بهترین روش برای شستن موکاپات چیست؟ (2 ترفند عالی)

“`html
بهترین روش برای تمیز کردن موکاپات
در این مقاله از سری مقالههای مجله رضیم، میخواهیم شما را با موکاپات، انواع آن، برندهای معروف، تاریخچهاش و نحوه تهیه اسپرسو با این دستگاه آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
موکاپات چیست؟
موکاپات (moka pot)، که به آن اسپرسو ساز رو گازی هم میگویند، برای درست کردن یک فنجان قهوه خوشمزه از اصول پایه فیزیک کمک میگیرد. این دستگاه مانند اسپرسو ساز برقی عمل میکند و با ایجاد فشار آب، قهوه را عصارهگیری میکند.
موکاپات سه قسمت دارد: یکی برای آب، یکی برای قهوه آسیاب شده و یکی برای قهوه اسپرسو آماده شده. وقتی موکاپات روی شعله قرار میگیرد، آب گرم میشود و بخار تولید میکند. این بخار باعث افزایش فشار در بخش زیرین میشود و آب را با فشار از بین دانههای قهوه عبور میدهد و به بخش بالایی میفرستد.
فشار بخار در موکاپات فقط ۱.۵ بار است، که این مقدار نسبت به اسپرسو سازهای سنتی که ۹ بار فشار دارند، کمتر است. با این حال، طراحی مناسب و توانایی موکاپات در تهیه قهوه با کیفیت، باعث محبوبیت آن در بین خانوادهها شده است. در ایتالیا، اسپانیا و پرتغال، این دستگاه بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و ایتالیاییها به آن macchinetta (ماشین کوچک) یا caffetiera (قهوه ساز) میگویند.
تاریخچه موکاپات: یکی از محبوبترین اختراعات بشر
موکاپات در سال ۱۹۳۳ توسط آلفونسو بیالتی اختراع شد. او ایده این دستگاه را از تماشای شستن لباسهای همسرش گرفت. ماشین لباسشویی آنها یک سطل آب صابون داشت که روی آتش میجوشید و بخار آن روی لباسهای کثیف میریخت. بیالتی تصمیم گرفت قهوه را با همین روش تهیه کند و طراحی او تا امروز همچنان محبوب است.
موکاپات دارای طراحی هشتضلعی و مکانیزم سادهای است که در چند دقیقه قهوه اسپرسویی غنی و خوشمزه تهیه میکند. به صورت ساده، این دستگاه شامل یک دیگ بخار کوچک و یک سبد قهوه است. آب در دیگ بخار (که مخزن پایینی موکاپات است) به جوش میآید و با فشار از میان قهوه عبور کرده و قهوه اسپرسو آماده میشود. این قهوه به قهوهای که با موکاپات تهیه میشود، اسپرسو گفته میشود.
از زمان تولید و فروش اولین موکاپات در ۱۹۳۳ تاکنون، بیش از ۳۰۰ میلیون دستگاه از آن در سرتاسر دنیا فروش رفته و همچنان در بین علاقهمندان قهوه بسیار محبوب است.
انواع موکاپاتها
موکاپاتها از نظر اندازه، شکل و جنس تنوع زیادی دارند و میتوانند نیازها و سلیقههای مختلف را پوشش دهند.
از نظر اندازه؛ موکاپاتها در سایزهای ۱، ۲، ۳، ۴، ۶، ۹، ۱۲، ۱۴ و ۱۸ فنجان تولید میشوند.
از نظر جنس: موکاپاتها از آلیاژ آلومینیوم، استیل و در نوعهای قدیمیتر از چدن ساخته میشوند. همچنین برخی از برندها از ترکیبات خلاقانهای مانند استیل و آلومینیوم یا استیل و سرامیک استفاده میکنند.
کارکرد: موکاپاتها بسته به نوع کارکرد به سه دسته عمده تقسیم میشوند: موکاپات روگازی (با حرارت شعله)، موکاپات اینداکشن (القایی) و موکاپاتهای برقی.
طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات
پیمانه کردن قهوه: در ابتدا با استفاده از سبد موکاپات، مقدار دانه قهوه را اندازهگیری کنید. سپس سبد قهوهساز را با دانه قهوه پر کنید.
دانهها را در آسیاب قهوه ریخته و با درجه متوسط آسیاب کنید.
سبد موکاپات را با قهوه آسیاب شده پر کرده و سطح آن را با انگشت صاف کنید؛ نیازی به فشردن قهوه نیست!
مخزن پایینی موکاپات را تا زیر سوپاپ با آب خنک پر کنید.
سبد قهوهساز را روی مخزن پایینی گذاشته و اجزای موکاپات را به هم ببندید. سپس مخزن بالایی را به مخزن پایینی وصل کنید.
“““html
قهوه ساز را ببندید تا کاملا آب بندی شود.
اسپرسوساز روگازی را روی شعله متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا آب داخل قهوه ساز موکاپات به جوش بیاید.
پس از جوش آمدن آب، آب با فشار از میان قهوه عبور کرده و قهوه را دم میآورد و به مخزن بالایی منتقل میشود و از نازل قهوه ساز خارج میگردد. بعد از خروج کامل قهوه دم شده، شعله را خاموش کنید و قهوهتان را در فنجان بریزید و از نوشیدنش لذت ببرید.

چگونه از کپسول قهوه استفاده کنیم؟
بهترین برند موکاپات در جهان چیست؟
با گذشت سالها از اختراع این قهوه ساز جذاب، برند بیالتی هنوز به تولید موکاپات ادامه میدهد. گفته میشود موکا اکسپرس بیالتی پر فروشترین اسپرسو ساز روگازی در دنیا است.
این برند یادآور خاطرات زیبایی برای بسیاری از مردم در سراسر جهان در تهیه قهوه روزانهشان است.
بیالتی نزدیک به ۹۰ سال است که محصولاتش را به نقاط مختلف دنیا ارسال میکند. مواد استفاده شده در این محصولات تاثیری منفی بر روی طعم قهوه ندارد.
همچنین میتوانید موکاپات را در خانه، محل کار یا حتی در طبیعت استفاده کنید. به همین دلیل، طبیعی است که این دستگاه به عنوان یکی از محبوبترین اختراعات بشر شناخته شود.
شاید از خود بپرسید وقتی اسپرسو ساز برقی وجود دارد، چرا از اسپرسو ساز روگازی استفاده کنیم؟
اولین دلیل قیمت مناسب آن است! این دستگاه بسیار ارزانتر از دیگر دستگاههای قهوهساز برقی است. بنابراین، کسانی که عاشق قهوه هستند و نمیخواهند هزینه زیادی کنند، میتوانند موکاپاتی با قیمت مناسب خریداری کنند.
مزیت دیگر این دستگاه قابلحمل بودن آن است. این دستگاه کوچک و سبک است و به راحتی میتوانید آن را با خود به هر جا ببرید.
یکی دیگر از ویژگیهای خوب آن نیاز نداشتن به برق است؛ یعنی میتوانید با روشن کردن آتش، قهوه درست کنید حتی اگر در مکانهایی دور از برق باشید.
چرا قهوهای که با موکاپات درست میشود تلخ میشود؟
چالش تلخی قهوه وقتی با موکاپات درست میشود ممکن است ناامیدکننده باشد. اما در اینجا نکاتی برای جلوگیری از تلخی قهوه به شما ارائه میدهیم. اولین نکته این است که تلخی در قهوه اسپرسو به خاطر این است که دانهها بیش از حد برشته، کهنه یا بیکیفیت هستند.
همچنین دم کردن بیش از حد هم ممکن است باعث تلخی شود. بنابراین هدف شما باید این باشد که کمتر عصارهگیری کنید و قهوه را بیش از حد دم نکنید. دانههای قهوه را با آسیاب درشت آسیاب کنید. به این شکل آب طعمها را به سرعت از دانههای درشت خوب استخراج نمیکند و تعادل در طعم قهوه ایجاد میشود. زمان دم کردن قهوه باید کم باشد. از آبی که قبلاً گرم کردهاید استفاده کنید یا از درجه بالاتری برای گرم کردن آب استفاده نمایید تا مدت زمان داغ شدن قهوه آسیاب شده شما کاهش یابد.
بهترین روش برای تمیز کردن موکاپات
اگر عاشق قهوه هستید، حتما به روش تمیز کردن موکاپات اهمیت میدهید تا هر بار که از دستگاهتان استفاده میکنید، با یک دستگاه تمیز مواجه شوید. اما اگر فکر میکنید که باید قهوه جوشتان را با مایع ظرفشویی و اسکاچ بشویید، باید بگویم که در اشتباهید.
بهترین روش برای تمیز کردن موکاپات، استفاده از آب گرم است. چون مایع ظرفشویی لایه چربی که قهوه درون قهوه جوش ایجاد میکند و طعم قهوه را بهتر میکند، از بین میبرد. پس اگر قبلاً قهوهجوشتان را با مایع ظرفشویی میشستید، دیگر این کار را نکنید و با ما همراه باشید تا روش مناسب برای این کار را یاد بگیرید.
“`
وسایل لازم برای تمیز کردن موکاپات
- آب گرم
- دستمال آشپزخانه
مراحل تمیز کردن موکاپات
ابتدا بگذارید قهوهجوش کاملاً خنک شود. سپس، پایه قهوهجوش را باز کنید و پودر قهوهای که در مخزن روی صافی باقیمانده را خالی کنید.
پس از آن، همه اجزای قهوهجوش را از هم جدا کنید. همچنین واشر و فیلتر را بیرون بیاورید.
حالا، هر یک از قطعات جداشده را با آب گرم بشویید و با استفاده از انگشتان خود، پودر قهوههای باقیمانده در گوشهها را پاک کنید.
بعد از شستشو، قهوهجوش را با یک دستمال نرم و تمیز کنید. اگر خشک کردن را بهخوبی انجام ندهید، ممکن است موکاپات شما در طول زمان زنگ بزند. همچنین، باقی ماندن آب در قهوهجوش میتواند باعث بوی بد آن شود.
پس از اینکه تمام قطعات را خشک کردید، بگذارید کمی در هوای آزاد بمانند تا از خشک شدن کامل آنها مطمئن شوید، سپس دوباره قهوهجوش را سر هم کنید. حالا قهوهجوش شما تمیز شده و آماده است تا دوباره قهوه خوشمزهای درست کنید.