گل و گیاهان

با روش کاشت جوانه گندم آشنا شوید (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

راهنمای کاشت گندم

گندم نماد فراوانی و برکت است. امروزه، خیلی از افراد به کاشت گندم در گلدان یا باغچه‌های خانگی خود علاقه دارند. با کاشت گندم به شکل کوچک، نه تنها می‌توانید از فواید سلامتی آن بهره‌مند شوید، بلکه از زیبایی آن نیز لذت خواهید برد.

کاشت گندم معمولاً در مزارع وسیع و در ابعاد هکتار انجام می‌شود. بیش از نیمی از زمین‌های کشاورزی جهان به کشت گندم اختصاص یافته است. اگر به تاریخ نگاه کنیم، گندم حدود ده تا پانزده هزار سال قبل از میلاد مسیح وجود داشته است.

کاشت گندم در گلدان، زیبایی خاصی به آشپزخانه یا هر جایی که برای کاشت آن انتخاب می‌کنید، می‌بخشد. دانه‌های گندم که جوانه زده‌اند را در یک گلدان خوشگل که حاوی ترکیبی از کوکوپیت، پرلیت و پیت‌ماس است بکارید و به‌طور مرتب آن را آبیاری کنید. نور کافی خورشید و دمای بین ۲۰ تا ۲۷ درجه بهترین شرایط برای کاشت گندم در گلدان است.

روش کاشت گندم در گلدان

گندم یکی از مهم‌ترین گیاهان زراعی است که در شرایط آب و هوایی مختلف قابل کشت می‌باشد. کاشت گندم راحت است و به تغییرات محیطی خیلی حساس نیست.

شرایط محیطی لازم برای کاشت گندم

خاک: بهترین خاک برای کشت گندم، خاک لومی با کیفیت بالا است. خاک شنی و رسی عمیق با زهکشی مناسب هم برای رشد گندم خوب است. برای کاشت در گلدان، ترکیب کوکوپیت، پرلیت و پیت‌ماس پیشنهاد می‌شود که رطوبت لازم برای گیاه را تأمین می‌کند.

دما: گندم گیاهی است مقاوم و به تغییرات دما حساس نیست. کاشت گندم می‌تواند در دماهای مختلف انجام شود. دمای ایده‌آل برای رشد و جوانه‌زنی گندم بین ۴ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد است. اما دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد بهترین دما برای رشد سریع و سالم گندم به حساب می‌آید.

آبیاری:نیاز آبی گندم متعادل است و خاک گلدان باید بین دو آبیاری خشک شود. آبیاری زیاد و غرقابی کردن این گیاه، به ویژه قبل از جوانه‌زنی بذر، می‌تواند باعث خفگی و پوسیدگی بذر شود.

کوددهی: برای اینکه گیاه بهتر و سریع‌تر رشد کند، می‌توانید از کودهای فسفر، پتاسیم و نیتروژن یا کود کمپوست استفاده کنید. این کودها باید در سه نوبت در طول رشد گیاه استفاده شوند.

نور:گندم به نور کافی خورشید نیاز دارد، بنابراین مکان‌هایی در خانه که در طول روز نور خوبی دارند را برای نگهداری گلدان انتخاب کنید.

گلدان: برای کاشت گندم در گلدان، بهتر است از گلدان‌های متوسط یا گلدان‌های جعبه‌ای استفاده کنید. این کار به گیاه کمک می‌کند تا فضای کافی برای رشد ریشه‌هایش داشته باشد. می‌توانید تعداد زیادی بذر را در یک گلدان بکارید.

جوانه گندم

انتخاب بذر مناسب گندم

انتخاب بذر مناسب برای کاشت گندم در گلدان یا باغچه اولین و مهم‌ترین کار است. بذر گندم قبل از کاشت باید ضدعفونی شود. بذر باید قوه نامیه بالا، محصول‌دهی خوب، مقاومت به آفات و بیماری‌ها و خلوص کافی داشته باشد.

“““html

انتخاب بذر مناسب برای محصولات مختلف نیازمند دقت زیادی است.

با روش کاشت جوانه گندم آشنا شوید (2 نکته مهم)

مراحل کاشت گندم در گلدان

1. برای کاشت گندم در گلدان، ابتدا بذرها را یک شب در آب ولرم بخیسانید. این کار کمک می‌کند تا بذرها سریع‌تر جوانه بزنند.
2. می‌توانید بذرها را در عمق ۳ تا ۴ سانتی‌متری خاک بکارید، حتی اگر هنوز جوانه نزده باشند. اما پیشنهاد ما این است که ابتدا بذرها را بگذارید جوانه بزنند و بعد آن‌ها را به گلدان منتقل کنید.
3. اگر بذرهای جوانه‌زده را کاشتید، آن‌ها را بر روی سطح خاک بگذارید و به آرامی آب را روی آن‌ها اسپری کنید.
4. گلدان را در جایی با نور ملایم و کافی قرار دهید و از تابش مستقیم خورشید بر روی آن بپرهیزید.

گیاه گندم رنگ سبز روشنی دارد و در طول رشدش، زیبایی و طراوت را به خانه یا آشپزخانه شما می‌آورد. وقتی رنگ گندم‌ها طلایی شد، زمان برداشت آن‌ها رسیده است. دانه گندم شامل ۷ تا ۱۸ درصد پروتئین، ۶۰ تا ۷۰ درصد نشاسته، ۲ تا ۲/۵ درصد سلولز (فیبر خام) و ۲ تا ۵/۱ درصد چربی، همچنین انواع مواد معدنی و ویتامین‌هاست. ارزش غذایی بالای گندم غیرقابل انکار است، چون گندم یکی از مهم‌ترین منابع غذایی انسان‌ها به شمار می‌رود.

گلدان گندم

روش کاشت جوانه گندم در گلدان

خیساندن و جوانه‌زنی دانه‌های گندم

  • دانه‌های گندم را به نام‌های دانه سخت زمستانی گندم یا توت گندم نیز می‌شناسند. شما می‌توانید یک بسته دانه گندم را از فروشگاه خریداری کنید. بهتر است به دنبال دانه‌های ارگانیک باشید تا مطمئن شوید که دانه‌ها تحت تاثیر آفت‌کش‌ها نبوده‌اند و گیاه سالمی به عمل می‌آورد.
  • برخی مراحل را برای آماده‌سازی دانه‌ها انجام دهید. قبل از خیساندن دانه‌ها، باید مقدار آن‌ها را اندازه‌گیری و شستشو کنید. برای یک سینی 16×16 اینچی (معادل 40.64×40.64) حدود دو پیمانه دانه کافی است.
  • دانه‌ها را در آب سرد و تمیز با یک صافی با سوراخ‌های بسیار کوچک بشویید. آب اضافی آن‌ها را به خوبی از صافی بگذرانید و دانه‌ها را در یک کاسه عمیق قرار دهید.
  • دانه‌ها را خیس کنید؛ خیساندن دانه‌ها باعث جوانه زدن آن‌ها می‌شود. در این مرحله، ریشه‌های کوچک از دانه‌ها بیرون می‌آید. آب سرد تمیز (ترجیحاً فیلتر شده) را به کاسه دانه‌ها اضافه کنید، به میزانی که حدود 3 برابر مقدار دانه باشد. در ظرف را پوشانده یا روی آن پلاستیک بگذارید و حدود 10 ساعت یا از شب تا صبح بخیسانید.
  • بعد از 10 ساعت، آب را تخلیه کرده و دوباره آب سرد فیلتر شده (حدود 3 برابر مقدار دانه) اضافه کنید. بگذارید که دانه‌ها برای 10 ساعت دیگر خیس بخورند. این کار را یک بار دیگر انجام دهید تا کل فرآیند خیساندن به 3 بار برسد.

بخش دوم: کاشتن دانه‌های گندم

سینی دانه‌ها را برای کاشت آماده کنید. سینی را با دستمال کاغذی ردیف‌گذاری کنید تا از ریشه زدن گیاه درون سوراخ‌های پشت سینی جلوگیری شود. یک لایه ۵ سانتی‌متری یکنواخت از کود کمپوست آلی یا خاک گلدان در سینی پخش کنید.

از دستمال کاغذی‌هایی استفاده کنید که به مواد شیمیایی یا رنگ آغشته نشده‌اند. دستمال کاغذی‌های بازیافتی بدون مواد شیمیایی معمولاً در فروشگاه‌های مواد غذایی سالم یافت می‌شوند.

استفاده از کمپوست مرطوب یا خاک گلدان عاری از آفت‌کش‌ها و مواد شیمیایی دیگر توصیه می‌شود. استفاده از خاک ارگانیک به شما کمک می‌کند تا نتیجه بهتری از گندم کاشته شده بگیرید.

“““html

دانه‌ها را بکارید. دانه‌ها را به صورت یکدست بر روی کمپوست یا خاک گلدان قرار دهید. به آرامی آن‌ها را درون خاک فشار دهید، اما نیازی نیست که کاملاً زیر خاک بروند.

در کنار هم بودن دانه‌ها اشکالی ندارد، فقط مطمئن باشید که در یک ناحیه، تعداد زیادی دانه وجود نداشته باشد. هر دانه به فضای کمی برای رشد نیاز دارد. به آرامی سینی را آب بدهید و مطمئن شوید که هر دانه مقداری آب دریافت کند. روی سینی را با چند تکه روزنامه مرطوب بپوشانید تا دانه‌ها محافظت شوند.

دانه‌ها را مرطوب نگه‌ دارید. مهم است که در چند روز اول بعد از کاشت، دانه‌ها خشک نشوند. بعد از اینکه دانه‌ها در سینی ریشه زدند، آن‌ها را مرطوب نگه دارید. روزنامه را بردارید و هر روز صبح سینی را آب‌پاشی کنید تا خاک مرطوب شود، اما نباید پر از آب شود.

هر شب قبل از خواب با یک اسپری آب، دانه‌ها را کمی مرطوب کنید تا در طول شب خشک نشوند. روزنامه را هم اسپری کنید تا به مرطوب ماندن دانه‌ها کمک شود. بعد از چهار روز، روزنامه را بردارید. آبیاری گیاه جوانه‌زده را یک بار در روز ادامه دهید و آن را در نور خورشید ملایم قرار دهید. نور مستقیم خورشید به گیاه آسیب می‌زند، بنابراین مطمئن شوید که گیاه همیشه در مکان سایه‌دار قرار دارد.

کاشت گندم

مرحله آخر: برداشت جوانه گندم

منتظر باشید تا گیاه شکاف بخورد. وقتی جوانه‌ها بالغ شوند، یک شاخه جدید از درون جوانه اصلی شروع به رشد می‌کند. این فرایند “فتق” نامیده می‌شود و به معنای آماده بودن گیاه برای برداشت است. در این مرحله، ارتفاع گیاه به حدود 6 اینچ (15.24 سانتی‌متر) می‌رسد و معمولاً پس از 9 یا 10 روز از کاشت، قابل برداشت خواهد بود.

گیاه را بالای ریشه قطع کنید. برای برداشت از قیچی استفاده کنید و آن را در یک ظرف جمع‌آوری کنید. گیاه برداشت شده برای گرفتن عصاره آماده است. می‌توانید گیاه را به مدت یک هفته در یخچال نگه‌دارید، اما اگر بعد از برداشت بلافاصله آب‌گیری شود، بهترین طعم و بیشترین خواص را خواهد داشت.

برای تولید محصول دوم، به آبیاری گیاه ادامه دهید. محصول دوم را هنگامی که گیاه بالغ شد، برداشت کنید. گاهی اوقات می‌توان محصول سوم نیز برداشت کرد، اما تردی و شیرینی آن به اندازه محصول اول نخواهد بود. سینی دانه‌ها را خالی کرده و آن را برای کاشت مجدد آماده کنید.

فرایند را دوباره آغاز کنید. برای گرفتن یک لیوان عصاره گندم، به مقدار زیادی گیاه گندم نیاز است. اگر می‌خواهید گندم را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، احتمالاً به بیش از یک سینی برای کاشت دانه‌ها نیاز خواهید داشت.

زمانبندی کاشت و برداشت را طوری تنظیم کنید که در حالی که یک سری دانه‌ها در حال ریشه‌زنی هستند، سری جدیدی در حال خیساندن باشد. اگر چند سری دانه در مراحل مختلف داشته باشید، می‌توانید به اندازه کافی گیاه برای مصرف یک لیوان عصاره در هر روز داشته باشید.

divider

بیشتر بخوانید:

divider

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا