آیا میدانید

با خاک چینی (کائولین) و ترکیبات آن آشنا شوید!

بهترین آپلیکیشن آشپزی

خاک چینی چیست؟

خاک چینی که به آن کائولین هم گفته می شود، نوعی خاک نرم و سفی است که برای اولین بار در چین به کار رفت تا ظروف سفالی بسازند. کلمه کائولین از کلمه چینی “کائولینگ” گرفته شده که به معنی “تپه سفید” است، جایی که این خاک استخراج می شده است. امروز، مناطق بزرگی از خاک چینی در کشورهای انگلستان، فرانسه، آلمان و آمریکای جنوبی وجود دارد و این خاک منبع خوبی برای تولید ظروف سفالی است. همچنین کشورهای آمریکا، روسیه، جمهوری چک و برزیل از بزرگترین تولیدکنندگان خاک چینی هستند.

خاک چینی دارای ترکیباتی شامل سیلیس (46 درصد)، آلومینیوم (14 درصد) و 14 درصد آب است. این خاک ویژگی‌هایی دارد که در دماهای بسیار بالا براق، سفید و سخت می‌شود. به همین دلیل، از آن برای ساخت ظروف چینی مانند بشقاب، فنجان و همچنین کاشی و سرامیک استفاده می‌کنند.

یکی دیگر از ویژگی‌های کائولین اندازه ذرات آن است که بسیار ریز است. بسیاری از موادی که به عنوان رنگ‌دانه، پوشش‌دهنده، روان‌ساز و پرکننده استفاده می‌شوند، نیاز دارند تا با هزینه بالایی خرد و آسیاب شوند، اما کائولین به طور طبیعی این ویژگی را دارد.

خاک چینی چیست

برای تهیه خمیری که ماده اولیه سفالگری است، از ترکیب خاک چینی، پودر کوارتز، فلدسپات و آب استفاده می‌شود. بعد از اینکه این مخلوط فرم داده شد، در کوره قرار می‌گیرد تا در دمای حدود 1300 درجه سفت شود. پس از سفت شدن اولیه، ظرف ساخته شده لعاب زده می‌شود و دوباره در کوره قرار می‌گیرد. بعد از اینکه دوباره حرارت دید، ظرف نقاشی شده و آماده بسته بندی می‌شود.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا