بت بانکلینک باقلا پلو گوشت (مرحله به مرحله)

“`html
بت بانکلینک باقلا پلو گوشت
بانکلینک به فارسی باقلی یا باقلا است. مردم بلوچ باقلا را به روشهای مختلفی مصرف میکنند. وقتی فصل باقلا باشد، معمولاً باقلای نارس را با پلو تهیه و میل میکنند که شبیه لوبیا پلو است. در مرحله بعد، وقتی باقلا به رشد کامل میرسد، میتوان آن را به روشهای مختلفی پخت. یکی از این روشها طبخ برنج سمبوسه با باقلای تازه پوستکنده است.
کلسیم و پتاسیم موجود در باقلا میتواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری کند و به کنترل فشار خون بالا کمک نماید. همچنین خواصی از باقلا درباره سنگ کلیه، رماتیسم، مثانه و نقرس ذکر شده است. اما باقلا میتواند باعث تحریک بیماری فاویسم شود که به همین دلیل در فرهنگ عامه به آن باقلهای گفته میشود.
مصرف باقلا برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، میتواند خطرناک باشد. همچنین در بسیاری از افراد، باقلا ممکن است نتیجه آزمایش هپاتیت B را مثبت کند و باعث اشتباه در آزمایش خون شود، به همین دلیل به خانمهای باردار توصیه میشود که از مصرف آن پرهیز کنند تا به کودک آسیب نرسد. باقلا به طور کلی طبیعت سردی دارد و به دو شکل تازه و خشک مصرف میشود و دارای ویتامینهای A، B و C و همچنین املاح معدنی مانند آهن، آهک و فسفر است.
این گیاه برای کمخونی بسیار مفید است. اما توجه داشته باشید که برخی افراد به باقلا حساسیت شدید دارند، بنابراین در مصرف آن باید دقت کرد. در برخی افراد، باقلا میتواند باعث نفخ و سنگینی در سر و معده شود. برای جلوگیری از این عوارض، بهتر است که ابتدا باقلا را پوست کرده و آن را بجوشانید و آبش را دور بریزید. سپس به آن مقداری آب اضافه کرده و بعد از پخت با روغن بادام و ادویههای گرم مانند دارچین و فلفل مصرف کنید.
مصرف باقلای تازه ممکن است منجر به مسمومیت و حساسیت شدید شود که در مواردی خطرناک است، بنابراین در خوردن باقلای تازه و خام باید احتیاط کنید. معمولاً افرادی که به باقلای تازه حساسیت دارند، فاقد آنزیم خاصی هستند.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
باقلا پوست کنده : | 300 گرم |
برنج : | 6 پیمانه |
شوید : | 3 قاشق غذاخوری |
روغن : | به مقدار لازم |
زیره : | به مقدار لازم |
فلفل : | به مقدار لازم |
نمک : | به مقدار لازم |
مراحل پخت بت بانکلینک باقلا پلو گوشت
ابتدا باقلا را در روغن تفت میدهیم.
سپس به آن زیره و فلفل کوبیده شده و کمی آب اضافه میکنیم و میگذاریم باقلا به آرامی پخته شود.
زمانی که باقلا کاملاً پخته شد، آب و برنج را همراه با نمک به آن اضافه کرده و روی حرارت میگذاریم تا آب برنج تبخیر شود.
پس از اینکه آب برنج تمام شد، آن را دم میکنیم.
منبع : سرزمین غذا