بهترین روش برای تبدیل آلو به آلو بخارای براق و بازاری

“`html
آلو بخارا یکی از خوشمزهترین انواع آلو خشک است که معمولا از آلو زرد تهیه میشود، ولی بعضیها آن را با آلوی قرمز هم درست میکنند. درست کردن آلو بخارا در خانه خیلی ساده است و میتوانید از آن برای تهیه خورش یا به عنوان میانوعده استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ میتوانید با طرز تهیه آلو بخارا خانگی آشنا شوید.
طرز تهیه آلو بخارا با آلو زرد بدون پوست در خانه
برای خشک کردن این آلوها حدود نیم ساعت کار لازم است و بعد از آن باید چند روز آنها را در زیر آفتاب بگذارید تا خشک شوند.
مواد لازم برای تهیه آلو بخارا
آلوی زرد | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
سرکه سفید | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه آلو بخارا
در ادامه با مراحل درست کردن آلو بخارا خانگی آشنا میشوید.
مرحله اول: آلوها را بجوشانید
ابتدا آلوها را خوب بشویید. سپس یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، شکر و سرکه را به آن اضافه کنید. سپس آلوهای شسته شده را در آب جوش بریزید.
مرحله دوم: آلوها را آبکش کنید
زمانی که پوست آلوها کمی ترک خورد، میتوانید آنها را در آبکش بریزید و مقداری آب سرد رویشان بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش آلو بخارا با مرغ
مرحله سوم: پوست آلوها را جدا کنید
در این مرحله باید پوست آلوها را کاملا جدا کنید تا آلوها مانند آلو بخارای فروشگاهی براق شوند.
مرحله چهارم: آلوها را خشک کنید
آلوها را روی سینی بچینید و مقداری نمک رویشان بپاشید. بگذارید آلوها برای چند روز زیر نور خورشید بمانند تا کاملا خشک شوند. سپس میتوانید آلوها را در کیسه زیپدار گذاشته و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش گردو و آلو بخارا
طرز تهیه آلو بخارا با پوست
آلو زرد و قرمز | ۲ سبد |
جوهر لیمو | ۱ قاشق مرباخوری سرخالی |
شکر | ۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب | ۶ لیوان فرانسوی دستهدار |
مراحل طرز تهیه آلو بخارا با پوست
در ادامه با مراحل درست کردن آلو بخارا با پوست آشنا خواهید شد…
“““html
و با بافتی فوق العاده نرم و براق آشنا شوید.
مرحله اول: آلوی زرد را در شهد بجوشانید
برای تهیه آلو بخارا به این روش، اول به آلوها آب بزنید و دم آنها را جدا کنید. سپس در یک ماهیتابه بزرگ آب و شکر بریزید. ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و شکر کاملاً حل شود.
در این مرحله، جوهر لیمو را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید. بعد از حدود ۲ دقیقه، میتوانید آلوها را به ماهیتابه اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا شهد به خوبی به داخل آلوها نفوذ کند.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی زردآلو با رب انار
مرحله دوم: آلوها را آبکش کنید
آلوها را به آرامی زیر و رو کنید و سپس شعله را خاموش کنید. اجازه دهید آلوها ۵ دقیقه دیگر در شربت بمانند. حالا باید آلوها را آبکش کنید تا شهد اضافی آنها خارج شود.
مرحله سوم: آلو قرمز را آماده کنید
در این مرحله، شربت را دوباره روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس این شربت را برای جوشاندن آلوی قرمز استفاده کنید. برای این کار، همه مراحل را مجدداً برای آلو قرمز انجام دهید.
بیشتر بخوانید: ۳ روش خشک کردن آلو سیاه با پوست
مرحله چهارم: آلوها را خشک کنید
آلوها را به آرامی روی سینی بچینید و مراقب باشید که له نشوند. برای این کار میتوانید از قاشق کمک بگیرید. سپس سینی را برای ۲ روز زیر نور خورشید قرار دهید تا آلوها کاملاً خشک شوند.
بهتر است آلوها را برای ۲ ساعت در روز زیر نور آفتاب قرار دهید و سپس در سایه بگذارید تا آماده شوند.
مرحله پنجم: آلوها را دوباره در شهد بجوشانید
برای اینکه آلوها براق و خوشرنگ شوند، میتوانید بعد از خشک شدن آنها، شربت را دوباره روی حرارت قرار دهید و چند دقیقه بجوشانید تا غلیظ شود. سپس آلوهای خشک شده را بشویید و در این شربت بجوشانید. بعد از ۵ دقیقه حرارت را خاموش کنید و ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا آلوها در شربت بمانند.
بیشتر بخوانید: روش نگهداری گلابی به مدت طولانی
مرحله ششم: آلوها را زیر باد پنکه خشک کنید
بعد از جوشاندن دوباره آلوها، آنها را در سینی بچینید و به مدت ۱ روز در اتاق و زیر باد پنکه قرار دهید. در این مدت چندین بار آلوها را زیر و رو کنید تا کاملاً خشک شوند. بعد از یک روز آلوهای شما خشک میشوند و حالت نرم و شیشهای پیدا میکنند.
نکات و فوت و فنهای رسپی آلو بخارا
- برای تهیه آلو بخارا از آلوهای زرد و کمی کشیدهتر استفاده کنید.
- میتوانید آلوها را در دستگاه میوه خشککن قرار داده و خشک کنید.
- جدا کردن پوست آلو برای تهیه آلو بخارا اختیاری است و اگر دوست دارید میتوانید آلوها را با پوست نیز خشک کنید.
- بهتر است از آلوی گوشتی و شیرین استفاده کنید.
- له و آبدار بودن آلوها باعث میشود که بعد از خشک شدن شکل خوبی نداشته باشند.
- برای داشتن آلو بخارای براق و خوشمزه، بهتر است از شکر استفاده کنید.
- اگر میخواهید به روش تیزابی آلو بخارا تهیه کنید، از ترکیبی از آب و پودر بیکربنات پتاسیم خوراکی همراه با روغن سبزه استفاده کنید. آلوها را در این محلول قرار دهید تا خشک شوند. این روش پوست آلوها را نازکتر کرده و نفوذپذیری بیشتری ایجاد میکند.
- اگر آلوها نرم هستند، بهتر است آنها را فقط چند دقیقه بجوشانید و سریع آبکش کنید تا له نشوند.
- برخی افراد برای داشتن آلو بخارای براق از دود گوگرد استفاده میکنند. در این روش، مقداری گوگرد زیر آلوها قرار داده و آن را آتش میزنند تا دود کند.
- پس از نیم ساعت صبر کنید و سپس آلوها را در جلوی آفتاب خشک کنید. این کار آلوها را آبدار و براق خواهد کرد، اما باید توجه داشت که استفاده از گوگرد خطرناک است.
در این مقاله به ۲ روش مؤثر و کاربردی برای تهیه آلو بخارا خانگی اشاره شد. اگر شما هم تجربهای در درست کردن آلو بخارا دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.