تغذیه سالم

با فواید بی نظیر ریشه تارو برای سلامت بدن آشنا شوید (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

ریشه تارو چیست و چه خواصی دارد؟

ریشه تارو یک سبزی است که از نوع ریشه‌ای و نشاسته‌دار بوده و اصل آن به آسیا برمی‌گردد، اما در نقاط مختلف جهان طرفدار دارد. پوست ریشه تارو قهوه‌ایست و درون آن سفید رنگ با لکه‌های بنفش دیده می‌شود. وقتی ریشه تارو پخته می‌شود، طعم شیرینی ملایمی دارد و از نظر بافت مشابه سیب‌زمینی است.
ریشه تارو دارای مقادیر زیادی فیبر و دیگر مواد مغذی می‌باشد و فواید زیادی برای سلامتی به ارمغان می‌آورد، از جمله بهبود قند خون، سلامت روده و قلب.
یک فنجان (۱۳۲ گرم) ریشه تارو پخته شده حدود ۱۸۷ کالری دارد که بیشتر آن از کربوهیدرات‌هاست و کمتر از یک گرم پروتئین و چربی دارد.

ارزش غذایی ریشه تارو

یک فنجان (۱۳۲ گرم) ریشه تارو پخته شده حدود ۱۸۷ کالری دارد که بیشتر آن به دلیل کربوهیدرات‌هاست و شامل کمتر از یک گرم پروتئین و چربی می‌باشد.این مقدار ریشه تارو شامل ترکیبات زیر است:

  • فیبر: ۶٫۷ گرم
  • منگنز: ۳۰ درصد نیاز روزانه (DV)
  • ویتامین ب۶: ۲۲ درصد
  • ویتامین ای: ۱۹ درصد
  • پتاسیم: ۱۸ درصد
  • مس: ۱۳ درصد
  • ویتامین ث: ۱۱ درصد
  • فسفر: ۱۰ درصد
  • منیزیم: ۱۰ درصد

ریشه تارو مقادیر خوبی از مواد مغذی ضروری را داراست که مردم معمولاً به اندازه کافی از آنها بهره نمی‌برند، مانند فیبر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های ث و ای.

ریشه تارو کمک به کنترل قند خون

هرچند ریشه تارو یک سبزی ریشه‌ای نشاسته‌دار است، اما حاوی دو نوع کربوهیدرات است که برای کنترل قند خون مفیدند: فیبر و نشاسته مقاوم. فیبر نوعی کربوهیدرات است که بدن نمی‌تواند آن را هضم کند و به همین دلیل بر سطح قند خون تاثیری ندارد.

خواص تارو

فیبر همچنین به کاهش سرعت هضم و جذب دیگر کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند و از افزایش ناگهانی قند خون بعد از وعده‌های غذایی جلوگیری می‌کند. تحقیق‌ها نشان می‌دهند که افرادی که رژیم غذایی غنی از فیبر دارند (بیش از ۴۲ گرم در روز) می‌توانند سطح قند خون خود را به میزان تقریبی ۱۰ mg/dl کاهش دهند، به‌ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲.

ریشه تارو همچنین نوع خاصی از نشاسته به نام نشاسته مقاوم دارد. این نوع نشاسته نیز همانند فیبر بر قند خون تاثیر نمی‌گذارد، زیرا بدن انسان نمی‌تواند آن را هضم کند. تقریباً ۱۲ درصد نشاسته موجود در تاروی پخته از نوع نشاسته مقاوم است و این سبزی یکی از بهترین منابع این ترکیب می‌باشد.

ترکیب فیبر و نشاسته مقاوم باعث می‌شود که تارو یک انتخاب مناسب برای کربوهیدرات‌ها باشد، به‌خصوص برای افرادی که دیابت دارند. این ترکیبات همچنین به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند.
تحقیقات نشان می‌دهد که افرادی که فیبر بیشتری مصرف می‌کنند، معمولاً در خطر کمتری برای ابتلاء به بیماری‌های قلبی قرار دارند. یک مطالعه نشان داده که افزایش روزانه ۱۰ گرم فیبر می‌تواند خطر مرگ به علت بیماری قلبی را تا ۱۷ درصد کاهش دهد.

به نظر می‌رسد این اثر نتیجه خاصیت کاهنده کلسترول فیبر است، اما تحقیقات همچنان ادامه دارد. ریشه تارو در هر فنجان (۱۳۲ گرم) حاوی ۶ گرم فیبر است که بیشتر از دو برابر فیبر موجود در سیب‌زمینی می‌باشد. بنابراین، تارو یکی از منابع بسیار خوب فیبر محسوب می‌شود. این سبزی همچنین حاوی نشاسته مقاوم است که می‌تواند کلسترول را کاهش داده و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

ریشه تارو

خواص ضدسرطانی ریشه تارو

ریشه تارو شامل ترکیبات گیاهی به نام پلی‌فنول است که برای سلامت بسیار مفید هستند و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند. اصلی‌ترین نوع پلی‌فنول موجود در ریشه تارو “کوئرستین” نام دارد که در مقدارهای زیاد در پیاز، سیب و چای یافت می‌شود.
تحقیق‌ها در آزمایشگاه‌ها و روی حیوانات نشان داده‌اند که کوئرستین می‌تواند موجب مرگ سلول‌های سرطانی شود و…

“`html

با فواید بی نظیر ریشه تارو برای سلامت بدن آشنا شوید (2 نکته مهم)

و سرعت پیشرفت انواع مختلف سرطان را کاهش دهد.
کوئرستین همچنین یک آنتی‌اکسیدان قوی است که از بدن در برابر آسیب‌های شدید ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. این آسیب‌ها با بروز سرطان ارتباط دارند.

کاهش وزن با ریشه تارو

ریشه تارو منبع خوبی از فیبر است و هر فنجان آن ۶ گرم فیبر دارد. تحقیقات نشان داده‌اند که افرادی که فیبر بیشتری مصرف می‌کنند، معمولاً وزن و چربی بدن کمتری دارند.
این ویژگی احتمالاً به خاطر این است که فیبر سرعت خالی شدن معده را کاهش می‌دهد و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد و در نتیجه مقدار کالری جذب شده در طول روز را کاهش می‌دهد. این پروسه به مرور زمان ممکن است باعث کاهش وزن شود.

ریشه تارو برای روده مفید است

روش‌های مختلفی برای استفاده از ریشه تارو وجود دارد و می‌توان به راحتی آن را به رژیم غذایی اضافه کرد.

ریشه تارو برای روده و سیستم گوارش بسیار مفید است

از آنجا که ریشه تارو مقدار زیادی فیبر و نشاسته مقاوم دارد؛ مصرف آن می‌تواند به سلامتی روده کمک کند. همانطور که گفتیم، بدن شما نمی‌تواند فیبر و نشاسته مقاوم را هضم یا جذب کند. به همین دلیل، این مواد به صورت دست‌نخورده به روده بزرگ می‌رسند و در آنجا توسط میکروب‌های مفید تجزیه می‌شوند و به رشد آن‌ها کمک می‌کنند.
زمانی که باکتری‌های روده این الیاف را تجزیه می‌کنند؛ اسیدهای چربی تولید می‌شود که زنجیره‌های کوتاهی دارند. سپس سلول‌های روده از این اسیدهای چرب تغذیه می‌کنند و سالم و قوی می‌مانند.

یک مطالعه بر روی خوک‌ها نشان داد که رژیم‌های غذایی سرشار از نشاسته مقاوم می‌تواند باعث افزایش تولید اسیدهای چرب حاوی زنجیره کوتاه و کاهش آسیب به سلول‌های روده شود و در نتیجه سلامتی روده بزرگ را بهبود بخشد.

عکس تارو

نکته جالب این است که تحقیقات انسانی نیز نشان داده‌اند که در روده افرادی که دچار اختلالات التهابی مانند کولیت اولسراتیو هستند، سطح اسیدهای چرب حاوی زنجیره کوتاه بسیار کمتر از افراد عادی است.

برخی از تحقیقات نیز نشان داده‌اند که مصرف فیبر و نشاسته مقاوم می‌تواند سطح این اسیدها را در روده افزایش دهد و از بدن در برابر ابتلا به بیماری‌های التهابی روده و سرطان روده بزرگ محافظت کند.

با ریشه تارو می‌توانید غذاهای مختلف و آسان تهیه کنید

ریشه تارو دارای بافت نشاسته‌ای و طعمی ملایم و کمی شیرین است. طعم آن شبیه سیب‌زمینی شیرین است. بنابراین می‌توان از آن برای تهیه میان‌وعده‌ها و غذاهای مختلف به جای سیب‌زمینی شیرین استفاده کرد.

  • چیپس تارو: ریشه تارو را نازک حلقه کرده و در فر بپزید یا سرخ کنید.
  • چای تارو: کمی تارو را رنده کرده یا از پودر تارو در چای استفاده کنید. این پودر رنگ بنفش به چای می‌دهد.
  • نان و شیرینی تارو: در برخی کشورها شیرینی و نان‌های تهیه‌شده با تارو از دسرهای محبوب هستند.
  • کیک تارو: تارو پخته شده را با چاشنی‌ها، آرد و تخم‌مرغ مخلوط کنید و در قالب کیک بریزید. سپس قالب را در فر قرار دهید و تا زمانی که کاملاً پخته شود صبر کنید.
  • در سوپ‌ها و خورش‌ها: می‌توانید تکه‌های خردشده تارو را بپزید و به عنوان دورچین یا در خوراک‌ها و سوپ‌ها به جای سیب‌زمینی استفاده کنید.
مهم است که ریشه تارو را تنها به صورت پخته استفاده کنید. تارو خام حاوی پروتئازها و اگزالات است که ممکن است باعث سوزش در دهان شود. پختن ریشه تارو این ترکیبات را غیرفعال می‌کند.

نکته کلی:

تارو یک گیاه ریشه‌ای و نشاسته‌ای با طعمی ملایم و شیرین است. این ریشه منبع بسیار خوبی از مواد مغذی مختلفی از جمله فیبر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های C و E است که بسیاری از افراد به اندازه کافی از آن‌ها استفاده نمی‌کنند.

تارو همچنین منبع بسیار خوبی از فیبر و نشاسته مقاوم است. همانطور که می‌دانید بهبود سلامت قلب، بهبود سطح قند خون، کاهش وزن و بهبود سلامت روده از جمله فواید این ترکیبات برای بدن هستند.

ریشه تارو حاوی انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است. این ترکیبات از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و سرطان محافظت می‌کنند. قبل از مصرف، حتماً تارو را بپزید تا ترکیباتی که ممکن است باعث سوزش دهان شوند، غیرفعال شوند.

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا