رسپی

با دستور تهیه نارنج پلو و خواص آن آشنا شوید (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه نارنج پلو

دستور تهیه نارنج پلو موضوع امروز ماست. این غذا یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی از افغانستان است. شما می‌توانید نارنج پلو را در مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی سرو کنید و لحظات خوبی برای مهمانانتان بسازید.

دستور تهیه قدم به قدم نارنج پلو

مواد لازم برای تهیه نارنج پلو افغانی:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
  • روغن کنجد یا روغن ویتامین دی: به مقدار لازم
  • پوست نارنج (خلالی خرد شده): به مقدار لازم
  • خلال بادام (خیس کرده): ۱۰۰ گرم
  • خلال پسته: ۱۰۰ گرم
  • پیاز (نگینی خرد شده): ۲ عدد
  • هل (ساییده شده): ۱ ق چ
  • زعفران (دم کرده): ½ لیوان
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم

مراحل تهیه نارنج پلو:

ابتدا خلال نارنج را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس می‌کنیم. سپس آنها را از صافی رد کرده و در یک قابلمه کوچک یک لیوان آب می‌ریزیم تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، آب نارنج را حدود ۳ تا ۴ بار خالی می‌کنیم تا تلخی آن از بین برود.

بعد از اینکه تلخی نارنج گرفته شد، ⅓ لیوان آب به همراه شکر، زعفران و هل ساییده شده به خلال‌ها اضافه کرده و اجازه می‌دهیم با حرارت ملایم برای مدتی بپزند تا طعم خوب بگیرند و آب آنها کاملا بخار شود.

در این مرحله، پیاز نگینی را با روغن کنجد یا روغن ویتامین دی سرخ کرده و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می‌کنیم. سپس نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه را به همراه زعفران دم کرده اضافه کرده و اجازه می‌دهیم به مدت ۲۰ دقیقه بپزد.

برنج را آبکش کرده و آن را درون قابلمه می‌ریزیم. سپس به‌صورت لایه‌ای از مواد و برنج قرار می‌دهیم. در پایان کمی روغن و زعفران دم‌کرده روی برنج می‌ریزیم و به مدت ۳۰ دقیقه دم می‌کنیم. برای سرو، پلو را با خلال بادام و پسته تزئین می‌کنیم.


خواص نارنج پلو

۱. خواص روغن کنجد در نارنج پلو

یکی از خواص روغن کنجد این است که نقطه‌ی دود آن ۴۰۰ درجه‌ی فارنهایت (۲۰۴.۴ درجه‌ی سانتی‌گراد) است. بنابراین می‌توان از این روغن برای پخت انواع غذاها استفاده کرد بدون اینکه بخار مضر از آن خارج شود.

روغن کنجد همچنین منبع خوبی از ویتامین E است و مصرف آن می‌تواند کلسترول خون را کاهش دهد. اسیدهای چرب غیراشباع موجود در این روغن، آن را به یک انتخاب مناسب برای کنترل چربی خون تبدیل می‌کند، به‌خصوص برای کسانی که چربی خون و فشار خون بالا دارند. این روغن برای تهیه غذاهای روزانه ایده‌آل است.

“““html

شان استفاده کنند.

کالری روغن کنجد: 100 گرم روغن کنجد چقدر کالری دارد؟

2. خواص پوست نارنج در نارنج پلو

پوست نارنج بسیار پرخاصیت است. طبیعت پوست نارنج، گرم و خشک می‌باشد. از خلال پوست نارنج می‌توان مربا تهیه کرد یا با خیساندن آن در سرکه، ترشی درست کرد.

مربا و ترشی پوست نارنج برای تقویت معده مفید هستند. پوست نارنج هم نشاط‌آور است و هم قلب و معده را تقویت می‌کند. اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب مصرف کنید، می‌تواند از استفراغ و تهوع جلوگیری کند و همچنین انگل‌های معده و روده را از بین ببرد.

با دستور تهیه نارنج پلو و خواص آن آشنا شوید (مرحله به مرحله)

ضماد آن با سرکه روی شقیقه می‌تواند سردرد را درمان کند. مصرف حدود چهار گرم از پوست خشک نارنج حالت تهوع و استفراغ را کاهش می‌دهد. برای جلوگیری از سردرد، پوست نارنج را در سرکه خیس کنید و از محلول به شقیقه‌ها بزنید.

3. خواص بادام در نارنج پلو

از فواید بادام می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود عملکرد مغز
  • پیشگیری از آلزایمر
  • کاهش کلسترول بد خون
  • تقویت استخوان‌ها
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • حفظ سلامت پوست و مو
  • کاهش فشار خون بالا
  • پیشگیری از سرطان

کالری بادام چقدر است؟ کالری بادام را چگونه بسوزانیم؟

4. خواص پیاز در نارنج پلو

ترکیبات پیاز شامل موادی هستند که خون را رقیق می‌کنند و این باعث پیشگیری از حملات قلبی می‌شود. کورستین موجود در پیاز توانایی مبارزه با بیماری‌های قلبی را دارد. این ترکیبات، ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی هستند که سلامت قلب را تقویت می‌کنند.

پیاز همچنین بخشی از رژیم غذایی فرانسوی است و محققان معتقدند که همین رژیم غذایی باعث کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی در فرانسوی‌ها شده است.

حالا با آنکه فرانسوی‌ها غذاهای پرکالری مصرف می‌کنند، به خاطر استفاده زیاد از پیاز، در خطر بیماری‌های قلبی و عروقی کمتر هستند.

پیاز همچنین می‌تواند سطح کلسترول خون را پایین بیاورد که این برای سلامت قلب مفید است. گزارشی از دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد که فلاونوئیدها در پیاز کمک می‌کنند تا سطح LDL (کلسترول بد) در افراد چاق کاهش یابد.

پیاز نیز باعث جلوگیری از چسبیدن پلاکت‌های خون به یکدیگر می‌شود، که اگر این کار اتفاق بیفتد، می‌تواند منجر به لخته شدن و در نهایت حملات قلبی گردد. بنابراین، پیاز می‌تواند از فشار خون بالا جلوگیری کرده و خطر حملات قلبی را کم کند.

کالری پیاز: 100 گرم پیاز چقدر کالری دارد؟

با توجه به موارد بیان شده، می‌توان نتیجه گرفت که خواص نارنج پلو بسیار زیاد است و بهتر است حتماً این غذا را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

دستور تهیه لاندی پلو افغانی، غذای سالم + فیلم

دستور تهیه پخت دلده، غذای خوشمزه افغانی

دستور تهیه سبزی چلو افغانی به همراه کلیپ

دستور تهیه شوله غوربندی، غذای محبوب افغانی

دستور تهیه روت، شیرینی بی‌نظیر افغانی به زبان فارسی دری

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا