بهترین روش برای تهیه ارده کنجد سنتی با دستگاه غذاساز (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه ارده کنجد خانگی سنتی اعلا با دستگاه غذاساز + خواص غذایی ارده
وقتی فصل سرما از راه میرسد، مردم در شهرهای جنوبی و کویری معمولاً یک وعده غذایی عالی برای صبحانه دارند؛ ارده کنجد با خرما، شیره خرما یا شیره انگور که بهویژه در روزهای سرد و بارانی فوقالعاده است. این هم به خاطر این است که هم ارده کنجد و هم خرما انرژی بالایی دارند و به گرم شدن بدن کمک میکنند.
اما آیا میدانستید که ارده کنجد با وجود انرژی بالا، میتواند به لاغری و کاهش وزن هم کمک کند؟ دلیل این است که اگر یک یا دو قاشق مرباخوری ارده را نیم ساعت قبل از غذا بخورید، اشتهایتان کمتر میشود.
اگر میخواهید در روزهای سرد یا هر زمان دیگری یک وعده یا میان وعده خوشمزه و سالم داشته باشید، دستور تهیه ارده کنجد خانگی با کنجد خام یا بو داده با دستگاه غذاساز را در مجله رضیم بخوانید.
ارده کنجد را با روش سنتی در خانه درست کنید!
مواد لازم:
- کنجد بو داده بدون پوست
دستور تهیه :
ابتدا به مقدار دلخواه کنجد پوست کنده و بو داده را در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم بپزید تا دانههای کنجد گرم شده و روغنشان آزاد شود. این کار را حدود ۱۵ دقیقه انجام دهید.
پس از این مدت، دانههای کنجد باید به هم بچسبند. بعد از برداشتن از روی حرارت، آنها را در غذاساز یا آسیاب برقی بریزید و چند پالس بزنید تا پودر شوند.
اکنون چند پالس دیگر بزنید و این کار را ادامه دهید تا کنجدها حالت مرطوب و یکنواخت به خود بگیرند. این حالت به خاطر آزاد شدن روغن کنجد است.
بیشتر بخوانید : خواص روغن ارده : 21 خاصیت اثبات شده روغن ارده کنجد
اکنون چند پالس دیگر بزنید تا کنجدها حالت خیس پیدا کنند. اگر این کار را ادامه دهید، کنجدها به حالت مایع و روان درمیآیند. در این مرحله، تیغه غذاساز یا آسیاب به راحتی حرکت میکند.
محتویات چسبیده به دیواره آسیاب یا غذاساز را با قاشق جدا کنید و دوباره به داخل آن بریزید تا به خوبی آسیاب شوند. ارده کنجد باید مایع و روان باشد، بنابراین این روند را ادامه دهید تا یک ارده کاملاً یکنواخت و خامهای تهیه شود.
به همین سادگی میتوانید با مقداری کنجد بو داده و بدون پوست در منزل ارده خانگی با کیفیت تهیه کنید و آن را با خرما یا شیرهها میل کنید. یادتان باشد که ارده کنجد را در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
نکات آخر برای تهیه ارده کنجد
- از کنجد خام و سفید استفاده کنید.
- بعد از سرد شدن ارده، آن را در ظرف خشک و تمیز بریزید و قبل از هر بار مصرف خوب تکان دهید.
- بهترین روغن برای تهیه ارده، روغن کنجد است.
خواص فوق العاده ارده کنجد برای سلامت بدن
علاوه بر اینکه ارده انرژیزا است و به کاهش وزن کمک میکند، برای افرادی که مزاج سرد دارند نیز مفید است. ارده سرشار از کلسیم است و به سلامت استخوانها کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
به خاطر داشتن چربیهای غیر اشباع، ارده یک منبع مفید برای جلوگیری از گرفتگی عروق و بیماریهای قلبی است.
ارده همچنین مادهای مقوی برای کودکان به خصوص بچههایی است که از نظر جسمی ضعیف هستند.
کنجد دارای آنتیاکسیدان است و به پیشگیری از بیماری سرطان کمک میکند.
ارده
“““html
به دلیل خاصیت ملین دانه کنجد، این دانه میتواند از یبوست پیشگیری کند و در طب سنتی به شدت توصیه شده است.
ارده سرشار از ویتامینهای گروه B، اسید فولیک، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، نیاسین، پتاسیم، سدیم، روی و دیگر مواد مغذی است.
در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه و کشورهای عربی خاورمیانه مانند لبنان، ارده یک ماده بسیار مهم برای تهیه سسهای تاهینی و دیپهایی مثل هوموس است. لبنانیها یک مدل جوجه کباب لبنانی را با طعم ارده کباب میکنند.
آیا میدانید روغن کنجد و روغن ارده کنجد چگونه تفاوت دارند؟
نکتهی مهمی که همیشه مورد توجه نیاکان ما بوده، استفاده از روغن ارده کنجد است. با نگاهی به کتابهای قدیمی، متوجه میشویم که حکما به روغن کنجدی که بدون تفت دادن و به صورت ارده تهیه میشد، اهمیت چندانی نمیدادند مگر آنکه برای مصارف دارویی به شکل ضماد مورد استفاده قرار میگرفت.
روغن خوراکی که از کنجد بهدست میآید، بعد از تبدیل کنجد به ارده و سپس روغنگیری از ارده تهیه میشود. بنابراین روغن کنجد هرگز خواص روغن ارده کنجد را ندارد و چیزی که در متون قدیمی و کتابها آمده، غذاییت چندانی ندارد و نمیتواند خوراکی باشد.
در زیر، متنی ازکتاب مفاتیح الارزاق ص793 ج 1 قرار دارد که این موضوع را به وضوح بیان میکند. از تمامی دوستانی که به تغذیه سالم علاقهمندند خواهش میکنیم از مصرف روغن کنجد که خوراکی نیست و امروزه در بازار به وفور یافت میشود، خودداری کنند. در این بازار، دستگاههایی وجود دارد که روغن کنجد غیر خوراکی را با تبلیغات به فروش میرسانند. در کتاب مذکور ذکر شده است؛ اگر روغن را از کنجد پوست نکنده بگیرند، آن را روغن هل نامند و اگر از کنجد پوستکنده و بریان که همان ارده است گرفته شود، لزوجت آن کمتر میشود و ریسک آسیب به کبد به وجود میآید.
خوب میدانید که هر نوع غذای لزج میتواند آسیبهای جدی به کبد برساند، از جمله داشتن کبد چرب. اگر کنجد را نرم بکوبند و با آب آنقدر هم بزنند که گرم شود و روغن آن جدا گردد، رطوبت آن افزایش مییابد. با این کار، طبیعت آن به تری و گرمی میرود و به نوعی معتدل میشود. سپس آن را در آب جوش میسایند تا روغن بهدست آید و در نهایت آن را در حالت پخته شده ساییده و کوبیده و این روغن میتواند خوراکی باشد که روغن ارده نامیده میشود.
بیشتر بخوانید :
ارده خانگی: دستور تهیه ارده کنجد به روش سنتی
۱۶ خاصیت اثبات شده ارده و عسل برای سلامت بدن
خواص بینظیر شیره و ارده برای صبحانه