برای ناهار کوفته زرشک و زردآلو بپزید (مناسب تابستان)

“`html
کوفته زرشک و زردآلو یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانی است که طعم آن ترکیبی از ترشی و شیرینی است و همه را به خود جذب میکند. برای درست کردن این غذا به مواد اولیه ساده نیاز دارید و با کمی وقت میتوانید یک غذای خوشمزه و مناسب مهمانی برای خانواده خود تهیه کنید. در این مقاله از رضیم بلاگ، طرز تهیه کوفته زرشک و زردآلو را به صورت مرحله به مرحله و با نکات مهم برای شما توضیح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه کوفته زرشک و زردآلو (برای مایه کوفته)
مواد لازم برای تهیه مایه کوفته به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
برنج پخته | ۱ پیمانه |
لپه پخته و آسیاب شده | ۱/۴ پیمانه |
پیاز رنده متوسط | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
سبزی معطر خرد شده (جعفری، شوید، نعناع) | به مقدار دلخواه |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
مواد لازم برای سس کوفته
مواد لازم برای سس کوفته به شرح زیر است:
زردآلو خشک | ۲۰ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
آب | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کوفته زرشک و زردآلو
- مدت زمان آمادهسازی و پخت این کوفته بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه است.
- مقدار مواد مورد نیاز در این رسپی مناسب برای ۳ تا ۴ نفر است و شما به راحتی میتوانید برای تعداد بیشتر، مقدار مواد را تغییر دهید.
- درجه سختی درست کردن این کوفته متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی مواد
برنج را از قبل بپزید و
“““html
و آبکش کنید. لپه را بپزید و در مخلوطکن یا آسیاب ریخته تا کاملاً له شود.
پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. زردآلوها را شسته و خرد کنید.
مرحله دوم: تهیه مایه کوفته
گوشت چرخکرده، برنج پخته، لپه آسیاب شده، پیاز رنده شده، تخممرغ، سبزی معطر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه ورز دهید تا مواد به خوبی به هم بچسبند و مایهای یکدست به وجود آید.
زرشک، گردو و پیازداغ را با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: رسپی قیسی تخم مرغ؛ یک صبحانه سریع و انرژیبخش
مرحله سوم: قالب زدن کوفتهها
مقداری از مایه کوفته را بردارید و در دستانتان گرد کنید.
وسط هر کوفته را گود کرده و مقداری از مخلوط زرشک و گردو را داخل آن قرار دهید. کوفتهها را به آرامی گرد کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوفته بوقلمون و گیلاس
مرحله چهارم: تهیه سس
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
زردآلوهای خرد شده، آب و نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم پخته شوند.
بیشتر بخوانید: خواص فوقالعاده شربت زرشک | چه افرادی نباید زرشک مصرف کنند؟
مرحله پنجم: پخت کوفتهها
یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کمی روغن در آن بریزید.
کوفتهها را در قابلمه بچینید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کمی سرخ شوند.
سس را روی کوفتهها بریزید و کمی آب اضافه کنید تا روی کوفتهها را بپوشاند.
اجازه دهید کوفتهها به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت با حرارت ملایم پخته شوند تا نرم و جا افتاده شوند.
توجه داشته باشید که برای اینکه کوفتهها نرم و خوشمزه شوند، باید به مدت کافی پخته شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی کوفته دست به گردن تهرانی
مرحله ششم: سرو
کوفتههای آماده را با سس غلیظ و برنج سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ران مرغ دروغین (به سبک ترکیهای)
نکات و فوت و فنهای تهیه کوفته زرشک و زردآلو
در تهیه کوفته زرشک و زردآلو به ۴ نکته زیر توجه کنید:
- برای اینکه کوفتهها شکل خود را حفظ کنند، بهتر است آنها را به اندازه متوسط و گرد قالب بزنید.
- میتوانید به جای زردآلو خشک از آلو خشک استفاده کنید.
- برای طعمدار کردن بیشتر کوفتهها میتوانید از ادویههای دلخواه مانند دارچین یا زنجبیل استفاده کنید.
- اگر دوست دارید کوفتههای شما تردتر شوند، میتوانید قبل از پختن آنها را در آرد سوخاری بغلطانید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، میتوانید یک کوفته زرشک و زردآلو خوشمزه و مجلسی تهیه کنید که همه اعضای خانواده از آن لذت ببرند.
امیدواریم که رسپی فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این کوفتههای جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.