تاریخ انقضا رب انار

رب انار تا چه مدت خراب نمیشود؟
به گزارش رضیم: رب انار به عنوان یک چاشنی در برخی از غذاها مانند فسنجان، اکبر جوجه، شامی، کباب لرستانی و بعضی از آشها استفاده میشود. این رب از جوشاندن و غلیظ کردن آب انار بهدست میآید و فواید زیادی برای سلامتی دارد. رب انار حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، آهن، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، پلی فنول، اسید اولایژیک، قند، ویتامین A، گروه ویتامین B، B1، B2، B3، B6، C، E است.
نگهداری از انواع رب انار نکتهای است که قبل از تهیه آن باید به آن توجه کنیم. اگر اطلاعات کافی نداشته باشیم و به درستی از آن مراقبت نکنیم، ممکن است در مدت زمان کوتاهی رب ما کپک بزند. در سالهای اخیر، مردم به بهداشت مواد غذایی توجه بیشتری کردهاند. در گذشته، هنگام خرید مواد غذایی فاسدشدنی، به تاریخ تولید و انقضاء و علامت استاندارد توجه چندانی نمیشد، اما امروزه به خاطر افزایش آگاهی مردم، این موضوع مهمتر شده است.
علاوه بر تاریخ انقضا، استفاده صحیح و نگهداری مناسب نیز اهمیت دارد. زیرا ممکن است یک ماده غذایی تاریخ مصرف داشته باشد اما به دلیل نگهداری در شرایط نادرست، کیفیت خود را از دست بدهد و باعث بیماری یا مسمومیت دیگران شود. در میان مواد غذایی، نگهداری از محصولات فرآوری شده مانند رب گوجه و رب انار بسیار مهم است زیرا این محصولات مستعد فساد بیشتری هستند.
نکته اول: برای حفظ این نوع محصولات، باید آنها را در یخچال نگهداری کنیم. رب انارهایی که از پخت دانه انار تهیه شدهاند، به دلیل تبخیر بالا و غلظت بیشتر، نگهداری راحتتری دارند، اما رب انارهایی که از پخت آب انار درست شدهاند، بیشتر در معرض خرابی و کپک قرار دارند. بنابراین، قرار دادن آنها در یخچال خصوصاً در مناطق مرطوب و شرجی ضروری است. ربهای مایع بیشتر در مناطق مرکزی و کویری تهیه میشوند، در حالی که رب انار سفت از شهرهای شمالی کشور به دست میآید.
نکته مهم دیگر: برای افزایش مدت زمان نگهداری رب انار، حتماً باید هنگام استفاده از قاشق تمیز استفاده کنید و از قاشقهای چرب و کثیف دوری کنید.
نکته سوم: ظرف نگهداری از رب انار نیز اهمیت دارد. بهتر است این محصول در ظرفهای شیشهای ریخته شود. در این صورت مدت زمان مصرف آن تا ۲ سال و حتی بیشتر افزایش مییابد.
نکات لازم برای نگهداری از رب انار
- رب انار با گذشت زمان سفت و غلیظ میشود، بنابراین هنگام خاموش کردن شعله نباید خیلی غلیظ باشد.
- رب انار رقیق و آبکی ماندگاری کمتری دارد و سریعتر کپک میزند. بنابراین، رعایت اعتدال در غلظت رب انار مهم است.
- از افزودن شکر و هر چیز دیگری به رب انار خانگی خودداری کنید. این کار باعث میشود رب انار زود کپک بزند.
- روش بهتر این است که بعد از اینکه ظرف کاملاً پر شد، روی آن مقدار کمی روغن مالیده و درب ظرف را محکم ببندید. با این کار، زمان نگهداری رب انار بیشتر شده و میتوان آن را تا دو سال یا حتی بیشتر در جای خنک و خارج از یخچال نگه داشت.