تغذیه سالم

با خواص بی نظیر دمنوش دارچین برای سلامت بدن آشنا شوید (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

خواص دارویی دمنوش دارچین

می‌خواهیم شما را با فواید فوق‌العاده دارچین و دمنوش آن آشنا کنیم. این ادویه خوشبو می‌تواند در جنبه‌های مختلف به سلامتی ما کمک کند. پیشنهاد می‌کنیم آن را در وعده‌های غذایی‌تان استفاده کنید تا بدن‌تان را در برابر بیماری‌ها محافظت کنید. در این مقاله به شما روش تهیه دمنوش با دارچین را آموزش می‌دهیم. با رضیم همراه باشید.

درخت دارچین درختی کوچک و همیشه سبز است که قدش به 5 تا 7 متر می‌رسد و بوی خوشی از آن به مشام می‌رسد. گل‌های آن از بهمن تا اوایل فروردین می‌رویند. برگ‌های آن سبز و گل‌هایش سفید است. پوست این درخت بخشی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ ما این پوست را می‌گیریم و معمولاً آن را پودر می‌کنیم تا در غذاها یا دمنوش‌ها استفاده کنیم.

یک ضرب المثل چینی می‌گوید: “اگر نصف سال مرتباً دارچین بخورید، همیشه جوان خواهید ماند.” دارچین راز جوانی است و مصرف روزانه آن به سلامتی و جوانی کمک می‌کند. دارچین بهترین دارو برای بازگرداندن انرژی است؛ مهم نیست که ضعف شخص ناشی از پیری، استرس یا بیماری‌های سخت باشد.

دمنوش دارچین رگ‌ها را باز کرده و گردش خون را بهبود می‌بخشد. همچنین دمنوش دارچین عملکرد هورمون انسولین را در بدن بهتر کرده و به همین دلیل بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون دارد. خیلی از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده‌اند که مصرف یک قاشق چای‌خوری دارچین در روز تأثیر خوبی بر قند خونشان داشته است.

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که دارچین می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. همچنین دارچین سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماری‌ها تقویت می‌کند و می‌توان گفت که اثرش مشابه پنی‌سیلین و آنتی‌بیوتیک است. روزانه مصرف عسل و پودر دارچین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از حمله باکتری‌ها و ویروس‌ها حفاظت کند.

دارچین به خاطر داشتن اسانس و تانن، خاصیت محرک و قابض دارد و به عنوان تقویت‌کننده عمل هضم غذا و گردش خون شناخته می‌شود. همچنین به دلیل تانن، برای رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون نیز استفاده می‌شود و به شکل دارو مانند پودر و تنتور به کار می‌رود.

از دارچین برای بهبود سوءهاضمه، به‌ویژه در موارد نفخ، به عنوان بادشکن استفاده می‌شود. مصرف عسل و پودر دارچین نه تنها درد و نفخ معده را درمان می‌کند، بلکه زخم معده را نیز بهبود می‌بخشد. این ترکیب قوی و مقوی است و برای خفقان، وسواس، ترس، جنون و تقویت معده و کبد و رفع بوی بد دهان، قطع سرفه‌های رطوبی، تنگی نفس بسیار مفید است.

علاوه بر تمام این خواص، دارچین طعم بسیار خوبی نیز دارد. برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت دارچین بهره‌مند شوید، می‌توانید در حین دم کردن چای، مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا با چای دم بکشد.

طرز تهیه دمنوش دارچین

مواد لازم: دو قاشق غذاخوری چوب دارچین خرد شده، دو قاشق مرباخوری عسل به ازای هر لیوان، ۳ لیوان آب جوش.
طرز تهیه: دارچین را بشویید و سپس آن را با آب جوش در قوری چینی بگذارید و روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت دم کنید.

سپس دم‌کرده را در یک لیوان یا فنجان بزرگ بریزید، عسل را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً حل شود و به آرامی آن را میل کنید. این نوشیدنی برای مشکلات گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن بسیار مفید است.

احتیاط: دارچین به دلیل طبیعت گرمش ممکن است در افراد گرم مزاج باعث عوارضی مانند خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و … شود، بنابراین باید با توجه به نوع مزاج مصرف شود.

نکاتی درباره نگهداری دارچین

دارچین پودرشده در ظرف پلاستیکی نگهداری نشود. هرچه پوست دارچین کهنه‌تر باشد، اسانس کمتری خواهد داشت.

موارد منع مصرف دارچین

  1. بهتر است در دوران بارداری از دارچین استفاده نکنید یا مصرف آن را محدود کنید زیرا ممکن است باعث زایمان زودرس شود.
  2. مصرف دارچین در دوران شیردهی نیز توصیه نمی‌شود.
  3. افرادی که به دارچین آلرژی دارند، باید از مصرف آن خودداری کنند.
  4. دارچین خواص زیادی دارد ولی مانند هر ماده دیگری، مصرف بیش از حد آن مضر است، پس در مصرف آن دقت کنید.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

با خواص بی نظیر دمنوش دارچین برای سلامت بدن آشنا شوید (2 نکته مهم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا