رسپی

بت ماهی سورین (برنج ماهی شور) (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

بت ماهی سورین (برنج ماهی شور)

بت ماهی سورین (برنج ماهی شور) یکی از غذاهای محبوب استان سیستان و بلوچستان است که با ماهی خشک درست می‌شود. بر خلاف بسیاری از پلوی سبزیجات که از ماهی تازه و سرخ شده استفاده می‌کنند، این غذا کاملاً متفاوت است.

ساکنان سواحل خلیج‌فارس، ماهی را به صورت خشک هم مصرف می‌کنند. ماهی ساردین یا موتو و حشینه از جمله ماهی‌هایی هستند که در اقتصاد این منطقه بسیار استفاده می‌شوند و هنوز هم این سنت رایج است. بسیاری از ماهی‌ها به این صورت آماده می‌شوند تا بیشتر مورد استفاده قرار گیرند.

خشک کردن ماهی به معنای حذف آب از آن است. این کار می‌تواند به روش‌های مختلفی انجام شود، اما معمول‌ترین روش‌ها شامل استفاده از نمک، فشار مکانیکی و تبخیر رطوبت از سطح ماهی است. ماهی معمولاً بین ۷۵ تا ۸۵ درصد آب دارد و در دمای حدود ۵ درجه یا بالاتر، سریعاً به آلودگی می‌افتد.

بنابراین، خشک کردن ماهی از رشد میکروارگانیسم‌ها و واکنش‌های آنزیمی جلوگیری کرده و عمر مفید آن را افزایش می‌دهد. خشک کردن همچنین باعث می‌شود بافت ماهی محکم‌تر شود و در زمان پخت، تکه‌های آن از هم جدا نشود.

عمل خشک کردن به تشکیل غشایی روی سطح ماهی کمک می‌کند که آن را می‌پوشاند. این کار مانع از سخت شدن پوست بیرونی ماهی می‌شود و جلوی ایجاد محیط مناسب برای رشد باکتری‌ها را می‌گیرد.

مواد لازم:

ماهی خشک شده : 1 عدد
برنج : 6 پیمانه
گوجه فرنگی متوسط : 3 عدد
روغن مایع : 5 قاشق غذاخوری
فلفل سبز : 3 عدد

مراحل پخت :

گام 1: ماهی خشک را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب می‌جوشانیم.
گام 2: گوجه فرنگی و فلفل سبز را خرد کرده و در کمی روغن تفت می‌دهیم.
گام 3: سپس ماهی پخته شده را له کرده و به مخلوط گوجه اضافه می‌کنیم.
گام 4: در نهایت، برنجی که از قبل خیس کرده‌ایم را به مخلوط اضافه کرده و روی حرارت می‌گذاریم تا دم بکشد.

بت ماهی سورین (برنج ماهی شور)

گام 5: ماهی را به مدت کوتاهی مثل خورش با گوجه و فلفل سبز می‌پزیم و پس از دم کشیدن برنج، آن را روی برنج سرو می‌کنیم.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا