بهترین و ساده ترین روش پاک کردن کنگر کوهی

“`html
کنگر یکی از سبزیجات مفید در بهار است، اما پاک کردن آن به خاطر تیغها و ساقههای سفتش کمی سخت است. برای پاک کردن این گیاه، فقط کافیست با احتیاط تیغها و بخشهای اضافهاش را جدا کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ میتوانید با روش پاک کردن کنگر بهطور کامل آشنا شوید.
با بهترین روش پاک کردن کنگر در خانه آشنا شوید
تمیز کردن کنگر روشهایی دارد که اگر با آنها آشنا باشید، اصلاً سخت نیست. از آنجا که کنگر تیغهای ریزی دارد، بهتر است قبل از شروع کار از دستکش استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید. در ادامه میتوانید با روش پاک کردن و مصرف کنگر کوهی آشنا شوید.
۱- ساقههای کنگر را جدا کنید
یک دستکش ضخیم بپوشید و سپس با احتیاط شاخههای کنگر را جدا کنید. برای راحتی، بهتر است نوک شاخهها را کمی ببرید تا جدا شوند. در این مرحله باید پوست روی کنگر و بخشهای سیاه آن را نیز جدا کرده و دور بریزید.
۲- تیغها را جدا کنید
برای جدا کردن تیغهای کنگر، یک چاقوی تیز بردارید و از پایین به سمت بالا بکشید تا تیغها جدا شوند. باید آرام این کار را انجام دهید تا به بافت کنگر آسیب نزنید. این کار را برای تمام شاخهها انجام دهید تا همه بخشها تمیز شوند.
۳- سر شاخههای کنگر را جدا کنید
قسمت سبز تیره و نوک شاخههای کنگر پر از تیغ است، بنابراین با چاقوی تیز باید این قسمتها را جدا کنید تا فقط ساقههای خوراکی باقی بمانند. میتوانید برای جدا کردن تیغهای این قسمت از قیچی استفاده کنید تا شاخههای سالم باقی بمانند.
بیشتر بخوانید: طریقه مصرف کنگر کوهی
به یاد داشته باشید که قسمتهای میانی کنگر که نوک آنها سبز روشن و کوچک است، تیغهای نرمتری دارند و نباید آنها را جدا کنید. میتوانید با دست خود روی این قسمتها بکشید و هر کجا که احساس کردید تیغ تیزی دارد، آن را با قیچی ببرید.
۴- کنگرها را خرد کنید
بعد از اینکه تیغها و بخشهای اضافی کنگرها را جدا کردید، آنها را به قطعات ۵ تا ۶ سانتیمتری خرد کنید. خرد کردن کنگر باعث میشود شستشوی آنها راحتتر شود و در ماست یا غذا نیز خوب ظاهر شوند.
۵- کنگرها را بشویید
برای شستن کنگرها، آنها را در ظرف آب بگذارید و دستتان را روی آنها بکشید تا گل و لای از بین برود. بهتر است این کار را چند بار تکرار کنید. سپس کنگرها را در یک ظرف آب با مقداری نمک و سرکه بریزید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا ضدعفونی شوند و سپس چند بار آبکشی کنید.
۶- کنگرها را خشک کنید
در این مرحله باید کنگرها را آبکش کنید تا آب اضافیشان خارج شود. سپس آنها را روی یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
بیشتر بخوانید: نگهداری طولانی مدت کنگر در یخچال
۷- کنگرها را برای
“““html
مصرف آماده کنید
بعد از اینکه کنگرها به خوبی خشک شدند، میتوانید آنها را به صورت خام بستهبندی کرده و در فریزر بگذارید یا اینکه آنها را در قابلمه آب بجوشانید یا در مقدار کمی روغن تفت دهید و بعد آبکش کنید. با این روش کنگرها تغییر رنگ نمیدهند و بافت خود را از دست نمیدهند. در نهایت، کنگرها را در کیسههای زیپدار بریزید و در فریزر قرار دهید.

نکاتی که باید در زمان پاک کردن کنگر بدانید
برای جدا کردن تیغهای کنگر، میتوانید از یک قیچی یا چاقوی تیز استفاده کنید.

- برگهای تیره کنگر پر از تیغ هستند و خوراکی نیستند، بنابراین هنگام پاک کردن، این بخشها را به طور کامل جدا کنید.
- کنگر معمولاً پر از گل و لای است، بنابراین باید با دقت بیشتری آن را بشویید و به خوبی ضدعفونی کنید.
- میتوانید کنگر را برای تهیه خورش استفاده کنید یا آن را به صورت خام یا همراه با سالاد مصرف کنید. برخی افراد نیز از کنگر در خورشت قورمه سبزی یا برای تهیه کوکو و طعمدار کردن ماست استفاده میکنند.
- کنگر فواید زیادی برای سلامتی دارد و سرشار از پتاسیم، آهن، فولات، کلسیم، فیبر و انواع ویتامینهای گروه B است. این سبزی مفید به هضم غذا کمک کرده و برای درمان مشکلات کبد، تقویت قلب، کاهش کلسترول و محافظت از کبد مفید است.
- افرادی که به کنگر حساسیت دارند یا مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستند، نباید از کنگر استفاده کنند.
در این مقاله به بهترین روش پاک کردن کنگر اشاره کردیم و با استفاده از این روش میتوانید به راحتی کنگرهای مفید و خوشمزه را تمیز کنید. فراموش نکنید که کنگر فواید زیادی برای بدن دارد و بهتر است تا زمانی که در بازار موجود است، آن را تهیه کنید و از فواید این گیاه بهرهمند شوید. شما از چه روشی برای پاک کردن کنگر استفاده میکنید؟ در صورت تمایل میتوانید تجربیات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
در این بخش به رایجترین سوالات شما در مورد روش پاک کردن کنگر پاسخ دادهایم.
چگونه تلخی کنگر را بگیریم؟
برای گرفتن تلخی کنگر، آن را پاک کرده و بشویید. سپس در یک قابلمه آب و مقداری نمک ریخته و روی حرارت قرار دهید تا چند دقیقه بجوشد. سپس کنگرها را آبکش کنید تا تلخی آنها گرفته شود.
کدام قسمت کنگر خوراکی است؟
ساقههای گیاه کنگر خوراکی هستند، بنابراین باید برگها و تیغهای قسمت بالایی ساقه را جدا کرده و از ساقه کنگر استفاده کنید.
چطور تیغهای کنگر را جدا کنیم؟
برای جدا کردن تیغهای کنگر، باید یک چاقوی تیز را از قسمت پایین به سمت بالا بکشید یا با قیچی، تیغها را از انتهای آن ببرید.

