برگ چای و مزیت باور نکردنی آن (2 نکته مهم)

زمانی که در مورد برگهای چای صحبت میکنیم، باید درباره بوتههای چای هم اطلاعاتی داشته باشیم و نگرش شما نسبت به آن را تغییر دهیم. باید بدانید که همیشه بوتههای چای کوچک نیستند و برخی از درختان چای میتوانند تا ۱۵ متر ارتفاع داشته باشند. بعضی از آنها هم همیشه سبز هستند و برگهایشان را میتوان برای تهیه چای استفاده کرد. در ادامه به خواص برگ چای خواهیم پرداخت.
معرفی خواص برگ چای
همانطور که گفته شد، درختان چای میتوانند بسیار بزرگ باشند، اما به دلیل مسائل اقتصادی، آنها را کوتاه نگه میدارند و به همین دلیل در ذهن شما شاید همیشه بوتههای کوچکی از چای وجود دارد.
جالب است بدانید که اولین بار چای در چین در قرن ششم کشف شد و از ابتدا برای درمان بیماریها استفاده میشد. به تدریج این نوشیدنی محبوب شد و امروزه یکی از اصلیترین نوشیدنیها در مهمانیها، بهویژه در ایران است. تقریباً یک قرن طول کشید تا چای به کشورهای اروپایی صادر شود و جزو نوشیدنیهای مهم آنها شود.
شاید تا به حال برگ چای را بهصورت تازه دیده باشید چرا که در بیشتر خانهها معمولاً برگهای چای خشکشده وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با این گیاه، بیایید بررسی کنیم. در واقع برگ درخت چای شکل تیز و کشیدهای دارد و معمولاً با پرزهای سفیدی پوشیده شده و صاف و براق است.
در این برگها موادی مانند سلولز، صمغ، دکسترین، پکتین، چربی، موم، نشاسته، قند، اسید گالیک، اسید اگزالیک، پروتئین، الیاف، مواد معدنی، تانن و ترکیبات معطر وجود دارد. جالب است بدانید که حدود ۷۰ درصد از این برگها را آب تشکیل میدهد و تنها ۳۰ درصد آنها شامل مواد ذکرشده است. وقتی برگها چیده و خشک میشوند، از هر ۱۰۰ کیلوگرم برگ چای تازه، تقریباً ۲۳ کیلوگرم چای خشک بهدست میآید.
یکی از مهمترین خواص برگ چای، آنتیاکسیدان بودن آن است. رادیکالهای آزاد به طور مداوم بدن ما را تحت تاثیر قرار میدهند و ممکن است باعث بروز انواع بیماریها و مشکلات بشوند. نوشیدن چای به بدن ما کمک میکند تا این رادیکالهای آزاد را با استفاده از آنتیاکسیدانهای موجود در برگ چای خنثی کند و از بروز بیماریهایی مانند سرطان جلوگیری کند.
جالب است که رادیکالهای آزاد میتوانند بیش از ۵۰ نوع بیماری مختلف ایجاد کنند، بنابراین مصرف چای و برگهای آن میتواند در پیشگیری از بسیاری از بیماریها مفید باشد.
آنتیاکسیدانها حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی هستند، به همین دلیل میتوانند در درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماریها موثر باشند. از دیگر خواص این گیاه میتوان به وجود اسید آمینه، کافئین، سلولز، پروتئین، فلورین و منگنز اشاره کرد.
نوشیدن چای به صورت روزانه میتواند به شما کمک کند تا از بروز بیماریها در امان بمانید. اما اگر در این زمینه زیادهروی کنید، ممکن است مشکلاتی مانند کمبود آهن برای شما ایجاد شود، زیرا چای میتواند مانع از جذب آهن در بدن شود.