های جعفری را مانند آدامس بجوید، می‌تواند بوی بد دهان را از بین ببرد و خوردن سیب بعد از آن هم به این مسئله کمک می‌کند. به علاوه، جعفری باعث تحریک اشتها و بهبود هضم غذا نیز می‌شود.

2- مسواک زدن با جوش شیرین می‌تواند بوی بد دهان را به خوبی از بین ببرد زیرا می‌تواند مولکول‌های بو را جذب کند و خاصیت ضدباکتریایی دارد. برای استفاده از این روش، کمی جوش شیرین روی مسواک خود بگذارید و دندان‌ها و زبان‌تان را با آن مسواک کنید تا نتیجه‌ی مؤثری در پاک‌سازی دهان ببینید.

با بوی بد دهان در ماه مبارک رمضان چکار کنیم؟ (2 نکته مهم)

3- استفاده از ادویه‌های خوش‌بو مانند میخک، هل و رازیانه نیز پس از هر وعده غذایی به از بین بردن بوی بد دهان کمک می‌کند. این ادویه‌ها خواص ضدمیکروبی دارند و به بهبود بهداشت دهان و دندان کمک می‌کنند. خوردن غذایی که در آن کرفس وجود دارد نیز می‌تواند بوی بد دهان را کاهش دهد. احتمالاً مواد موجود در معده با مواد معطر کرفس ترکیب می‌شوند و از بوجود آمدن بوی بد جلوگیری می‌کنند.

پونه می‌تواند سرفه را درمان کند و بوی بد دهان را از بین ببرد و به عنوان یک ضدعفونی‌کننده عمل می‌کند.

4- عرق نعناع به کاهش بوی بد دهان کمک می‌کند. استفاده از نعناع یا عرق نعناع قبل از خواب و بعد از غذا می‌تواند در درمان مشکلات گوارشی که باعث بوی بد دهان می‌شوند، بسیار مؤثر باشد.

5- پونه؛ کمک‌کننده‌ای برای رفع سکسکه و بوی بد دهان. پونه از خانواده نعناع است و دارای ترکیبات مفید است. پونه می‌تواند سرفه را درمان کند و بوی بد دهان را از بین ببرد و به عنوان یک ضدعفونی‌کننده عمل می‌کند. همچنین پونه به تحریک تولید صفرا کمک می‌کند و از ناراحتی‌های گوارشی مانند ترش کردن معده جلوگیری می‌کند. این گیاه برای هضم غذا و رفع سکسکه هم مفید است.

جمع‌آوری: مجله اینترنتی رضیم

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا