بیسکویت رژیمی : چه بیسکویتی برای لاغری خوب است ؟ (2 نکته مهم)

“`html
بیسکویت رژیمی
آیا بیسکویت یک میانوعده مناسب برای دانشآموزان است؟ در میان انواع بیسکویتها مانند کرمدار، سبوسدار، رژیمی، ویفری، شکلاتی و کراکرنمکی، کدامیک ارزش غذایی بیشتری دارد؟
آیا بیسکویتهای سبوسدار واقعاً رژیمی هستند؟ اینها سوالاتی است که این روزها بسیاری از خانوادههایی که بچه مدرسهای دارند از متخصصان تغذیه میپرسند.
اما واقعاً بیسکویت چه خواصی دارد؟
یکی از ویژگیهای خوب بیسکویت این است که ماندگاری بالایی دارد. این محصول به خاطر شکل نازک و پخت خوب، به راحتی خراب نمیشود و دیرتر کپک میزند.
بیسکویت از موادی مثل آرد گندم، شکر، تخممرغ، روغن جامد، نشاسته و برخی افزودنیهای دیگر تهیه میشود.
در بیشتر بیسکویتها به جای مخمر از جوششیرین و بهبوددهندههای غذایی استفاده میشود که خیلی خاصیت ندارند.
روغنی که برای تهیه این محصول بکار میرود، معمولاً نوعی خاص است و با روغنهای خانگی فرق دارد.
اکثر بیسکویتها پرکالری هستند و در هر ۱۰۰ گرم، حدود ۳۳۰ کالری دارند. البته این عدد در بیسکویتهای کرمدار و شکلاتی بیشتر است.
بیسکویت کرمدار؛ پرچرب و پرکالری
در میان انواع بیسکویتها، بیسکویتهای کرمدار معمولاً کالری بسیار بالایی دارند و میتوانند باعث چاقی شوند. کالری بالای بیسکویت کرمدار به دلیل وجود یک لایه کرم خامهای پرچرب بین دو بیسکویت است.
این کرم از ترکیب روغن جامد، پودر شکر، رنگهای مصنوعی و اسانس تهیه میشود و برخلاف ظاهر خامهای، فواید تغذیهای خامههای لبنی را ندارد. این نوع بیسکویت برای بیماران دیابتی، افرادی که چربی خون بالا دارند و دانشآموزان چاق باید با احتیاط مصرف شود.
ویفرها، کمکالری
ویفرها به دلیل طعمهای متنوع و حس خوبی که در زمان جویدن به وجود میآورند، بیشتر توسط کودکان مورد توجه قرار میگیرند.
اما نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که بعضی از تولیدکنندگان نامتعهد برای ایجاد طعم بهتر، از اسانسهای شیمیایی با مقدار زیاد استفاده میکنند که میتواند برای کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خطرناک باشد.
پس بهتراست از ویفرهایی که طعم و بوی خیلی قوی دارند، خودداری کنید. اکثر طعمهای کاکائویی و قهوه در این محصولات طبیعی هستند.
بیسکویت سبوسدار، رژیمی نیست
متاسفانه این روزها بیسکویت سبوسدار از نظر بسیاری از افراد، به عنوان یک گزینه رژیمی و کمکالری، و برای بیماران دیابتی به دلیل داشتن سبوس گندم بیضرر تصور میشود.
اما واقعیت این است که بیسکویت سبوسدار تنها مقداری سبوس بیشتر دارد و مقدار روغن و شکر استفاده شده در آن مانند بیسکویتهای معمولی است و میتواند باعث چاقی شود. در واقع مصرف آن برای افراد دیابتی باید کنترل شده باشد، اما به دلیل استفاده از آرد کامل و سبوس، از نظر تغذیهای بهتر از سایر بیسکویتها است و میتواند گزینه مناسبی برای میانوعده دانشآموز باشد.
بیسکویت رژیمی نداریم!
چند سالی است که در برخی فروشگاهها یا نانواییهای خاص، بیسکویتهایی تولید میشود که شیره توت، خرما یا انگور به جای شکر در آن استفاده شده و به عنوان بیسکویت رژیمی برای بیماران دیابتی عرضه میشوند.
علاوه بر این، تهیه بیسکویتهای رژیمی نیاز به دانش تخصصی دارد و یک نانوا یا کارگر معمولی نمیتواند به این راحتی این کار را انجام دهد. این محصولات باید زیر نظر متخصصان تغذیه و به صورت استاندارد تهیه شوند.
کراکر و چوب شور، نوعی بیسکویت نمکی
شاید تا به حال نام کراکر به گوشتان نخورده باشد. کراکرها همان بیسکویتهای ترد مربعشکل با نمک روی سطحشان هستند که این روزها در اندازهها و اشکال مختلف تهیه میشوند.
این بیسکویت به…
“““html
افراد دارای فشار خون بالا، بیماران کلیوی و قلبی باید در مصرف نمک دقت کنند و محدودیتهایی دارند.
یکی دیگر از انواع بیسکویتهای نمکی، چوب شور است که خوردن چند عدد از آن برای کسانی که دچار سردرد یا سرگیجه به دلیل فشار خون پایین هستند، مفید میباشد. چوبهایی که حاوی دانههای کنجد یا کره بادام زمینی هستند، گزینههای بهتری به حساب میآیند.
احتیاط کنید!
بیسکویتهایی که از آرد گندم تهیه میشوند، برای کودکان زیر هفت ماه مناسب نیستند. مصرف کراکر و چوب شور میتواند برای کودکان سه تا چهار ماهه باعث بروز آلرژی به گندم و اسهالهای مزمن شود.
بیسکویتهای گندمی برای افرادی که سلیاک دارند (نوعی اختلال خودایمنی روده) و انواع شکلاتی آن برای کودکان بیشفعال توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید :
خطر بیسکویتهای سوخته
از مصرف بیسکویتهای سوخته و تلخ بپرهیزید. وقتی بیسکویتها در دماهای بالا سوخته و قهوهای میشوند، مادهای به نام «آکریلامید» تولید میشود که میتواند سرطانزا باشد.
این ماده به محض ورود به بدن تجزیه میشود و قابلیت آسیب به سیستم ایمنی و عصبی بدن را دارد و میتواند منجر به بروز انواع سرطان شود.
بیسکویت کیلویی نخرید
بیشتر بیسکویتهایی که به صورت فلهای در برخی فروشگاهها یا نانواییهای فانتزی تولید میشوند، غالباً شامل مواد افزودنی و نگهدارندههای غیرمجاز با دز بالا بوده و در شرایط غیر بهداشتی تهیه میشوند.
این محصولات ممکن است قیمت کمتری داشته باشند و به صرفهتر به نظر بیایند، اما به دلیل عدم وجود تاریخ تولید مشخص، نگهداری نامناسب و مواد اولیه نامرغوب، خطرناک هستند. این بیسکویتها معمولاً به صورت آزاد و بدون بستهبندی ارائه میشوند و تحت نظارت وزارت بهداشت نیستند.
این موضوع میتواند به سلامتی مصرفکنندگان، به ویژه کودکان و دانشآموزانی که به صورت مستمر از آنها استفاده میکنند، آسیب برساند.
سایت رضیم
“`