با تفاوت های پنیر لاکتیکی و معمولی آشنا شوید (2 نکته مهم)

تفاوت پنیر لاکتیکی و معمولی
اختلاف این دو نوع پنیر در نوع مخمر تولید کننده آنهاست و تفاوت دیگری نمیکنند.
پنیر طبیعی (Natural cheese) یکی از محصولات ساده و طبیعی است که از شیر تازه و با کیفیت عالی، نمک، آنزیمها و رنگهای طبیعی تهیه میشود.
پنیر طبیعی به صورت ساده و طبیعی تولید میشود.
این پنیر معمولاً خشکتر است و مدت زمان نگهداری کوتاهتری دارد و به سرعت فاسد میشود. پنیر طبیعی از شیر همگن شده تهیه میگردد تا چربی آن حفظ شود. همچنین برای از بین بردن باکتریهای مضر، پاستوریزه میشود.
آشنایی با پنیر لاکتیکی
پنیر لاکتیکی یکی از پنیرهای سنتی ایران است که از جمله پنیرهای تازه به حساب میآید و بافتی نیمهسخت دارد. این پنیر از انجماد شیر تهیه میشود و با درست کردن آن، لاکتوز به اسیدلاکتیک تبدیل میگردد.
بافت این پنیر اسفنجی است که به دلیل فعالیت باکتریها به این شکل درآمده است.
لازم به ذکر است که در تولید پنیر لاکتیکی از هیچ ماده غیرطبیعی و چربی گیاهی استفاده نمیشود ولی طعم و رایحه آن برای اکثریت خیالانگیز و دلچسب است.
پنیر لاکتیکی یک محصول تخمیری از شیر است که با افزودن باکتریهای لاکتیکی و آنزیمهای مخصوص به شیر پاستوریزه تهیه میشود، تا شیر منعقد شده و لخته پنیر تازه شکل بگیرد.
آنزیمها و باکتریهایی که میتوانند ماست درست کنند، قادر به تهیه پنیر نیز هستند.
پنیر تولید شده از این روش به نام پنیر لاکتیکی شناخته میشود. این پنیر مقادیر زیادی پروتئین، کلسیم و فسفر همراه با مواد مغذی و معدنی دارد.
با توجه به وجود باکتریها در این پنیر، اگر دما به درستی رعایت نشود، ممکن است بستهبندی پنیر باد کند. اما این باد کردن به معنای خراب شدن آن نیست. در تولید پنیر، شیر حاوی تودههای معلق به نام میسل است که از پروتئینهای اصلی شیر ساخته شدهاند. این میسلها بار منفی دارند و یکدیگر را دفع میکنند.
این میسلها به دلیل خاصیت هیدروفیلی که دارند، در شیر معلق میمانند.
با افزایش دما در فرآیند تولید پنیر، ph شیر کاهش مییابد.
بار منفی میسلها خنثی میشود و در این شرایط، این تودهها به هم میچسبند و فرآیند انجماد آغاز میشود.
پنیر لاکتیکی به طور کلی نسبت به پنیر طبیعی ماندگاری بیشتری دارد، دلیل اصلیاش این است که در تهیه آن از نمک و نگهدارندهها استفاده بیشتری میشود.
فواید پنیر طبیعی برای بدن
پنیر طبیعی دارای انواع مواد مغذی است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ویتامین B2 (ریبوفلاوین): ریبوفلاوین ویتامینی ضروری برای رشد و سلامت بدن است. این ویتامین به بدن کمک میکند تا کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیها را صدمهدیده و انرژی تولید کند. همچنین به استفاده از اکسیژن در بدن کمک میکند.
ویتامین B12: ویتامین B12 یک ماده مغذی ضروری است که بدن نمیتواند خود به تنهایی آن را تولید کند، بنابراین باید از طریق غذا یا مکملها دریافت شود. پنیر طبیعی منبع عالی ویتامین B12 است.