بهترین روش جهت تهیه خورش قورمه سبزی با مرغ (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه
جالب است بدانید اولین شنبه از ماه آذر هر سال را روز قورمه سبزی نامگذاری کردهاند تا اهمیت این غذای سنتی و ایرانی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
بیشتر افراد عادت دارند که قورمه سبزی را با گوشت بپزند. البته در این مورد هم اطلاع از دستور تهیه قورمه سبزی و نکات جانبی خوشمزهتر شدن قورمه سبزی اهمیت دارد ولی در این مقاله از رضیم قصد داریم تا دستور تهیه خورش قورمه سبزی با مرغ را به شما یاد بدهیم.
دستور تهیه ” قورمه سبزی با مرغ” ؛ اسرار خوشمزگی آن
مواد لازم جهت تهیه قورمه سبزی با مرغ به شرح زیر است:
- سبزی قورمه (1 کیلو)
- لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی (100 گرم)
- سینه مرغ ( دو عدد)
- لیمو عمانی ( 3 عدد)
- پیاز (دو عدد)
- نمک (به مقدار لازم)
- زردچوبه (یک قاشق چای خوری)
- فلفل قرمز (نصف قاشق چای خوری)
- آبلیمو (دو قاشق غذا خوری)
- روغن سرخ کردنی (به میزان لازم)
روش طبخ قورمه سبزی با مرغ مجلسی خوشمزه
در گام اول لوبیا (قرمز یا چیتی) را در یک قابلمه بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. اگر لوبیا را از شب قبل بخیسانید بهتر است زیرا از نفخ شکم جلوگیری میکند.
در گام دوم در حالی که لوبیا در حال پختن است، سبزی قورمه را بشویید و ساطوری کنید.
سپس سبزیها را در یک تابه ریخته و با حرارت کم کاملاً تفت دهید تا آب آن کشیده شود. بعد کمی روغن به آن اضافه کرده و سرخ کنید.
در گام سوم سینه مرغ را تمیز کنید و استخوانها را جدا کرده و به برشهای کوچک و مستطیل شکل بچینید. به یاد داشته باشید که میتوانید از گوشت ران مرغ به جای سینه استفاده کنید.
در گام چهارم پیازها را بشویید و خرد کنید و در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و پیازها را تفت دهید. سپس کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید و بعد مرغ را به قابلمه اضافه کرده و با هم سرخ کنید.
در گام پنجم سبزی قورمه سرخ شده را به پیاز و مرغ اضافه کرده و تفت دهید، سپس لوبیا را در قابلمه بریزید. میزان آب باید به اندازه یک بند انگشت باشد. آب را اضافه کرده و سپس مقداری نمک، فلفل و ادویههای مورد علاقهتان را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
میتوانید به کمک چنگال چند سوراخ در لیمو عمانی ایجاد کنید یا آن را از وسط نصف کرده و هستههایش را جدا کنید و سپس به قابلمه قورمه سبزی با مرغ اضافه کنید. در این مرحله میتوانید کمی آبلیمو نیز اضافه کنید.
سپس درب قابلمه را بگذارید و درجه حرارت را ملایم کنید. بگذارید قورمه سبزی با مرغ به مدت یک ساعت بپزد تا به خوبی جا بیفتد.
قورمه سبزی را با برنجی که به صورت آبکش یا دمی یا پلویی تهیه شده است، سرو کنید.
بعد از آماده شدن قورمه سبزی میتوانید آن را در کنار سالاد شیرازی، پیاز خام، ترشی، سیر ترشی، ماست، سبزی خوردن، فلفل سبز و دوغ سرو نمایید.
نکاتی مهم در دستور تهیه قورمه سبزی با مرغ
اگر میخواهید قورمه سبزی با مرغ شما ظاهری زیباتر و مجلسیتر داشته باشد، باید پیازها را در روغن داغ تفت دهید و برای سرخ کردن سبزی زمان بیشتری بگذارید. با این کار، قورمه سبزی با مرغ شما رنگ و لعاب بیشتری خواهد داشت.
همچنین میتوانید از لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا قرمز استفاده کنید.
“““html
تهیه قورمه سبزی با مرغ بسیار آسان است زیرا زمان پخت لوبیا چشم بلبلی کمتر است (حدود یک ساعت).
در تهیه قورمه سبزی با مرغ میتوانید مقدار سبزیهای قورمه را به سلیقه خود تنظیم کنید.
اگر احساس کردید آب قورمه سبزی با مرغ شما کم است، در حین پختن، نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
دستور تهیه قورمه سبزی با مرغ که در بالا توضیح داده شد برای چهار نفر مناسب است. اگر تعداد افراد کمتر یا بیشتر شود، میتوانید نسبتها را تغییر دهید.
سبزی قورمه سبزی چه چیزهایی است و چقدر از هر کدام استفاده کنیم؟
قورمه سبزی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است و شناختن نوع سبزیهای آن و اینکه سبزی قورمه سبزی شامل چه موادی میشود، در طعم نهایی خورش تأثیر زیادی دارد.
انتخاب سبزی مناسب برای قورمه سبزی به سلیقه هر فرد بستگی دارد. ممکن است کسی طعم شنبلیله را بیشتر دوست داشته باشد و دیگری طعم تره یا اسفناج و غیره. اما بهطور کلی شنبلیله طعم خوبی به خورش میدهد، به شرطی که به اندازه کافی استفاده شود، چون اگر زیاد بریزید، غذا تلخ میشود.
همچنین، تره هم در طعم قورمه سبزی نقشی مهم دارد. برای مثال، اگر شما میخواهید ۲ کیلوگرم سبزی برای قورمه سبزی تهیه کنید، حدود ۸۰۰ گرم از آن باید تره، ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم جعفری، ۳۵۰ تا ۴۵۰ گرم گشنیز و فقط ۵۰ تا ۷۵ گرم شنبلیله باشد.
اگر بخواهیم این مقادیر را به درصد بیان کنیم، ۴۰ درصد را تره، ۳۵ درصد را جعفری، ۱۸ تا ۲۰ درصد را گشنیز و ۵ تا ۷ درصد را شنبلیله تشکیل میدهد.
این ترکیبات و درصدها ممکن است در مناطق مختلف متفاوت باشد. بهطور مثال، در شمال کشور از یک نوع سبزی به نام “خلواش” برای قورمه سبزی استفاده میشود و یا در تبریز، مقدار تره و اسفناج بیشتر از حد معمول است که طعم خورش را تندتر میکند.
همچنین میتوانید بنا بر سلیقه خود حدود نیم کیلو برگ چغندر یا اسفناج (بسته به فصل) اضافه کنید. (در این صورت، مجموع سبزی شما ۲.۵ کیلوگرم خواهد شد).
بهطور کلی سبزی قورمه سبزی شامل:
- تره ۵۰۰ گرم
- جعفری ۵۰۰ گرم
- شنبلیله ۱۰۰ گرم
روش آمادهسازی و شستشوی سبزی قورمه سبزی
سبزیها را پس از پاک کردن، به خوبی بشویید و کمی صبر کنید تا آب آنها خارج شود و برای خرد کردن آماده شوند.
سبزیها باید به صورت ریز خرد شوند. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، سبزی قورمه سبزی باید از سبزیهای دیگر مانند سبزیهای آش و پلویی، ریزتر باشد.
بعد از خرد کردن سبزیها، آنها را تفت دهید.
مراقب باشید که خواص سبزیها حفظ شود و فقط آنها را تفت دهید تا پخته نشوند و خشک نشوند.
وقتی سبزیها را تفت میدهید، به نسبت سبزی نسبت به ظرف توجه کنید تا سبزی آب نیندازد و تیره نشود.
روش تفت دادن سبزی مخصوص قورمه سبزی
برای تفت دادن سبزی، اول روغن بریزید و بعد سبزی را اضافه کنید. اگر روغن دیر اضافه شود، رنگ سبزی تیرهتر میشود و این بر روی طعم خورش هم تأثیر میگذارد.
وقتی سبزیها کامل تفت داده شدند، آنها را از روی حرارت بردارید. پس از اینکه سبزیها خنک شدند، برای هر وعده مصرف به صورت جداگانه در کیسه فریزری ریخته و در فریزر قرار دهید تا برای هر بار مصرف تنها به همان میزان از حالت انجماد خارج شوند و بقیه سبزی خواص خود را از دست ندهند.
حالا سبزی شما آماده است و میتوانید با آمادهسازی بقیه مواد، یک قورمه سبزی خوشمزه تهیه کرده و در کنار خانواده نوش جان کنید.
قورمه سبزی بهترین گزینه برای ناهار ایرانی | خواص قورمه سبزی
سبزی مخصوص قورمه سبزی چیست؟
آیا میدانید ادویه مخصوص قورمه سبزی چه ادویههایی است؟