بررسی ارزش غذایی 100 گرم ادامامه و مزایای آن برای سلامتی (2 نکته مهم)

خاصیت شگفت انگیز ادامامه برای سلامتی بدن
ادامامه نوعی لوبیا سبز است که بیشتر در ژاپن و چین رشد میکند. این لوبیا معمولاً به صورت خام یا پخته مورد استفاده قرار میگیرد و منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی دیگر است.
ادامامه معمولاً به عنوان میانوعده یا پیش غذا سرو میشود و میتوان آن را خام، پخته، یا کبابی مصرف کرد. همچنین، این لوبیا در بسیاری از غذاهای ژاپنی، مانند سوپ میسو، اوتامی و سوشی، استفاده میشود. ادامامه یک منبع عالی از پروتئین نیز هست.
یک فنجان ادامامه پخته شده حدود 15 گرم پروتئین دارد.
این مقدار معادل پروتئینی است که در یک تخممرغ بزرگ پیدا میشود!
ادامامه همچنین دارای مقدار خوبی از فیبر است.
یک فنجان ادامامه پخته شده تقریباً 7 گرم فیبر دارد که معادل فیبر موجود در یک سیب بزرگ است.
این لوبیا همچنین شامل ویتامینهای B6، فولات و منگنز است.
خواص ادامامه چیست؟
فواید خوردن ادامامه شامل موارد زیر میشود:
- کمک به کاهش وزن
- بهبود سلامت قلب
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- تقویت سلامت استخوانها
- افزایش سلامتی عمومی بدن با مصرف ادامامه
ارزش غذایی هر صد گرم ادامامه خام :
جدول ارزش غذایی 100 گرم ادامامه یا سویای کال
انرژی | 109 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 7.61 گرم |
پروتئین | 11.22 گرم |
چربی کل | 4.73 گرم |
کلسترول | 0 میلی گرم |
فیبر خوراکی | 4.8 گرم |
موارد احتیاط مصرف ادامامه
قبل از مصرف، حتماً ادامامه را بپزید. درست مانند سایر لوبیاها، ادامامه خام ممکن است دارای فیتواستروژنها و مواد سمی گیاهی باشد که برای سلامتی ضرر دارد. جوشاندن آن در آب نمک به مدت حداقل بیست دقیقه، این سموم را از بین میبرد و طعمی خوشمزه به آن میدهد.
همچنین، خوردن دانههای خام میتواند باعث ناراحتی معده، اسهال و استفراغ شود. بنابراین، اگر به آن حساسیت دارید، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.
روشهای آمادهسازی و سرو ادامامه چیست؟
معمولاً دانههای ادامامه را در آب نمک میجوشانند و به عنوان میانوعده سرو میکنند. برای خوردن، باید نخ کناری غلاف را بکشید و دانههای خوشمزه آن را میل کنید و سپس پوسته غلاف را دور بیندازید. ادامامه پخته شده طعمی شگفتانگیز دارد.