رسپی

با ۲۰ ترفند خوشمزه ترین دلمه برگ مو را درست کنید

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آیا شما هم به دنبال روش‌هایی برای خوشمزه‌تر کردن دلمه برگ مو هستید؟ دلمه برگ مو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که طعم آن به نوع چاشنی‌ها و سبزیجاتی که استفاده می‌شود بستگی دارد. در این مقاله از رضیم بلاگ قرار است با ۲۰ ترفند برای تهیه دلمه برگ مو خانگی آشنا شوید.

رازهای خوشمزه شدن دلمه برگ مو

برای درست کردن دلمه برگ مو، رعایت نکات و ترفندهایی ضروری است. اگر این نکات را ندانید، ممکن است دلمه شما به خوبی مزه ندهد. در ادامه به ۲۰ نکته کلیدی در تهیه دلمه برگ مو اشاره خواهیم کرد.

۱- از سبزی مناسب استفاده کنید

برای خوشمزه‌تر کردن دلمه برگ مو، از سبزیجات تازه و متنوع استفاده کنید. سبزهای مانند گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون تازه به خوبی طعم دلمه را بیشتر می‌کنند. همچنین می‌توانید مقدار کمی پیازچه خرد شده هم به آن اضافه کنید. فراموش نکنید که قبل از خرد کردن سبزی‌ها، ساقه‌های ضخیم را جدا کنید.

۲- از برگ مناسب برای دلمه استفاده کنید

نوع برگ‌هایی که برای دلمه استفاده می‌کنید تاثیر زیادی بر طعم آن دارد. بهتر است از برگ‌های تازه با رنگ سبز روشن استفاده کنید. برگ‌های تیره و ضخیم معمولاً طعم خوبی ندارند و دلمه را خراب می‌کنند. بهترین اندازه برای برگ‌ها، اندازه کف دست است.

بیشتر بخوانید: رسپی کنسرو برگ مو

هر چه برگ‌ها تیره‌تر و ضخیم‌تر باشند، به معنی پیرتر بودن آن‌هاست و بعد از پخت سفت می‌شوند. اگر برگ‌های شما ضخیم هستند، بهتر است آن‌ها را چند دقیقه بجوشانید و سپس استفاده کنید.

از برگ مناسبی برای دلمه استفاده کنید

۳- از چاشنی مناسب برای دلمه استفاده کنید

چاشنی‌های مناسب دلمه برگ مو شامل سرکه و آبلیمو است. عده‌ای از ادویه‌ها استفاده می‌کنند و بعضی دیگر، از دارچین و پودر سیر هم به دلمه اضافه می‌کنند. ترکیب ادویه‌های چون فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین، پودر گل محمدی، زردچوبه، پودر سیر و نمک بهترین گزینه برای دلمه است. همچنین اضافه کردن کمی رب انار ملس و رب گوجه‌فرنگی طعم بهتری به غذا می‌دهد.

۴- دلمه را در فر بپزید

اگر می‌خواهید دلمه‌ای ترد داشته باشید، می‌توانید بعد از آماده شدن دلمه آن را چند دقیقه در فر قرار دهید. اگر مایکروویو دارید، دلمه‌ها را ۱ تا ۲ دقیقه در مایکروویو قرار دهید تا ترد شوند.

بعد از آماده شدن دلمه را در فر قرار دهید

۵- مراقب وا رفتن دلمه‌ها باشید

استفاده از آب زیاد هنگام پخت دلمه می‌تواند آنها را وا ببرد. باید میزان آب را طوری تنظیم کنید که کمی پایین‌تر از سطح دلمه‌ها باشد. همچنین اگر برگ‌های شما کوچک هستند، ممکن است دلمه‌ها بعد از پخت از هم بپاشند. برای جلوگیری از این مشکل، از برگ‌هایی به اندازه کف دست استفاده کنید یا دو برگ را روی هم قرار دهید.

۶- مراقب چسبیدن دلمه‌ها به کف قابلمه باشید

برای جلوگیری از چسبیدن دلمه‌ها به قابلمه در هنگام پخت، حتماً چند عدد…

“““html

با ۲۰ ترفند خوشمزه ترین دلمه برگ مو را درست کنید

برگ‌های مخصوص دلمه را در کف قابلمه بچینید و سپس دلمه‌ها را روی آن‌ها قرار بدهید. این کار کمک می‌کند که دلمه‌ها به کف قابلمه نچسبند و هنگام پخت شکل خود را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه برگ مو ترکیه‌ای

۷- دلمه‌ها را به درستی بپیچید

یکی از نکات مهم در تهیه دلمه برگ مو، چگونگی پیچیدن آن است. برای نرم شدن برگ‌ها، باید چند دقیقه آن‌ها را در آب بجوشانید. بعد، برگ‌ها را به آرامی روی سطح تمیز و صاف بچینید، طوری که سمت براق و صاف برگ بیرون باشد.

سپس کمی مواد دلمه را روی برگ‌ها قرار داده و برگ‌ها را مثل یک بقچه بپیچید. برای پیچیدن، ابتدا دو طرف برگ را به سمت وسط خم کنید و سپس آن را به صورت رولی بپیچید.

برای درست کردن دلمه برگ مو دلمه‌ها را به روش درستی بپیچید

۸- شعله گاز را تنظیم کنید

هنگام پخت دلمه، شعله گاز را روی حرارت متوسط قرار دهید. شعله خیلی زیاد باعث تبخیر آب و سوختن دلمه‌ها می‌شود، و شعله خیلی کم باعث می‌شود دلمه‌ها نرم و خراب شوند. بنابراین مهم است که حرارت را روی متوسط تنظیم کنید.

۹- لپه را بخیسانید

اگر در تهیه دلمه برگ مو از لپه استفاده می‌کنید، حتماً آن را برای چند ساعت در آب بخیسانید. این کار به کاهش نفخ آن کمک می‌کند و همچنین باعث پخت بهتر لپه می‌شود.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری دلمه پخته در فریزر

۱۰- برنج را بخیسانید

برای اینکه برنج بهتر و سریع‌تر بپزد، بهتر است آن را شسته و برای چند ساعت در آب بخیسانید و سپس بپزید.

۱۱- از برنج نیم دانه استفاده کنید

بهتر است برای تهیه دلمه به جای برنج کامل از برنج نیم دانه استفاده کنید. این کار باعث می‌شود برنج سریع‌تر بپزد و بافت بهتری پیدا کند.

۱۲- از آب گوشت استفاده کنید

اگر می‌خواهید سس دلمه‌تان خوشمزه‌تر شود، به جای آب می‌توانید مقداری آب گوشت اضافه کنید و دلمه‌ها را در آب گوشت بپزید. اگر به آب گوشت دسترسی ندارید، از عصاره گوشت برای مزه‌دار کردن غذا می‌توانید استفاده کنید.

از آب گوشت استفاده کنید برای خوشمزه تر شدن دلمه برگ مو

۱۳- دلمه‌ها را به درستی در قابلمه بچینید

برای جلوگیری از وا رفتن دلمه‌ها در حین پخت، باید آن‌ها را به آرامی و با کمی فشار در قابلمه بچینید. بعد از چینش دلمه‌ها، می‌توانید سس مخصوص را اضافه کنید.

۱۴- دلمه‌ها را به موقع سرو کنید

بعد از اینکه دلمه‌ها آماده شد، کمی صبر کنید تا خنک شوند و سپس آن‌ها را در ظرف مورد نظر سرو کنید. این کار کمک می‌کند که دلمه‌ها از هم نپاشند.

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه برگ مو خانگی

۱۵- چاشنی دلمه برگ مو را به موقع اضافه کنید

چاشنی یا سس دلمه باید بعد از اینکه دلمه‌ها پیچیده و در قابلمه چیده شدند، اضافه شود.

چاشنی دلمه برگ مو را به موقع اضافه کنید

۱۶- یک بشقاب روی دلمه‌ها قرار دهید

یک نکته مهم و…

“““html

برای پخت دلمه، بهتر است بعد از گذاشتن دلمه‌ها در قابلمه، یک بشقاب روی آن‌ها بگذارید. این کار کمک می‌کند که دلمه‌ها بهم نریزند و بهتر پخته شوند.

۱۷- صبر کنید تا سس به خورد دلمه برود

برای این که دلمه‌تان طعم خوبی بگیرد، باید صبر کنید تا تمام سس آن جذب شود. بهتر است دلمه را با سس کم سرو کنید، تا سس کاملا غلیظ شود.

۱۸- از روش مناسبی برای تزیین دلمه استفاده کنید

برای تزیین دلمه، می‌توانید از کمی پیاز داغ یا زرشک سرخ شده استفاده کنید. بعد از آماده شدن دلمه، آن را در ظرف ریخته و با پیاز داغ و زرشک تزیین کنید.

۱۹- از کمی شکر برای طعم دار کردن دلمه استفاده کنید

اگر دوست دارید دلمه‌تان کمی شیرین و ملس باشد، می‌توانید مقداری شکر به سس آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که دلمه‌تان خوشمزه‌تر شود.

۲۰- سرکه و آبلیمو را به موقع اضافه کنید

اضافه کردن سرکه و آبلیمو در ابتدای پخت دلمه، باعث می‌شود که دلمه‌تان خوب نپزد و سفت شود. بهتر است این چاشنی‌ها را در آخر و بعد از پخت دلمه اضافه کنید.

دلمه برگ مو یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه است. اگر با روش‌های درست کردن آن آشنا باشید، به راحتی می‌توانید آن را آماده کنید و طعم بهتری بگیرد. شما چه ترفندهایی برای تهیه این غذا دارید؟ خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا