گل و گیاهان

بهبود رشد و عملکرد گیاهان با کود فرو ست (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

کود فروت ست چیست؟ مزایا و بهترین زمان استفاده از آن

کود دادن به درختان میوه کمک می‌کند تا میوه‌های بیشتری تولید کنند و برای باغداران و کشاورزان بسیار مهم است. استفاده از کود برای تغذیه درختان اهمیت زیادی دارد. یکی از پرکاربردترین کودها برای درختان میوه، کود فروت ست است که برای تأمین مواد مغذی درختان و افزایش مقاومت آن‌ها در فصل زمستان استفاده می‌شود.
این کود تأثیر زیادی بر کیفیت محصول نیز دارد. در این مقاله بیشتر درباره کود فروت ست، مزایای آن و نحوه استفاده از آن صحبت می‌کنیم:

کوددهی در برنامه‌ریزی تغذیه گیاهان بسیار مهم است. برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد که مواد مغذی به درستی در اختیار گیاه قرار گیرد. محلول‌پاشی با کود فروت ست یکی از روش‌های مؤثر برای افزایش تعداد میوه‌ها در باغات میوه است.

کود فروت ست یک کود شیمیایی مایع یا جامد است که به آن کود بهاره هم می‌گویند. دلیل این نام‌گذاری این است که مرحله اولیه شکل‌گیری میوه در نهنج را فروت ست می‌نامند. برای کشاورزان، تغذیه جوانه‌ها در اواخر اسفند و اوایل فروردین، زمانی که خاک دماهای خیلی پایینی دارد و برگ‌ها هنوز وجود ندارند، بسیار مهم است. استفاده از این کود موجب افزایش حجم و کیفیت میوه، کاهش ریزش جوانه، گل و میوه درختان، و بهبود گلدهی و تشکیل میوه می‌شود.

کود فروت ست

کود فروت ست حاوی عناصری مانند بور، ازت، روی و فسفر است که به تولید میوه‌های مناسب کمک کرده و از مشکلات لقاح گیاهان جلوگیری می‌کند. همچنین سرعت فعالیت‌های فتوسنتزی و آنزیمی را افزایش می‌دهد. برای تقویت مقاومت گیاه، این کود شامل آمینو اسید، فولیک اسید و جلبک دریایی نیز هست.

بهترین زمان استفاده از کود فروت ست دو هفته پس از برداشت محصول (قبل از ریزش برگ‌ها) و در فصل سرد، است. محصوص‌پاشی با این کود در باغات انجام می‌شود تا تأثیر خوبی بر روی فعالیت‌های درخت مانند جوانه‌زنی، گلدهی و میوه‌دهی داشته باشد. مرحله دوم در اوایل فصل یعنی در اواخر زمستان یا اوایل بهار است، زمانی که جوانه‌ها در حال رسیدن به مرحله تورم هستند و نمی‌توانند به اندازه کافی از خاک مواد غذایی بگیرند. قبل از گل‌دهی، این کود باید به صورت محلول‌پاشی استفاده شود.

استفاده از کود فروت ست بعد از برداشت محصول برای کاهش استرس درختان و تقویت آن‌ها بسیار توصیه می‌شود. مرحله سوم بعد از تشکیل میوه‌ها، برای افزایش اندازه، طعم و کیفیت میوه، محلول‌پاشی انجام می‌شود.

منبع : مزرعه

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا