تغذیه سالم

برای بهبود سرماخوردگی شلغم خام بهتر است یا پخته؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

خاصیت شلغم خام بیشتر است یا پخته؟

عسل و شلغم دو آنتی اکسیدان قوی هستند و ترکیب این دو می‌تواند در درمان سرماخوردگی خیلی مؤثر باشد.
شلغم یکی از سبزیجات بسیار مفید و از قوی‌ترین آنتی بیوتیک‌ها به شمار می‌رود، اما متأسفانه کمتر از آن در وعده‌های غذایی استفاده می‌شود.

برای حفظ خواص سبزیجات، بهتر است آنها را خام مصرف کنیم. شلغم به خاطر داشتن ویتامین C بالا، بهترین حالت برای مصرفش خام و در سالاد یا به همراه غذا به شکل تزیینی مثل پیاز یا ترب است. اما اگر به دلایل معده‌ای نمی‌توانید شلغم خام مصرف کنید، بخارپز کردن آن و اضافه کردن در اواخر پخت غذا می‌تواند خواص آن را حفظ کند.

نکته : شلغم هم خام و هم پخته بسیار مفید است، اما برای دریافت بیشتر ویتامین C، بهتر است به صورت خام مصرف شود.
اگر سرماخورده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم شلغم پخته با عسل را مصرف کنید.

خواص شگفت‌انگیز شلغم برای سلامتی

شلغم سرشار از ویتامین C و آنتی بیوتیک قوی است که در درمان سرماخوردگی مؤثر است.
این سبزی به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود قوای جنسی و افزایش تعداد اسپرم‌ها کمک می‌کند.
همچنین شلغم سلامت قلب را بهبود می‌بخشد، خاصیت ضد التهاب دارد و به درمان بیماری‌های پوستی کمک می‌کند.
این سبزی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی می‌تواند از بروز سرطان پیشگیری کند.
سلامت پوست و مو را بهبود می‌بخشد و به تقویت بینایی و استخوان‌ها کمک می‌کند. همچنین، به دلیل داشتن کلسیم، در درمان آرتروز و رماتیسم نیز مؤثر است. شلغم کم کالری است و سرشار از فیبر که به کاهش وزن کمک می‌کند و به درمان کم‌خونی نیز کمک می‌کند.

فواید شلغم پخته

خاصیت شلغم پخته برای بهبود سرماخوردگی

عسل و شلغم دو آنتی اکسیدان قوی هستند که ترکیب شان برای درمان سرماخوردگی بسیار مؤثر است. برای استفاده مؤثر از شلغم خام، بهتر است که پس از جدا کردن ریشه و ساقه آن، مقداری عسل داخل شلغم بریزید تا آب آن به بیرون بیاید، سپس آن را بنوشید و از طعم شیرین آن به همراه غذا یا به صورت پخته استفاده کنید.

بهتر است از شلغم‌های کوچکتر استفاده کنید

سوپ یا آش شلغم به همراه سایر مواد غذایی که در تهیه سوپ استفاده می‌شود برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است. همچنین برای باز شدن مجاری تنفسی و پاکسازی سینوس‌ها، بخور شلغم می‌تواند مؤثر باشد.
اگر مشکلی با بوی شلغم پخته ندارید، می‌توانید شلغم آب‌پز شده همراه مقداری نمک برای درمان سرماخوردگی مصرف کنید یا با استفاده از آب‌میوه‌گیری از شلغم نوشیدنی تهیه کرده و استفاده کنید. همچنین غرغره کردن آب شلغم برای درمان گلودرد هم مفید خواهد بود.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا