تارت سیب و دارچین (مرحله به مرحله)

“`html
تارت سیب و دارچین
تارت سیب یکی از دسرهای محبوب در دنیا است. تارت به معنای یک لایه خمیر است که میتوان آن را با میوهها و سایر دسرها در اندازههای مختلف درست کرد. ریشه تارت به فرانسه برمیگردد و از نوعی پای به وجود آمده است. تهیه تارت در قرن دوم میلادی در اروپا رایج شده است.
تارتهای متنوعی در دنیا وجود دارد که هر کدام طعم و مزه خاص خود را دارند. اما تارت سیب باعث خوشحالی است و برای مهمانیها و تولدها عالی است. این دسر با یک لیوان قهوه یا چای بسیار خوشمزه میشود. امروز طرز تهیه تارت سیب و دارچین را به شما آموزش میدهیم. همراه ما باشید.
مواد لازم برای خمیر تارت: | میزان مورد نیاز : |
---|---|
کره : | ۱۵۰ گرم |
پودر قند : | ۶۰ گرم |
آرد سفید قنادی : | ۲۰۰ گرم |
زرده تخم مرغ : | یک عدد |
وانیل : | یک چهارم قاشق چای خوری |
مواد میانی تارت : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
سیب متوسط : | ۳ تا ۴ عدد |
دارچین : | نصف قاشق مرباخوری |
گردوی نگینی خرد شده (به دلخواه) : | یک چهارم پیمانه |
شکر قهوه ای یا شکر سفید : | نصف پیمانه |
نحوه تهیه تارت سیب و دارچین
برای تهیه مواد میانی، ابتدا سیبهای شسته و پوست گرفته را رنده کنید. این سیبها را در یک تابه با شکر قرار دهید و هم بزنید. سپس تابه را روی حرارت قرار دهید تا سیبها نرم شوند. بعد از اینکه سیبها کمی آب انداختند، تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. حالا میتوانید دارچین و اگر دوست دارید، گردو را به آن اضافه کنید و هم بزنید. این مخلوط حالا آماده است.
حالا برای تهیه خمیر تارت، کره را به تکههای کوچک تقسیم کنید و پودر قند را به آن اضافه کنید. با دو چنگال این مخلوط را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. سپس زرده تخممرغ و وانیل را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا یکدست شود.
حالا آرد الک شده را یکباره به مخلوط اضافه کنید و با نوک انگشتان هم بزنید. حواستان باشد که از دستانتان برای ورز دادن استفاده نکنید، چون حرارت منجر به روغنی شدن خمیر میشود و باعث سفت شدن آن میگردد. بعد از اینکه مواد به شکل خرده نان در آمد، آن را جمع کنید تا یک خمیر یکدست به دست آید. به یاد داشته باشید که خمیر را زیادی ورز ندهید.
در مرحله بعد، باید قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید و مقداری خمیر را درون آن قرار دهید. با نوک انگشتان خود خمیر را به آرامی در کف قالب پخش کنید و اضافات آن را از کنارهها بزنید. سپس لبههای تارت را صاف کنید و با استفاده از یک چنگال، در کف خمیر سوراخهایی ایجاد کنید تا در فر پف نکند. مقداری از خمیر را هم برای روی تارت نگه دارید.
“““html
کنار بگذارید.
بعد از این که داخل خمیر را با مواد آمادهسازی شده پر کردید، بقیه خمیر را بین دو کاغذ روغنی به ضخامت چند میلیمتر با وردنه باز کنید. سپس آن را روی تارت بگذارید و اضافیهای خمیر را با دست جدا کنید. خمیر را به تارت بچسبانید و صاف کنید. در آخر، با یک چاقوی تیز روی تارت به صورت برشهای سطحی افقی و عمودی بزنید.
اکنون فر را روی دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. سپس تارت را داخل آن بگذارید تا طلایی رنگ و پخته شود. زمان پخت تارت در فرهای مختلف متفاوت است، اما معمولاً ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد.
بعد از پختن تارت، آن را از داخل فر خارج کنید و بگذارید خنک شود. سپس میتوانید تارت را از قالب جدا کنید. اگر تارت را در حالت گرم از قالب جدا کنید، ممکن است خراب شود. بعد از خنک شدن، با کمی فشار به دیواره قالب، به راحتی تارت را جدا کنید. همچنین برای تزئین میتوانید کمی پودر قند روی آن الک کنید و بعد از آن نوش جان کنید.
نکاتی مهم برای تهیه تارت سیب و دارچین
تهیه خمیر در فصلهای مختلف متفاوت است. مثلاً در فصل گرم، باید خمیر را مستقیماً از یخچال بیرون بیاورید و مواد را داخل آن بگذارید. در روزهای سرد هم بهتر است کره را کمی زودتر از یخچال خارج کنید تا نرم نشود. در فصل سرد بعد از آماده شدن خمیر، میتوانید بلافاصله آن را داخل قالب باز کنید، اما در روزهای گرم بهتر است خمیر را حدود ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند و بعد داخل قالب باز کنید.
میتوانید به جای پوشاندن کامل خمیر روی تارت، برشهایی افقی یا به شکلهای مختلف روی آن ایجاد کنید.
خمیر تارت برای دستور تهیه تارت سیب میتواند به مدت چند روز در یخچال و داخل زیپ کیپ نگهداری شود، البته قبل از استفاده آن را کمی زودتر از یخچال خارج کنید تا نرم شود.
اگر از یک قالب بزرگتر به جای چند قالب کوچک استفاده میکنید، زمان پخت بیشتری نیاز دارید و هر چه اندازه قالب کوچکتر باشد، زمان پخت کمتر میشود.
منبع: ساعد نیوز